نهادهای نظارتی خواستار ورود بانک مرکزی برای رگولاتوری طلای آنلاین شدند
نهادهای نظارتی مانند قوه قضائیه و دادستانی خواستار ورود بانک مرکزی به حوزه رگولاتوری…
۲ دی ۱۴۰۳
۲ مرداد ۱۴۰۱
زمان مطالعه : ۳ دقیقه
مرکز ملی فضای مجازی سازوکار بهکارگیری IOT در خودروها را مشخص کرد، طبق این دستورالعمل برای اینکه خودروها به اینترنت متصل باشند تولیدکنندگان یا فروشندگان خودرو باید حتماً با یکی از شرکتهای ارتباطی دارای مجوز از سازمان تنظیم مقررات همکاری کنند.
به گزارش پیوست، مرکز ملی فضای مجازی دستورالعمل بهکارگیری خدمات IOT در خودروها را ابلاغ کرد. این دستورالعمل با توجه به الزامات حاکم بر اینترنت اشیا در شبکه ملی اطلاعات تدوین و ابلاغ شده است.
طبق این دستورالعمل، فروشندگان و عرضهکنندگانی که خواهان فعالیت در اکوسیستم خودروهای مجهز به IOT با خودروهای متصل هستند حتماً باید حداقل با یکی از شرکتهای ارائهکننده خدمات ارتباطی دارای مجوز از سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی قرارداد منعقد کنند. تاکید این دستورالعمل بر آن است که سازندگان خودروهای داخلی یا واردکنندگان خودرو نمیتوانند جدا از شبکه ارتباطی کشور برای خودروهای خود شبکه مستقل ایجاد کنند.
شرکتهای ارائهدهنده خدمات ارتباطی نیز باید سامانهای اختصاصی مربوط به هر قرارداد ایجاد و نظام دسترسی مرتبط با آن را به صورت مستقل تعریف و مشخص کنند. در اصل هر کدام از شرکتهای ارتباطی باید برای هر کدام از خودروها یا شرکتهای خودروساز و طرف قراردادشان سامانهای مستقل طراحی کنند.
با توجه به اینکه سامانههای متعددی برای خودروهای مجهز به IOT ایجاد خواهد شد پیشبینی شده است، هر کدام از شرکتهای ارتباطی موظفاند تعاملپذیری سامانههای ایجادشده را بر اساس کلیه نیازهای دادهای امنیت ملی و مدیریت جرام و تخلفات به صورت خدمتهای منفرد یا کلان دادهای طبق مصوبات کارگروه تعاملپذیری دولت الکترونیکی در اختیار متقاضیان حاکمیتی قرار دهند.
متن کامل دستورالعمل بکارگیری خدمات شبکههای ارتباطی برای کمک به توسعه صنعت خودروهای متصل
پیشبینی شده که ارائه اطلاعات جمعآوریشده از این خودروها به صورت دادههای خام ثبتشده در سامانه به طرفهای ثالث ممنوع است و اطلاعات باید در قالب واسط نرمافزاری (API) و پس از پردازشهای لازم برای پاسخ به یک یا چند پرسش در اختیار افراد قرار گیرد.
همچنین ارائه اطلاعات انبوه، فقط پس از گمنامسازی قابل انجام است. علاوه بر این، ارائه خدمات جانبی مرتبط با دادههای خودروهای متصل به طرفهای ثالث مانند شرکتهای بیمهای، در اختیار فروشنده است و شرکتهای ارتباطی بنا بر درخواست فروشنده اقدام به ارائه خدمات دادهای خواهند کرد.
فروشنده خودرو باید اطلاعات لازم برای درج مشخصات خودرو متصل را در اسناد مرتبط با نقل و انتقال خودروها به فرماندهی کل انتظامی جمهوری اسلامی ایران ارائه کند. فرماندهی کل انتظامی نیز باید فرایند انتساب سیمکارت جعبه با شماره کدملی را در سامانههای نقل و انتقال فراهم و واسط نرمافزاری (API) مرتبط را برای بهروزرسانی دادهها به شرکت ارتباطی عرضه کند.
این دستورالعمل دیماه ۱۴۰۰ در کمیسیون عالی تنظیم مقررات فضای مجازی کشور به تصویب رسیده بود اما ابلاغ آن تقریباً ۶ ماه طول کشید.