نشان: بهجای انتساب دستاوردهای بخش خصوصی به فیلترینگ دلایل واقعی محدودیتها را بگویید
نشان در بیانیهای نسبت به صحبتهای رسول جلیلی عضو شورای عالی فضای مجازی که رشد…
۳۰ آبان ۱۴۰۳
۱۴ تیر ۱۴۰۱
زمان مطالعه : ۵ دقیقه
تاریخ بهروزرسانی: ۱۵ تیر ۱۴۰۱
پلتفرم فروشگاهساز دیجیفای قصد دارد فراتر از یک پلتفرم فروشگاهساز، در ایجاد صفر تا صد یک کسبوکار به افراد کمک کند. مدیران دیجیکالا پس از سرمایهگذاری در این پلتفرم میگویند دیجیفای نسل چهارم بازار تجارت الکترونیکی ایران است.
به گزارش پیوست، محمد فرخنژاد مدیرعامل دیجیفای در نشست خبری این مجموعه با بیان تاریخچه فعالیت این گروه گفت: ما بعد از چند سال فعالیت و ارتباط نزدیک با پذیرندگان متوجه شدیم که آنها دو نیاز اساسی دارند. نیاز اول یکپارچگی بین تمام سیستمها و خدماتی بود که از شرکتهای مختلف دریافت کرده بودند تا با چندین شرکت طرف نباشند و موضوع دوم این بود که میخواستند فروش آنلاین خودشان را داشته باشند.
او ادامه داد: این شد که به سمت توسعه محصولی به نام بونس ۳۶۰ رفتیم که حالا با نام دیجیفای شناخته میشود. این پلتفرم شامل ارائه سرویسهایی مانند صندوق فروشگاهی، سیستم وفادارسازی مشتریان و آنلاینشاپ در قالب یک پلتفرم یکپارچه بود و در دی ماه ۱۳۹۸ راهاندازی شد.
او در مورد ورود دیجیکالا با بونس ۳۶۰ و ریبرند این پلتفرم گفت: در دوران کرونا انقلابی در خرید آنلاین اتفاق افتاده بود و از سوی دیگر خود دیجیکالا اکوسیستم کاملی از سرویسهایی بود که میتوانست آنها را جداگانه به فروشگاههایی که کالاهایی برای فروش داشتند ارائه بدهد.
فرخنژاد ادامه داد: در سال ۱۴۰۰ ما از بونس ۳۶۰ به دیجیفای ریبرند کرده و تیم خود را گستردهتر کردیم. در این مدت و تا به امروز بیشتر از چهار هزار پذیرنده در دیجیفای ثبتنام کرده و در حال تکمیل مراحل سایتشان هستند. ما هم با گرفتن فیدبک و آنالیز از پذیرندهها قرار است به زودی وارد فاز مارکتینگ، تبلیغات و معرفی به بازار شویم و امیدواریم بتوانیم این مسیر را پرقدرت ادامه بدهیم.
مهیار ابوترابی، همسرمایهگذار و مدیر مارکتینگ دیجیفای، در ادامه این نشست در رابطه با اینکه چه کسانی میتوانند از دیجیفای استفاده کنند گفت: دیجیفای دقیقاً متعلق به کسبوکارهای کوچک و متوسطی است که محصولی برای فروش دارند. این محصول میتواند یک مزون اینستاگرامی، یک عطاری در بازار، یک مغازه در پاساژ یا یک کسبوکار خانگی باشد.
او ادامه داد: ما این امکان را فراهم میکنیم که آنها سایت (فروشگاه) شخصی خود را ایجاد کنند و محصولاتشان را از طریق آن بفروشند. این بدان معنی نیست که ما با بازارگاهها رقابت داریم، بلکه آنها ابزارهای مکمل ما هستند و ما معتقدیم هر کسی که کسبوکار و چیزی برای فروش دارد، باید در این راهکارهای فروش حضور داشته باشد. اتفاقاً یکی از برنامههای ما این است که کسبوکارها را از طریق دیجیفای به بازارگاههایی مانند دیجیکالا، ترب، باسلام و غیره متصل کنیم.
ابوترابی گفت: علاوه بر اینکه کسبوکارها دچار مشکلاتی مانند دردسر طرف حساب بودن با چندین شرکت را داشتند، پس از همهگیری کرونا و تلاش کسبوکارها برای آنلاین شدن، با مشکلات جدیدی مانند ارسال سفارشات، درگاه پرداخت، تداخل فروش آنلاین با حضوری، مشکلات انبارداری و غیره مواجه شدند. از سمت دیگر مشتریان نیز دغدغههایی از جنس اعتماد، طولانی و زمانبر بودن فرایند خرید داشتند.
او توضیح داد که تیم بونس ۳۶۰ علاوه بر توسعه راهکار در پلتفرم یکپارچه فروشگاهساز، راهکارهایی را در بخش پشتیبانی توسعه داد و این موضوع یکی از مزیتهای رقابتی اصلی این پلتفرم بود. هرچند مدیر مارکتینگ دیجیفای میگوید این پلتفرم قرار نیست به تنهایی بخش توسعه را پیش ببرد و برخی از این خدمات توسط شرکای تجاری آنها انجام میشود.
ابوترابی افزود: برای ما مهم است که بتوانیم ظرفیتها و قابلیتهای دیجیکالا را در اختیار فروشگاههای مستقل قرار بدهیم؛ ما قصد داریم بین کسبوکارهای مستقل و دیجیکالا به عنوان یک پل ارتباطی عمل کنیم.
او در پایان گفت: مزیت اصلی رقابتی ما در یکپارچه، همهجانبه و همراه بودن است و برنامه ما این است کسی که میخواهد کسبوکاری داشته باشد و محصولی را بفروشد بتواند از طریق دیجیفای این کار را از صفر تا صد انجام بدهد.
حسین خلیلی، مدیر فنی دیجیفای، در ادامه این نشست با معنادار خواندن شباهت اسمی دیجیفای و شاپیفای گفت: زمانی که ما بازیگران داخلی و خارجی را بررسی میکردیم، خلئی که حس کردیم وجود پلتفرمی مانند شاپیفای در ایران بود که تنها یک فروشگاهساز نیست و یک اکوسیستم است و ما نیز نمیخواهیم صرفاً فروشگاهساز باشیم، بلکه یک دید بازتر داریم.
ندا گلشن، معاون محصول دیجیکالا و عضو هیات مدیره دیجیفای، نیز درباره چرایی ورود دیجیکالا به دیجیفای گفت: دیجیکالا از سال ۱۳۹۵ از مدل فروش خردهریز وارد دوره دوم تجارت الکترونیکی شد و به صورت یک بازارگاه درآمد. ما یک بازار دموکراتیک ایجاد کردیم تا هر کسی بتواند کالای خود را در آن به فروش برساند و در کنار آن خدماتی مانند خدمات ارسال و انبارداری، درگاه پرداخت و غیره عرضه میکردیم.
او ادامه داد: طی سالهای ۱۳۹۸ تا ۱۴۰۰ تقاضا و درخواست بالا رفت و ما دیدیم چیزی که در این تجارت نیاز داریم یک زیرساخت برتر است. باور ما این است که در کنار سرویسها و خدماتی که داریم، باید بتوانیم به این اکوسیستم کمک کنیم و محصولات و خدماتی را که از جنس راهکارند به کسانی که در این اکوسیستم فعالیت میکنند برسانیم.
گلشن در ادامه با اشاره به نسل چهارم تجارت الکترونیکی گفت: دیجیفای نسل چهارمی است که ما قصد داریم در بازار تجارت الکترونیکی داشته باشیم.
او بر این باور است که در این نسل جدید تجارت الکترونیکی چیزی به نام انحصار وجود ندارد و هر کسی میتواند فروشنده و ارائهکننده کالا و خدمات به روش و سبک خودش باشد و با کمک دیجیفای ابزارهای لازم در اختیار آنها قرار خواهد گرفت.