skip to Main Content
محتوای اختصاصی کاربران ویژهورود به سایت

فراموشی رمز عبور

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ عضو شوید

ثبت نام سایت

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ وارد شوید

فراموشی رمز عبور

وارد شوید یا عضو شوید

جشنواره نوروزی آنر

رسانه‌ها بی‌گناهند

۶ آبان ۱۳۹۴

زمان مطالعه : ۲ دقیقه

شماره ۲۹

تاریخ به‌روزرسانی: ۱۸ دی ۱۳۹۸

زمانی که نامه امضاشده مدیرعامل شاپرک در خصوص ممنوعیت استفاده از کدهای USSD به منظور خرید، در رسانه‌های مختلف و شبکه‌های اجتماعی منتشر شد، اولین موضع‌گیری‌ای که صورت گرفت این بود که چرا این نامه انتشار یافته است. نباید این نامه در اختیار همه قرار می‌گرفت.
بالا و پایین نامه را نگاه کردم هیچ نشانی از محرمانه بودن روی این نامه منعکس نشده بود. از سویی اگر این نامه در رسانه‌های مختلف هم منتشر یا درج نمی‌شد، پس از اعمال این ممنوعیت مردم متوجه آن می‌شدند و مطمئناً ضرر آن بیشتر از فایده‌اش بود.
اما برخی از فعالان این بازار نظر دیگری داشتند؛ به عقیده آنان اگر این نامه منتشر نمی‌شد شاید تصمیم‌گیرندگان یا امضاکنندگان این نامه از اجرایی شدن آن منصرف می‌شدند.
طبق ماده ۵ قانون انتشار و دسترسی آزاد به اطلاعات که سال گذشته به تصویب رسیده است و آیین‌نامه اجرایی آن نیز تقریباً دو هفته پیش از مصوبه ممنوعیت استفاده از USSD به تصویب هیات دولت رسید، موسسات عمومی مکلفند اطلاعات موضوعی این قانون را در حداقل زمان ممکن و بدون تبعیض در دسترس مردم قرار دهند.
در تبصره این ماده آمده است: اطلاعاتی که متضمن حق و تکلیف برای مردم است باید علاوه بر موارد قانونی موجود از طریق انتشار و اعلان عمومی و رسانه‌های همگانی به آگاهی مردم برسد.
این مصوبه درست مصداق تبصره قانونی است یعنی اگر مواد آن از طریق رسانه‌های مختلف نیز منتشر نمی‌شد بانک مرکزی و شاپرک موظف بودند موارد آن را در کوتاه‌ترین زمان ممکن در اختیار مردم قرار دهند.
ماده ۳ آیین‌نامه اجرایی این قانون نیز موسسات مشمول قانون را موظف کرده ‌است عناوین اطلاعات عمومی و غیرطبقه‌بندی شده خود و شیوه دسترسی به آنها را در درگاه‌شان قرار دهند.
در این شرایط با وجود چنین قوانینی که توسط مجلس و دولت تهیه، تصویب و ابلاغ شده است، مقصر دانستن رسانه‌ها فقط به این دلیل که این خبر را منتشر کرده‌اند یا متن نامه را در اختیار همه قرار داده‌اند، صحیح به نظر نمی‌رسد.
حتی اگر این فرض را بپذیریم که در صورت منتشر نشدن این نامه مدیران تصمیم‌گیر در این مورد از تصمیم خود بازمی‌گشتند، چه دلیلی وجود دارد که پس از انتشار این نامه از این تصمیم بازنگردند؟
در هر صورت انتشار خبر و اطلاع‌رسانی در مورد آن وظیفه هر رسانه و حق هر شهروندی است

این مطلب در شماره ۲۹ پیوست منتشر شده است.

ماهنامه ۲۹ پیوست
دانلود نسخه PDF
http://pvst.ir/1jd

مهرک محمودی روزنامه‌نگاری را از حوزه سینما شروع کرد و در مدت کوتاهی پس از آن، با این سودا که روزنامه‌نگار باید در تمامی بخش‌ها فعالیت کند براساس یک اتفاق خیلی ساده وارد حوزه اقتصادی شد و در روزنامه‌های صدای عدالت، آزاد، ابرار اقتصادی، فرهنگ آشتی، همشهری اقتصادی و غیره به عنوان خبرنگار فعالیت کرد. همانطور که زندگی همیشه براساس اتفاق‌های ساده جلو می‌رود، فعالیت خود را به صورت نیمه وقت در در هفته‌نامه عصرارتباط در حوزه تجارت و بانکداری الکترونیکی آغاز کرد و پس از مدتی این فعالیت نیمه وقت به یک فعالیت تمام وقت تبدیل و ۹ سال به طول انجامید اما باز هم براساس یک اتفاق آنجا را ترک کرد. حال سال‌هاست که پیوست خانه مهرک محمودی است؛ اما تجارت و بانکداری و دولت الکترونیکی تبدیل به حوزه‌های مورد علاقه او شده‌اند.

تمام مقالات

0 نظر

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

*

برای بوکمارک این نوشته
Back To Top
جستجو