skip to Main Content
محتوای اختصاصی کاربران ویژهورود به سایت

فراموشی رمز عبور

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ عضو شوید

ثبت نام سایت

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ وارد شوید

فراموشی رمز عبور

وارد شوید یا عضو شوید

جشنواره نوروزی آنر

اوضاع از چه قرار است؛ جدال ریپل با کمیسیون بورس و اوراق بهادار آمریکا

۱۲ اردیبهشت ۱۴۰۱

زمان مطالعه : ۸ دقیقه

در این مطلب می‌خوانید

    کمیسیون بورس و اوراق بهادار آمریکا (SEC) با شکایت از ریپل و دو تن از مدیران ارشد آن، صنعت کریپتو را در دسامبر ۲۰۲۰ به‌ کلی شوکه کرد.

    این پرونده که به احتمال فروش اوراق بهادار به شکل توکن XRP از سوی ریپل، یکی از معروف‌ترین شرکت‌های کریپتو، و مدیرانش می‌پردازد تهدیدی جدی برای این شرکت و صنعت کریپتو محسوب می‌شود. اگر قاضی XRP را به عنوان اوراق بهادار به رسمیت بشناسد، ریپل سقوط می‌کند و این حکم به سلاح قدرتمندی برای SEC علیه پروژه‌های بلاک‌چینی تبدیل می‌شود.

    با این همه، ریپل از توافق با این کمیسیون سر باز زده است. این شرکت حمله را بهترین دفاع می‌داند و با صحبت‌های علنی در مورد رفتار عجیب SEC، سعی دارد اوضاع را به نفع خود تغییر دهد. حالا پس از یک سال‌ و نیم جدال قانونی، پرونده به نقطه حساسی رسیده است.

    کدام جبهه دست بالا را دارد و آیا می‌توان نتیجه نهایی را پیش‌بینی کرد؟ نگاهی به نتایج کلیدی و نظر چند متخصص حقوقی کمک می‌کند بهتر ماجرا را درک کنیم.

    چه کسی دست بالا را دارد؟

    شرکت‌ها معمولاً در مواجهه با شکایت SEC، به جای جنگ به توافق می‌اندیشند زیرا این کمیسیون تنها در صورت محکم بودن ادعای خود دست به شکایت می‌زند و دلیلش هم هزینه بالای چنین روند قانونی‌ای است.

    با این حال ریپل مشکلی از لحاظ مالی ندارد. این شرکت با فروش XRP درآمد زیادی داشته و در نتیجه امکان استفاده از وکلای بلندپایه از جمله مری جو وایت عضو سابق SEC را دارد.

    اما حتی بهترین وکلا هم نمی‌توانند یک محکوم واقعی را تبرئه کنند. اسنفن پالی، وکیل حوزه کریپتو، که به پیروزی ریپل مشکوک است، سال گذشته در مصاحبه با دیکریپت گفت: «استخدام مری جو وایت بیهوده است؛ فقط به این معنی است که پول زیادی دارند. شما می‌توانید شرکت‌های حقوقی‌ گران‌قیمت را به کار بگیرید… اما قانون، قانون است.»

    با همه اینها، تیم حقوقی ریپل در مراحل اولیه پرونده به پیروزی‌های مهمی دست پیدا کرد که از جمله آنها می‌توان به حق شهادت تحت سوگند یکی از مقامات سابق SEC به نام بیل هینمن اشاره کرد. SEC همچنین مجبور شد مستندات مربوط به مجموعه‌ای از شور و مشورت‌های داخلی را در اختیار دادگاه قرار دهد.

    با اینکه محتوای دقیق این مستندات، شامل دقایقی از جلسات SEC، هنوز علنی نشده اما به تایید این ادعای ریپل کمک می‌کند که سیاست کریپتوی این آژانس گزینشی و مبهم است.

    به‌علاوه افشاگری‌های مربوط به هینمن، حرف‌ها و اقدامات مسئول سابق امور مالی شرکت در این آژانس نیز باعث شرمساری SEC شد. او در سال ۲۰۱۸ اعلام کرد اتریوم از نظر حقوقی، اوراق بهادار محسوب نمی‌شود. کمی بعد SEC را ترک کرد و به شرکت حقوقی خود بازگشت که با بنیاد اتریوم در ارتباط است.

    مستنداتی که SEC در پرونده ریپل ارائه کرده نشان می‌دهد این آژانس سعی دارد هینمن را همانند اسب چموشی به تصویر بکشد که به صورت مستقل اقدام کرده است: روشی که به آژانس کمک می‌کند تا ادعای ریپل مبنی بر قضاوت تبعیض‌آمیز علیه ریپل را رد کند. با این حال نمی‌توان از عملی بودن این تکنیک مطمئن بود و شاید ریپل در فرایند شهادت هینمن به شواهدی دست یافته که ادعای SEC را زیر سوال می‌برد.

    از سوی دیگر، ریپل به در بسته خورد. این شرکت قصد داشت SEC را مجبور کند مستندات مربوط به معاملات رمزارز کارکنانش را در اختیار دادگاه قرار دهد و امیدوار بود با توجه به این مستندات، بی‌تفاوتی آژانس را به معاملات این‌چنینی نشان دهد. در صورت صحت این ادعا، ریپل می‌توانست مدعی شود که SEC خودش هم XRP و دیگر توکن‌ها را اوراق بهادار تلقی نمی‌کند. اما سارا نتبرن، قاضی پرونده، این مستندات را مورد خاص اعلام کرد و اجازه نداد آنها وارد پرونده شوند.

    خلاصه اینکه مشخص نیست ریپل در این مرحله و از طریق مستندات SEC به برتری رسیده و آیا تکتیک‌های تهاجمی در نهایت به نفع این شرکت تمام می‌شود یا خیر.

    پیتر فاکس از شرکت حقوقی Scoolidge Peters Russotti & Fox می‌گوید: «بر اساس تصمیمات می‌گویم که استراتژی ریپل برای قرار دادن SEC در جایگاه متهم، نتایج مختلفی به دنبال داشته است. البته که فعلاً نمی‌دانیم موفقیت آنها منتهی به چه شد و به چه دست یافتند.»

    با این حال نتبرن تلاش‌های برد گارلینگ‌هاوس، مدیرعامل و کریس لارسن،‌ هم‌بنیان‌گذار ریپل، را برای مختومه کردن پرونده رد کرده است. در نتیجه SEC در مراحل اولیه شواهد کافی برای پیشبرد آن ارائه کرده و این بدان معناست که همچنان پای مدیران شرکت هم در این پرونده گیر است.

    استوارت آلدروتی، وکیل ارشد شرکت، در پاسخ به رأی منفی قاضی برای مختومه کردن پرونده گفته است: «ما با جدیت برای دفاع از خود در این پرونده می‌جنگیم تا این صنعت برای ادامه روند و پیشرفت، به شفافیتی که لیاقتش را دارد دست پیدا کند و با اینکه ترجیح‌مان این بود که پرونده‌های برد و کریس همین حالا مختومه شود، تصمیم دادگاه بر این است که SEC باید ادعاهای خود را ثابت کند. ما اطمینان داریم که ادعاهای SEC در نهایت رد می‌شوند.»

    کمیسیون بورس و اوراق بهادار هم با بن‌بست‌هایی در مسیر خود روبه‌رو شده است. ماه گذشته قاضی نتبرن از رد یکی از دفاعیات اصلی ریپل خودداری کرد. ریپل مدعی شده بود از آنجا که آژانس هنوز قوانین روشنی را مشخص نکرده تا توکن‌هایی مثل XRP را در دسته اوراق بهادار قرار دهد، مسئول دانستن شرکت و مدیرانش غیرمنصفانه است. برخی وکلای مدافع این دفاعیه را محکم‌ترین دفاع شرکت گارلینگ‌هاوس و لارسن می‌دانند.

    با این حال تمام این موضوعات در مضمون کلی پرونده ناچیز به نظر می‌رسند. طبق گفته پرستون بایرن، یکی از وکلای قدیمی کریپتو در شرکت حقوقی اندرسون، ریپل همچنان بر اساس تست هاوی (Howey Test) با مشکل مواجه است (بر اساس شرایط هاوی، یک قرارداد مالی زمانی می‌تواند اوراق بهادار نامیده شود و به تصویب کمیسیون بورس و اوراق بهادار ایالات متحده برسد که حائز این شرایط باشد: اول اینکه باید یک سرمایه‌گذاری مالی باشد. نکته دوم اینکه در آن انتظار سود تعریف شده باشد. سوم اینکه در شرکتی مشترک ثبت شود و در نهایت این سود باید از فعالیت یک شخص ثالث به دست بیاید).

    بایرن می‌گوید: «بالا و پایین‌های فعلی پرونده ریپل روند پیش از محاکمه محسوب می‌شود و در واقع تاثیری بر خروجی پرونده ندارد. به نظر من احتمال موفقیت ریپل از لحاظ خوب و بد پرونده پایین است و تغییری نکرده است. SEC مدعی است که این شرکت توکن‌های خود را به صورت یک قرارداد سرمایه‌گذاری به عموم سرمایه‌گذار ارائه کرده، رویکردی که در آمریکا طرفداران زیادی دارد و اجرا می‌شود.»

    با اینکه تنش بین SEC و ریپل تعجبی ندارد، اما روند کند پرونده تعجب‌برانگیز است. کمی پس از شکایت SEC از ریپل، گارلینگ‌هاوس پیش‌بینی کرد که طرفین حداکثر تا پاییز سال گذشته (۲۰۲۱) در دادگاه نهایی حاضر می‌شوند، اما حالا احتمال صدور تصمیم نهایی پیش از سال ۲۰۲۳ بسیار کم است.

    چرا این‌قدر طولانی و آیا این تاخیر اهمیتی دارد؟

    با طولانی شدن روند پرونده، گارلینگ‌هاوس و مدیران ریپل در اقدامی عجیب شروع به تمسخر SEC کرده‌اند. آنها معتقدند SEC این بار با شکایت از ریپل دست به اقدام اشتباهی زده است؛ برای مثال، الدروتی به تازگی در توییتر خود گفت که گری گنسلر، رئیس SEC، وکیل نیست و «فقط یک بار از کتابخانه حقوق دیدن کرده است».

    الدروتی در هفته گذشته (آخرین هفته ماه آوریل) هم به فرایند ۱۱ساعته ارسال مدارک از سوی SEC اشاره کرد و مدعی شد که این آژانس عمدتاً فرایند پرونده را به تاخیر می‌اندازد.

    با این حال فاکس، یکی از وکلای فعال در حوزه کریپتو، معتقد است ارسال دیرهنگام مستندات از سوی SEC با هدف به تعویق انداختن پرونده نیست.

    فاکس می‌گوید: «فکر نمی‌کنم درست باشد که پیچیدگی را مدرکی برای به تعویق انداختن عمدی تلقی کنیم. در واقع به نظر می‌رسد پس از آنکه گزارش تکذیبی متخصصان SEC از سوی متخصصان ریپل رد شد، این آژانس سعی داشت در ارائه گزارش سوم نظر نهایی متخصصان را بگیرد.»

    دلیل تاخیر هرچه باشد،‌ از زمان شکایت SEC در سال ۲۰۲۰ تا به امروز، اهمیت این پرونده بیشتر شده است. از آن زمان تا به امروز، مقررات رمزارزی به یکی از اولویت‌های واشینگتن تبدیل شده؛ دولت بایدن رمزارز را یکی از منابع اصلی کسب درآمد مالیاتی حساب می‌کند و این صنعت هم نفوذ سیاسی خود را افزایش داده است.

    اهمیت این پرونده نزد شخص گنسلر هم بیشتر شده است. طبق گفته یکی از کارکنان بالارده سابق SEC که با شرط گمنامی با ما گفت‌وگو کرد، گنسلر از همان ابتدای ریاستش سعی داشت برای بهبود جایگاه اجتماعی کریپتو را هدف بگیرد و با گوشه چشمی به وزارت خزانه‌داری، نظر ترقی‌خواهان را  به خود جلب کند.

    کمیسیون بورس و اوراق بهادار هنوز پاسخی به درخواست ما در مورد انگیزه گنسلر یا استراتژی این آژانس در پرونده ریپل نداده است.

    با این حال هیچ کدام از این موضوعات تاثیری بر نتیجه نهایی پرونده ندارد. فاکس پیش‌بینی می‌کند که این پرونده در نهایت با یک حکم اجمالی- حکمی که قاضی به جای شهادت‌های پرونده، بر اساس مستندات رأی را صادر می‌کند- به پایان برسد.

    بنا بر آخرین زمان‌بندی مشخص‌شده برای این پرونده، حکم قاضی احتمالاً در اوایل ۲۰۲۳ صادر می‌شود. با توجه به مقررات حوزه کریپتو که کنگره آمریکا در سر دارد- که احتمالاً در اواسط سال ۲۰۲۳ به ثمر می‌رسد- تصمیم این قاضی نقطه عطفی برای این صنعت خواهد بود.

    اگر حکم علیه SEC صادر شود،‌ این آژانس و گنسلر به شدت تضعیف می‌شوند و قیمت XRP و دیگر توکن‌ها بالا می‌رود. اما اگر SEC پیروز شود، تبعاتش تمام صنعت کریپتو را در بر می‌گیرد و دست SEC برای اقدامات جدید باز می‌شود.

    بایرن، وکیل شرکت حقوقی اندرسون کیل، می‌گوید یک حکم اولیه علیه ریپل پایان ماجرا نیست و این پرونده احتمالاً چند سال دیگر ادامه دارد: «به نظر می‌رسد ریپل برای جدال مصمم است و آن را تا هر کجا ادامه می‌دهد.»

    منبع: Decrypt

    https://pvst.ir/cam

    0 نظر

    ارسال دیدگاه

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    *

    برای بوکمارک این نوشته
    Back To Top
    جستجو