۳۴ ابزار و نرمافزار هک اخلاقی برای متخصصان فناوری اطلاعات
نرم افزار هک اخلاقی به سازمانها کمک میکند تا از اطلاعات و سیستمهای خود بهتر…
۲۹ دی ۱۴۰۳
۱۴ فروردین ۱۴۰۱
زمان مطالعه : ۳ دقیقه
چین بر اساس یک گزارش، پیش از حمله روسیه به اوکراین، چندین حمله سایبری به سمت اهدافی مثل ارتش و پایگاههای هستهای اوکراین ترتیب داده است.
به گزارش پیوست، به نقل از گاردین، بنا بر اعلام دولت انگلستان، مرکز ملی امنیت سایبری این کشور در حال بررسی اتهاماتی است که مدعی شده بیش از ۶۰۰ وبسایت از جمله وزارت دفاع اوکراین هدف کارزار هکرهای دولت چین قرار گرفتهاند.
سخنگوی دولت انگلستان اعلام کرده است: «مرکز ملی امنیت سایبری این اتهامات را به همراه شرکای بینالمللی بررسی میکند.»
این ادعاها بر اساس یادداشتهایی اطلاعاتی است که به دست روزنامه تایمز انگلستان رسیده است. با این حال سرویس امنیتی اوکراین ارائه هرگونه اطلاعاتی در رابطه با این حملات را رد کرده است.
این سرویس امنیتی افزود: «SBU (سرویس امنیتی اوکراین) ارتباطی با یافتههای روزنامه تایمز ندارد. سرویس امنیتی اوکراین در حال حاضر چنین اطلاعاتی نداشته و تحقیقاتی هم در جریان نیست.»
جیمی مککال، محققی از موسسه خدمات متحد سلطنتی (Royal United Services Institute) برای مطالعات دفاعی و امنیتی، میگوید به نظر میرسد فعالیتهایی که تایمز گزارش کرده با تاکتیکهای چین در حمله به نقاط ضعف زیرساختی از جمله دیوارآتشها و شبکههای مجازی خصوصی (VPN) همخوانی دارد.
او میگوید: «اگر این خبر حقیقت داشته باشد، اتفاقی کاملاً معمولی است. برخی گروههای چینی در حال حاضر وظیفه تازهای پیدا کرده و باید در مورد جنگ اوکراین اطلاعات جمعآوری کنند. آژانسهای امنیتی اطلاعات را برای رسیدن به سیاستمداران جمعآوری میکنند و گویا در این مورد نیز شاهد همین موضوع هستیم.»
جو بایدن، رئیسجمهور آمریکا، روز ۱۸ مارس به همتای چینی خود شی جین پینگ، در مورد «پیامدهای» کمک به روسیه هشدار داد.
از سویی شی و ولادیمیر پوتین، رئیسجمهور روسیه، در ماه فوریه و همزمان با آغاز المپیک زمستانی با یکدیگر دیدار کرده و در بیانیه مشترکی اعلام کردند که ارتباط این دو کشور «هیچ مرزی» ندارد. شی و پوتین در این بیانیه به صراحت با توسعه بیشتر ناتو مخالفت کردند.
سیاران مارتین، استاد مدرسه بالواتنیک در دانشگاه آکسفورد و رئیس پیشین مرکز ملی امنیت سایبری، میگوید: «ما باید حواسمان به این دو حوزه باشد. اول اینکه تفاوت روشنی بین جاسوسی دیجیتالی و حملات مخرب وجود دارد و بر اساس اطلاعاتی که ارائه شده، این حملات شبیه به جاسوسی دیجیتالی هستند. دوم اینکه هیچ مدرک علنیای از همکاری بین چین و روسیه وجود ندارد. علاوه بر این نیز ما انکار رسمی بخش امنیتی اوکراین را در کنار آن داریم. برای نتیجهگیری به مدارک بیشتری نیاز است.»
منبع: Guardian