معاون فناوریهای نوین بانک مرکزی: مصوبه اجرای گام سوم طرح اصلاح نظام کارمزد به زودی ابلاغ میشود
معاون فناوریهای نوین بانک مرکزی با انتقاد نسبت به نگاه تک بعدی به زیست بوم…
۲۷ آبان ۱۴۰۳
۸ فروردین ۱۴۰۱
زمان مطالعه : ۶ دقیقه
در این مطلب میخوانید
مدیرعامل شرکت پرداخت الکترونیک پاسارگاد میگوید طبق گزارشهای ماهانه شاپرک، آنها طی دو سال گذشته جز رشدیابندهترین شرکتهای حوزه پرداخت بودهاند. او امیدوار است با برنامهریزیهای منسجم و پایداری که در این مدت انجام دادهاند بتوانند به هدف خود که رتبه پنجم تعداد تراکنش در اسفند ۱۴۰۰ بوده دست پیدا کنند.
به گزارش پیوست، شرکت پرداخت الکترونیک پاسارگاد در سال ۱۴۰۰ ورود به حوزههای جدیدی مثل تلویزیون اینترنتی (IPTV)، پررنگتر شدن حمایت از شرکتهای دانش بنیان و مسئولیتهای اجتماعی بیشتری را تجربه کرده است.
مسیح مشهدی تفرشی مدیرعامل شرکت پرداخت الکترونیک پاسارگاد به طور کلی عملکرد این شرکت را در سال ۱۴۰۰ مثبت ارزیابی میکند و میگوید: با تمام فراز و نشیبهایی که طی دو سال گذشته در کنار کرونا سپری کردیم، به لطف خدا و حمایت آقای قاسمی مدیرعامل بانک پاسارگاد توانستیم برای مشکلات حوزه پرداخت راهکار پیدا کنیم و در روند رشد و گرفتن سهم بیشتر از بازار موفق عمل کنیم.
او در خصوص برنامههایی که ابتدای سال ۱۴۰۰ برای این شرکت در نظر گرفته شده بود میگوید: با شورای مدیران گروهی واتساپی داریم که هرساله اسم گروه را تغییر میدهیم، اسفند سال گذشته من پیشنهاد دادم که نام گروه را ۵۲۹ بگذاریم؛ یعنی برنامهریزی برای رسیدن به رتبه پنجم تا ۲۹ اسفند ۱۴۰۰. در این مسیر رفتارهای برنامهریزیشده، پایدار و منسجمی را دنبال کردهایم و بررسی گزارش ماهانه شاپرک از فروردین تا بهمن ۱۴۰۰ نیز افزایش سهم بازار پرداخت الکترونیک پاسارگاد را به صورت مستمر نشان میدهد.
گزارش اسفندماه شاپرک هنوز منتشر نشده است؛ اما طی تجربه سالهای اخیر تفرشی پیشبینی میکند بر اساس روند ماهانه رشدی که طبق آمارهای شاپرک منتشر شده است و با توجه به نزدیکی عملکرد آنها به رقبایشان، در کنار اختلالاتی که چند بانک در روزهای پایانی سال ۱۴۰۰ پشت سر گذاشتهاند، شرکت پرداخت الکترونیک پاسارگاد با احتمال ۹۵ درصد رتبه پنجم تعداد تراکنش را در اسفند ۱۴۰۰ به دست میآورد: امیدوارم با نظام و برنامهریزیهای هدفمندی که برای رسیدن به اهدافمان اجرایی کردیم، این پیشبینی محقق شود. ما در این مدت پلن توسعه را به شدت دنبال کرده و زیرساختهایی مثل دیتاسنترها، سرورها، خریدن پوزهای مورد نیاز، توسعه شبکه کارتخوان را فراهم کردیم. از لحاظ تعداد کارتخوان در حال حاضر ما بیشترین آمار کارتخوانهای فعال تراکنشدار را در سطح کشور داریم. سرمایهگذاری جدی ما در تمام حوزهها نشان داد ما در پیک پایانی سال که بیش از هفت بانک با اختلال مواجه شدند، هیچگونه مشکلی نداشتیم و همین موضوعات به ما این نوید را میدهد که بتوانیم جایگاه مناسبی در شرکتهای PSP برای خودمان متصور باشیم.
در این میان اما تفرشی دلیل عدم تناسب هزینهها و افزایش درآمد با افزایش تراکنش را چالش جدی PSPها در بحث نظام کارمزد میداند: کارمزد امروز در حوزه توسعه صنعت پرداخت، پاسخگوی هزینه پیاسپیها نیست و نظام کارمزد باید با مکانیسم درست و برنامهریزی خبرگان این حوزه اصلاح شود و همه ذینفعان در آن نقش داشته باشند و دولت، بانک مرکزی و اصناف آن را اجرا و حمایت کنند.
از دید تفرشی، احتمالاً این آخرین سالی است که این نظام کارمزد آن هم به لطف هزینهها و سرمایهگذارهایی که در گذشته اتفاق افتاده میتواند ادامه پیدا کند: در شرایطی که هر دستگاه پوز حداقل سه و نیم میلیون تومان هزینه دارد، به نظر میرسد به زودی این روند طی توسعه این صنعت با مشکل روبهرو شود و حتماً باید برای سال ۱۴۰۱ تصمیمات جدی در این حوزه گرفته شود.
او در مورد روند بورسی شدن این شرکت میگوید: ورود شرکت پرداخت الکترونیک پاسارگاد به بورس هدف کل گروه بود و ما این هدف را از ابتدای سال ۱۴۰۰ به شکل جدی دنبال کردیم، اسفندماه امیدنامه نهایی شد و انتظار میرود تا پایان فروردین فرایند درج نماد نیز تکمیل شود.
شرکت پرداخت الکترونیک پاسارگاد حالا ورود به IPTV یا همان تلویزیونهای اینترنتی را هم تجربه کرده است و تفرشی معتقد است ورودشان به حوزه تلویزیون اینترنتی ریشه در سابقه کاری گذشتهاش در صداوسیما دارد. او شبکه اینترنتی آرپا را تلویزیونی ۲۴ ساعته میداند که مخاطبان خاص حوزه پرداخت و تولید برنامه برای این گروه را هدف قرار داده است: جای خالی یک شبکه تلویزیونی که به طور اختصاصی در حوزه پرداخت فعالیت کند به شدت احساس میشد. چون صداوسیما به عنوان عمومیترین رسانه نمیتواند مشخصاً به این حوزه ورود کند و به معنای دقیقتر رسانه ملی به دلایل ماهیتی، تنها در لایههای عمومی به وظایف اطلاعرسانی عمل میکند. اما در حقیقت صنعت بانکداری، بیمه و پرداخت نیاز به رسانه مستقل خود دارند. لذا ما مجوز اولین رسانه پرداختی ایران (آرپا) را از صداوسیما دریافت کردهایم، زیرساختهای آن فراهم شده است و امسال محتواها را آمادهسازی خواهیم کرد.
آرپا با هدف ارایه محتوای متناسب برای حوزه پرداخت و حوزه بانکها و ایجاد شبکه اختصاصی برای این گروه مخاطب ایجاد شده اما این به معنای تولید محتوای صرف در این حوزه و بدل شدن این شبکه به شبکهای بسیار جدی و خشک نیست. بلکه در این شبکه محتواهای مختلف دیگری نظیر پخش فیلم، محتواهای گیمیفیکشن، سرگرم کننده و آموزشی نیز در اختیار بیننده قرار خواهد گرفت. اما این محتواها متناسب با ذائقه این حیطه خاص از مخاطبان خواهد بود.
این امکان در آرپا فراهم شده که محتواسازان بتوانند محتوای تولیدشده خود را فارغ از دغدغه زیرساخت به طیف خاصی از مخاطبان ارائه کنند و اکران خصوصی با استفاده از امکان احراز هویت داشته باشند. آرپا میتواند یک نقطه عطف و انقلابی در حوزه رسانه باشد.
تفرشی ادامه میدهد: همچنین در راستای مسئولیت اجتماعی و معرفی آرپا، افتتاح آرپا با حمایت از موسیقی اصیل همزمان شد و در ابتدای مسیر، قرارداد همکاری با همایون شجریان را منعقد کردیم و در برنامههای آتی نیز هدف حمایت تنگاتنگ از موسیقی فاخر ایرانی را در دستور کار قرار خواهیم داد.
از نگاه تفرشی، این موضوع دقیقاً همجهت با نگاه B2B شرکت پرداخت الکترونیک پاسارگاد و ادامه این روند است که از سال گذشته به خوبی دنبال میشود: حتی در زمینه ورودمان به رسانه نیز نگاهمان B2B بوده است. بنابراین همینجا از تمام فعالان حوزه رسانه بانک، بیمه، پرداخت، اقتصاد و حتی شرکتها که تمایل دارند در این رسانه محتوا تولید کنند، دعوت به مشارکت میشود و بالطبع میتوانند پیام خود را به مخاطبان اختصاصیشان برسانند. این رسانه کاملاً متناسب با این هدف طراحی شده است.
مدیرعامل شرکت پرداخت الکترونیک پاسارگاد همچنین حمایت از شرکتها و محصولات دانشبنیان را جزو برنامههای مهم پیش روی این شرکت به شمار میآورد و توضیح میدهد: با سیاستها و به توصیه مدیران ارشد گروه مالی پاسارگاد، ما انرژی زیادی روی هستههای رشد گذاشتیم که خروجی این هستههای رشد این است که در حوزه فینتک و دانشبنیان طی دو سال گذشته رشد خوبی داشتهایم. تاکنون ۶ محصول دانشبنیان را ثبت کردهایم؛ شاپ و پیپاد و غیره. سال بعد حداقل این تعداد را دو برابر خواهیم کرد.
به گفته تفرشی، با اینکه ماموریت ذاتی این شرکت دانشبنیانی نیست اما بیش از ۲۰ درصد تمرکز فعالیتها و تیم سرمایهگذاری پاسارگاد بر محصولات دانشبنیان معطوف شده است.