بانک مرکزی شرایط بازشدن درگاههای پرداخت برای صرافیهای رمزارزی را اعلام کرد
بانک مرکزی شرایط بازشدن درگاههای پرداخت برای کارگزاریهای رمزارزی یا صرافیهای رمزارزرا اعلام کرد. به…
۲۹ دی ۱۴۰۳
۲۵ اسفند ۱۴۰۰
زمان مطالعه : ۴ دقیقه
گروه تکنولوژی فاکسکان (Foxconn)، بزرگترین اسمبلکننده گوشیهای اپل، در حال مذاکره با عربستان سعودی است. در صورت موفقیت این مذاکرات، فاکسکان تاسیساتی ۹ میلیارد دلاری برای ساخت چیپ، قطعات خودروهای الکتریکی و محصولات دیگری مثل صفحهنمایشهای الکترونیکی در عربستان احداث میکند.
به گزارش پیوست، به نقل از والاستریت ژورنال، افراد مطلع میگویند دولت عربستان سعودی در حال بررسی این پیشنهاد است. فاکسکان که پیشتر با نام شرکت صنعتی هانهای پرسیشن (Hon Hai Precision Industry) شناخته میشد در تلاش است تاسیساتی با دو خط تولید در شهر نئوم راهاندازی کند. این تاسیسات به تولید فناوری نصب سطحی و ساخت ویفر اختصاص خواهد داشت.
نئوم شهری با محوریت تکنولوژی در مناطق کویری عربستان است و به گفته افراد مطلع، مذاکرات مربوط به این پروژه از سال گذشته (۲۰۲۱) آغاز شده است.
به گفته یکی از این افراد مطلع، عربستان در حال بررسی دقیق و مقایسه این پیشنهاد است و آن را با پیشنهادهای دیگری که فاکسکان در دیگر نقاط جهان ارائه کرده مقایسه میکند. فاکسکان هم منفعل نمانده و مشغول رایزنی با امارات متحده عربی است که احتمال انتقال پروژه به این کشور را مطرح میکند.
تنش میان چین و ایالات متحده آمریکا باعث شده شرکت تایوانی فاکسکان برای در امان ماندن از آسیب، به فکر افزایش تعداد و تنوع تاسیسات تولیدی خود باشد.
به گفته یکی از افراد آگاه، ریاض از این شرکت خواسته تا ورود حداقل دوسوم از تولید این کارخانه به زنجیره عرضه فعلی فاکسکان را تضمین کند. با این کار بحث خریدار و نهایتاً سوددهی تضمین میشود. فاکسکان در ازای کمک به ساخت یک منطقه پیشرفته تولیدی امتیازات زیادی را از عربستان طلب کرده است و موضوعاتی مثل تامین بودجه، تعطیلی مالیاتی و یارانه برق و آب را شامل میشود.
به گفته فرد مطلع دیگری، سعودیها میتوانند در ازای اقدام فاکسکان امتیازاتی مثل سرمایهگذاری مشترک سهامی، وامهای توسعه صنعتی، نرخ بهره پایین در بانکهای داخلی و اعتبارت صادرات به مناطق دیگر را در اختیار این شرکت بگذارند.
مقامات عربستان سعودی و فاکسکان هنوز به درخواست والاستریت ژورنال برای اظهارنظر در این باره پاسخی ندادهاند.
مذاکره فاکسکان و عربستان را میتوان ماحصل برنامههای چند سال گذشته فاکسکان دانست. این شرکت در چند سال گذشته تلاش کرده تا تولیداتش را از محصولات اپل فراتر ببرد و در همین راستا فعالیتهای خود را به حوزه خودروهای الکتریکی توسعه داده است. به همین منظور، فاکسکان با شرکت خودروسازی استلانتیس ( Stellantis)، مالک جیپ (Jeep) و کرایسلر (Chrysler) و استارتآپ فیسکر در لسآنجلس متحد شده است.
به علاوه این شرکت تاسیسات نیمهرسانا از جمله تاسیسات متعلق به شرکت بینالمللی مکرونیکس (Macronix) در تایوان را خریداری کرده و در تلاش است به طرف قرارداد سازندگان خودرو الکتریکی تبدیل شود. اما فاکسکان سال گذشته پس از آنکه با سرمایهگذاری ۱۰ میلیارد دلاری و استخدام ۱۳ هزار نفر در ایالت ویسکانسین آمریکا موافقت کرد و مجاز به دریافت یک کمک مالی ۲.۸۵ میلیارد دلاری شد، از برنامههای خود تا حدی عقبنشینی کرد. این شرکت سال گذشته از برنامههای خود برای راهاندازی یک پروژه خودرو الکتریکی در خاورمیانه خبر داد. طبق اعلام فاکسکان، قرار بر این بود که شرکت روی نرمافزار و زیرساخت ابری مختص خودروهای سواری تمرکز کند.
عربستان سعودی به دنبال راهاندازی یک بخش صنعتی است. این پروژه بخشی از برنامههای محمد بن سلمان برای بازسازی اقتصاد است. بر اساس این برنامهها صنایع جدید در دورانی که جهان به سمت انرژیهای تجدیدپذیر گام برمیدارد به مکمل درآمد نفتی تبدیل میشود.
عربستان برای تامین مالی برنامههای خود از یک صندوق سرمایهگذاری دولتی ۵۰۰ میلیارد دلاری بهره میبرد. این کشور در سال ۲۰۱۹ سهام عظیمی در شرکت لوسید موتورز (Lucid Motors) خریداری کرد. لوسید به تازگی اولین کارخانه خارج از ایالات متحده خود را در عربستان سعودی احداث کرده است. پیش از این در سال ۲۰۱۸ و به دنبال قتل جمال خاشقچی، روزنامهنگار منتقد عربستان، شرکتهای غربی از این کشور خارج شدند و عربستان از آن زمان در جذب سرمایه خارجی ناتوان مانده است. این کشور سعی دارد زنجیرههای عرضه بینالمللی را وارد کشور کرده و سهمی از زنجیره عرضه را از آن خود کند. با این حال حجم محدود بازار داخلی این کشور، هزینه بالای نیروی کار و محیط پیشبینیناپذیر این کشور، تحقق این هدف را دشوار کرده است.
منبع: WSJ