استفاده از VPNها بحران امنیت سایبری ایران را به فاجعه تبدیل کرده است
به گزارش کسپرسکی شرکت نرمافزاری امنیت و اینترنت، در ۳ سال پیاپی و تا سال…
۲۴ آبان ۱۴۰۳
نتایج بررسی و تحلیلها نشان میدهد از میان ۱۰.۵ میلیون بدافزار شناساییشده از ۱۱ دی تا ۱۰ بهمن امسال، ۴۳ درصد آن به باجافزار واناکرای (WannaCry) مربوط است.
به گزارش روابط عمومی مرکز مدیریت راهبردی افتا، باجافزار WannaCry از سال 2017 قربانی میگیرد و همچنان به عنوان تهدیدی جدی و فعال باقی مانده است. به طور معمول باجافزار واناکرای سیستمعامل ویندوز را هدف قرار میدهد و با رمزگذاری انواع فایلهای موجود در سیستمعامل، خواستار دریافت باج از طریق بیتکوین (Bitcoin) میشود.
در ماه مه ۲۰۱۷ میلادی، حمله سایبری عظیمی با استفاده از باجافزار واناکرای آغاز شد که بیش از ۳۰۰ هزار رایانه را در ۱۵۰ کشور جهان آلوده کرد. بهرغم حجم گسترده حملات واناکرای، اقدام بهموقع و پیشگیرانه مرکز مدیریت راهبردی افتا مانع از وقوع حادثه سایبری همچون آمریکا در سازمانهای دارای زیرساخت حیاتی ایران شد. کارشناسان نرمافزاری معتقدند باجافزار واناکرای از نادیده گرفتن نقطهضعفی شکل گرفته است که اولین بار از سوی آژانس امنیت ملی آمریکا کشف و سپس به یکی از نیرومندترین حملات سایبری جهان تبدیل شد.
بررسیهای شرکت امنیتی دیفندر نشان میدهد پس از واناکرای، بدافزار GandCrab با ۱۳ درصد در مقام دوم قرار دارد؛ این باجافزار، از سال ۲۰۱۹، خدمات خود را به عنوان یک باجافزار اجارهای (Ransomware-as-a-Service – بهاختصار RaaS) متوقف کرده بود.
آخرین آمار حاکی از آن است که باجافزارها در ۱۴۹ کشور قربانی میگیرند و ۲۴ درصد آنها در آمریکا فعالاند، کانادا با ۱۵ درصد دومین کشور جهان از لحاظ میزان فعالیت باجافزارهاست و کشورهای برزیل و ایران، هر یک با ۱۱ درصد در رتبه سوم قرار گرفتهاند. مراکز دولتی با ۲۶ درصد حملات در صدر حمله باجافزارها هستند و پس از آن بخشهای مخابرات، آموزشی و تحقیقات با ۲۴ درصد و بخش فناوری با ۹ درصد قرار دارند.
اطلاعات کامل تخصصی و فنی درباره باجافزار واناکرای در پایگاه اینترنتی مرکز مدیریت راهبردی افتا برای اطلاع بیشتر متخصصان، کارشناسان و مدیران IT منتشر شده است.