رئیس قوه قضائیه: فضای مجازی در هیچ کشوری به صورت آزاد و رها نیست
رئیس قوه قضائیه، کاهش محدودیتهای برخی از شبکههای اجتماعی که برای ملت و کشور شامل…
۲۹ آبان ۱۴۰۳
۱۴ اسفند ۱۴۰۰
زمان مطالعه : ۲ دقیقه
مدیرعامل آسیاتک وقوع اتفاقاتی مانند آتشسوزی در ساختمان شرکت ارتباطات زیرساخت را امری طبیعی میداند اما در عین حال باور دارد علت طولانی شدن اختلال در شبکه، توان اقتصادی پایین شرکتهای ارائهدهنده اینترنت ثابت در طراحی درست شبکه است؛ یوسفیزاده میگوید این مشکل ریشه در روشهای تعرفهگذاری غلط وزارت ارتباطات دارد.
صبح دیروز (جمعه ۱۳ اسفند ۱۴۰۰)، آتشسوزی در ساختمان LCT مرکز انقلاب اسلامی شرکت ارتباطات زیرساخت منجر به ایجاد اختلال در شبکه اینترنت کشور شد. محمدعلی یوسفیزاده، مدیرعامل آسیاتک، در گفتوگو با پیوست تایید کرد پیرو این اتفاق، خساراتی به تجهیزات این شرکت وارد شده اما هنوز میزان دقیق خسارت ریالی مشخص نیست.
او در این باره گفت: ریسک در هر سایتی وجود دارد و صفر نمیشود. همیشه با در نظر گرفتن این ریسک در مدلهای طراحی شبکه، دو مسیر، دو دستگاه، دو آپلینک قرار داده میشود. مساله بزرگ و مشهودی که در این میان باعث شد شرکتهای سرویسدهنده، بهخصوص شرکتهای سرویسدهنده ارتباطات ثابت، دچار چالش شوند نتیجه روشهای تعرفهگذاری دستوری و غلطی است که وزارت ارتباطات انجام میدهد. طی حدوداً هشت سال اخیر، تعرفهها بیش از حد کاهشی است و شرکتها نمیتوانند بابت طراحی شبکه درست (هزینههای منابع انسانی، تجهیزات، لینکهای بکآپ و غیره) هزینه کنند.
یوسفیزاده علت حجم اختلال کمتر در شبکه سیار کشور را همین مساله دانست و توضیح داد: شرکت ارتباطات زیرساخت در تهران، دو مرکز امام و انقلاب اسلامی را دارد و شرکتهای همراه از هر دو مرکز سرویس میگیرند؛ در نتیجه سریعاً مشکلشان حل شد. FCPها به خاطر اقتصادی نبودن فروش سرویسهایشان به حداقلها بسنده کردهاند. شرکتهای ثابت برای اینکه در شهرهایی مثل تبریز، اصفهان و مشهد گیتوی نگیرند و کمتر وارد ضرر و زیان شوند در تهران این کار را کردند.
مدیرعامل این شرکت ارائهدهنده اینترنت ثابت (FCP) ادامه داد: اصل این مساله در هر جایی ممکن است اتفاق بیفتد اما شرکتهای ثابت به دلیل کم بودن قدرت سرمایهگذاریشان و ناتوانی در طراحی درست شبکه بیشتر دچار مشکل شدند، وگرنه شرکت زیرساخت خدمات خیلی خوبی هم ارائه میدهد و بنا بر مصوبه ۱۷۷ سازمان تنظیم مقررات، بالاترین SLA کشور را تامین میکند.
طبق گفتههای وزیر ارتباطات و دیگر مسئولان وزارت ارتباطات، به احتمال خیلی زیاد سال آینده در تعرفههای اینترنت ثابت و همراه بازنگری خواهد شد. اپراتورهای ثابت و همراه اینترنت در کشور مدتهاست از ثبات تعرفههای خدماتشان گلایه دارند و زیاد نشدن تعرفهها را عامل توسعه نیافتن شبکه ارتباطات کشور میدانند.