skip to Main Content
محتوای اختصاصی کاربران ویژهورود به سایت

فراموشی رمز عبور

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ عضو شوید

ثبت نام سایت

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ وارد شوید

فراموشی رمز عبور

وارد شوید یا عضو شوید

جشنواره نوروزی آنر

مدیرعامل آسیاتک: تعرفه‌گذاری غلط باعث طولانی شدن اختلال در شبکه پس از آتش‌سوزی است

علی مومنی علی مومنی نویسنده میهمان

۱۴ اسفند ۱۴۰۰

زمان مطالعه : ۲ دقیقه

مدیرعامل آسیاتک وقوع اتفاقاتی مانند آتش‌سوزی در ساختمان شرکت ارتباطات زیرساخت را امری طبیعی می‌داند اما در عین حال باور دارد علت طولانی شدن اختلال در شبکه، توان اقتصادی پایین شرکت‌های ارائه‌‌‌دهنده اینترنت ثابت در طراحی درست شبکه است؛ یوسفی‌زاده می‌گوید این مشکل ریشه در روش‌های تعرفه‌گذاری غلط وزارت ارتباطات دارد.

صبح دیروز (جمعه ۱۳ اسفند ۱۴۰۰)، آتش‌سوزی در ساختمان LCT مرکز انقلاب اسلامی شرکت ارتباطات زیرساخت منجر به ایجاد اختلال در شبکه اینترنت کشور شد. محمدعلی یوسفی‌زاده، مدیرعامل آسیاتک، در گفت‌وگو با پیوست تایید کرد پیرو این اتفاق، خساراتی به تجهیزات این شرکت وارد شده اما هنوز میزان دقیق خسارت ریالی مشخص نیست.

او در این باره گفت: ریسک در هر سایتی وجود دارد و صفر نمی‌شود. همیشه با در نظر گرفتن این ریسک در مدل‌های طراحی شبکه، دو مسیر، دو دستگاه، دو آپ‌لینک قرار داده می‌شود. مساله بزرگ و مشهودی که در این میان باعث شد شرکت‌های سرویس‌دهنده، به‌خصوص شرکت‌های سرویس‌دهنده ارتباطات ثابت، دچار چالش شوند نتیجه روش‌های تعرفه‌گذاری دستوری و غلطی است که وزارت ارتباطات انجام می‌دهد. طی حدوداً هشت سال اخیر، تعرفه‌ها بیش از حد کاهشی است و شرکت‌ها نمی‌توانند بابت طراحی شبکه درست (هزینه‌های منابع انسانی، تجهیزات، لینک‌های بک‌آپ و غیره) هزینه کنند.

یوسفی‌زاده علت حجم اختلال کمتر در شبکه سیار کشور را همین مساله دانست و توضیح داد: شرکت ارتباطات زیرساخت در تهران، دو مرکز امام و انقلاب اسلامی را دارد و شرکت‌های همراه از هر دو مرکز سرویس‌ می‌گیرند؛ در نتیجه سریعاً مشکل‌شان حل شد. FCPها به خاطر اقتصادی نبودن فروش سرویس‌هایشان به حداقل‌ها بسنده کرده‌اند. شرکت‌های ثابت برای اینکه در شهرهایی مثل تبریز، اصفهان و مشهد گیت‌وی نگیرند و کمتر وارد ضرر و زیان شوند در تهران این کار را کردند.

مدیرعامل این شرکت ارائه‌دهنده اینترنت ثابت (FCP) ادامه داد: اصل این مساله در هر جایی ممکن است اتفاق بیفتد اما شرکت‌های ثابت به دلیل کم بودن قدرت سرمایه‌گذاری‌شان و ناتوانی در طراحی درست شبکه بیشتر دچار مشکل شدند، وگرنه شرکت زیرساخت خدمات خیلی خوبی هم ارائه می‌دهد و بنا بر مصوبه ۱۷۷ سازمان تنظیم مقررات، بالاترین SLA کشور را تامین می‌کند.

طبق گفته‌های وزیر ارتباطات و دیگر مسئولان وزارت ارتباطات، به احتمال خیلی زیاد سال آینده در تعرفه‌های اینترنت ثابت و همراه بازنگری خواهد شد. اپراتورهای ثابت و همراه اینترنت در کشور مدت‌هاست از ثبات تعرفه‌های خدمات‌شان گلایه دارند و زیاد نشدن تعرفه‌ها را عامل توسعه نیافتن شبکه ارتباطات کشور می‌دانند.

https://pvst.ir/byu
علی مومنی
علی مومنینویسنده میهمان

    در دانشگاه علامه اقتصاد خوانده‌ام با اینکه هیچ گاه عاشق آن نبودم. اولین بار در میانه دوره کارشناسی بود که در یک دوره چند ساعته روزنامه‌نگاری اقتصادی شرکت کردم که البته آورده‌ای نداشت اما سودای روزنامه‌نگار شدن را به سرم انداخت. حالا در پیوست می‌نویسم و حوزه‌‌های مورد علاقه‌ام اینترنت، اقتصاد دیجیتال و عرصه‌هایی است که اینها به عالم سیاست گره می‌خورند.

    تمام مقالات

    0 نظر

    ارسال دیدگاه

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    *

    برای بوکمارک این نوشته
    Back To Top
    جستجو