استفاده از کارتخوان برای مودیان معاف از صدور صورتحساب الکترونیکی الزامی شد
مودیانی که از معافیت مالیاتی صدور صورتحساب الکترونیکی استفاده میکنند باید نسبت به نصب و…
۲۹ دی ۱۴۰۳
۳ اسفند ۱۴۰۰
زمان مطالعه : ۴ دقیقه
هشتگهای مربوط به طرح صیانت در شرایطی در شبکههای اجتماعی دوباره داغ شده است که آخرین گمانهزنیها در خصوص بررسی طرح صیانت نشان میدهد که بررسی این طرح به سال آینده موکول شده است، هر چند رئیس کمیسیون طرح صیانت بر تشکیل جلسات این کمیسیون حین بررسی بودجه در مجلس اصرار میکند؛ اما کندی چشمگیر سرعت اینترنت در روزهای گذشته روی شبکههای اجتماعی به ویژه اینستاگرام باعث شده تا کاربران شبکههای اجتماعی، نسبت به آنچه اجرای خاموش طرح صیانت میخوانند اعتراض کنند.
به گزارش پیوست، کاربران شبکههای اجتماعی بر این باورند که هرچند طرح صیانت به دلیل ایجاد حساسیت اجتماعی هنوز به تصویب نرسیده اما دولت سعی دارد با کاهش پهنای باند شبکههای اجتماعی داخلی آن را جبران کند و چراغ خاموش، محدودیت مد نظر خود را برای اینترنت اجرایی کند. آنها با اشاره به سرنوشت وایبر در سال ۹۳ و ۹۴ از کندی و کاهش پهنای باند اینستاگرام ابراز نگرانی کردهاند.
با وجود این، عیسی زارعپور، وزیر ارتباطات و فناوری ارتباطات میگوید دولت سیزدهم به هیچ عنوان به دنبال مسدودسازی اینترنت نیست و در حال تلاش است که اینترنتی پرسرعت و با کیفیت را در اختیار مردم قرار دهد. با اینحال انتشار تصاویری از شاخصهای مختلف اینترنت، نشان میدهند کیفیت اینترنت و سرعت آن به شکل قابل ملاحظهای کاهش یافته است، موضوعی که زارعپور آن را فیکنیوز میخواند.
زارعپور در صفحه شخصی خود در اینباره نوشت: «تصویر دستبهدست شده نمودار ترافیک سایتساز گوگل است که در دو هفته گذشته افت کرده و بههیچوجه نشاندهنده ترافیک کل گوگل نیست اما در فضای مجازی برای حقیقت نشاندادن یک دروغ، از آن به عنوان نمودار ترافیک کل سرویسهای گوگل در ایران و وضعیت پهنای باند بینالملل کشور استفاده شده است.»
با اینحال تحلیلگران این حوزه، نظر دیگری دارند. مصطفی آرانی، روزنامهنگار حوزه فناوری در صفحه توییتر خود نوشت: «فرض کنید اتوبان سه باندهای به اسم اینترنت داریم و کسانی را که میخواهند به اینستاگرام بروند، مجبور میکنند از یک باند بروند و هر روز در حال باریک کردن این مسیر هستند، با اینکه تعداد خودروهایی که میخواهند از این باند بروند، زیادتر است. نتیجه این موضوع ترافیک بیشتر و کند شدن ارتباط شما به سرورهای اینستاگرام و بازگشت دیتا از سرورهای اینستاگرام به موبایلهای شماست؛ اما وقتی اعتراض میکنید میزان سرعت در باندهای دیگر را به شما نشان میدهند و میگویند اسپیدتست میگوید همه چیز نرمال است.»
حجم نارضایتی و نگرانیهای مردم باعث شد تا پلتفرم «کارزار» نیز به عنوان پلتفرم جمعآوری امضا برای مطالبات مدنی، کارزاری با عنوان «مخالفت با اجرای خاموش طرح صیانت و کندی سرعت اینترنت» از طرف عموم مردم خطاب به رئیس جمهور و رئیس مجلس و وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات ایجاد کند.
حامد بیدی، مدیر و طراح پروژه کارزار نیز در اینباره با تشویق کاربران به امضای کارزار جدید در مقابله با طرح صیانت در رشته توییتی نوشت: «با به تعویق افتادن تصویب طرح صیانت، دولت پیشاپیش اجرای آن را شروع کرده و با اختلال مستمر روی اینستاگرام و عدم افزایش پهنای باند بینالمللی قتل اینترنت را شروع کرده است.»
اما در مقابل وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات با انتشار یادداشتی در روزنامه ایران اعلام کرد علیرغم همه مشکلات، سرعت اینترنت در دولت سیزدهم افزایش داشته است. در این میان اپراتورهای اینترنتی نیز تمایلی به سخن گفتن در این زمینه ندارند؛ اما تجربههایی مانند مسدود شدن تدریجی وایبر باعث نگرانی کاربران شده است.
هر چند هنوز سرنوشت بررسی طرح صیانت در سال جالی در هالهای از ابهام قرار دارد امروز ۳ اسفند غلامرضا نوری، عضو کمیسیون بررسی طرح صیانت در تذکر آئیننامهای حین بررسی لایحه بودجه گفت: از دیروز پیامک آمده تا برای یک جلسه ۴۵ دقیقهای بررسی طرح صیانت شرکت کنید. برای چنین طرح مهمی نباید در این مدت کوتاه تصمیمگیری شود. طبق آئیننامه نباید جلسهای برگزار شود چون فایل جلسات کمیسیون بسته است. هنوز گزارشات مرکز را ندیدهایم. طبق آئیننامه دستور بدهید بررسی طرح به بعد از بودجه موکول شود.
اما رضا تقیپور رئیس کمیسیوین طرح صیانت در پاسخ به نوری اعلام کرد: ما از بدو تشکیل کمیسیون با کارشکنیهای مختلف روبهرو هستیم و نمیگذارند طرح بررسی شود. در هفته گذشته که اعضای کمیسیون با بهانه بررسی بودجه با غیبتهایشان جلسات را تعطیل کردهاند. کجای آئیننامه گفته است جلسات کمیسیون در زمان بررسی بودجه تعطیل است. بعضی از همکاران فتوا صادر میکنند. این اسمش دیکتاتوری مدرن است. یک نفر تصمیم میگیرد جلسات کمیسیون را تعطیل کند. امروز بعضی از صحبتها خوراک برای رادیوهای بیگانه است.