ترامپ میخواهد کریپتو را به یک اولویت ملی تبدیل کند
بلومبرگ در گزارشی به نقل از افراد مطلع میگوید دونالد ترامپ، رئيس جمهور منتخب آمریکا…
۲۸ دی ۱۴۰۳
۲۳ بهمن ۱۴۰۰
زمان مطالعه : ۴ دقیقه
اینتل، بزرگترین سازنده تراشههای کامپیوتری در جهان، قصد دارد در اواخر ماه فوریه تراشه ASIC خود را برای استخراج بیتکوین ارائه کند. تراشه ASIC یک مدار مجتمع با کاربردی خاص است. شرکت اینتل قصد دارد در کنفرانس بینالمللی مدارهای حالت جامد (ISSCC)، در مورد (ASIC) برای استخراج بیتکوین سخنرانی کند.
به گزارش پیوست، اینتل با هدف ارائه پیشرفتها در مدارهای حالت جامد و پیشرفت سیستمهای روی یک تراشه، در این رویداد شرکت میکند. بعد از انتشار اخبار حضور اینتل در این رویداد، استخراجکننده بیتکوین (GRIID) اعلام کرد قراردادی با اینتل برای خرید سختافزار ASIC به منظور استخراج بیتکوین امضا کرده است.
با این حال، Nicolas Mijuskovic سخنگوی اینتل در بیانیهای اعلام کرد، از تراشه ASIC جدید در کنفرانس ISSCC رونمایی نخواهد کرد و این شرکت چندین سال است کار طراحی ASICهای بهینهسازیشده برای الگوریتم SHA-256 را شروع کرده است. بر اساس بیانیهای که اینتل با سایت مجله بیتکوین به اشتراک گذاشته است، روند توسعه محصول ASIC این شرکت بر مبنای الگوریتم SHA-256 به سال ۲۰۱۸ برمیگردد.
اینتل در سال ۲۰۱۸ یک پتنت به عنوان شتابدهنده سختافزار استخراج بیتکوین با مسیر داده خلاصهشده و زمانبندی بهینهشده منتشر کرد که روش کارآمدتری را برای یافتن هش بلاک معتبر تشریح میکرد. بنا بر ادعای اینتل، این شرکت میتواند مصرف انرژی این تراشهها را تا ۳۵ درصد کاهش دهد و در عین حال با کاهش هزینه، باعث تولید بیتکوین بیشتر در فرایند استخراج شود.
انتظار میرود اینتل در این کنفرانس پیشرفتهایش را در طراحی مدارهای حالت جامد برای استخراج بیتکوین ارائه کند ولی احتمالاً از رونمایی تراشه ASIC خبری نباشد.
فرد تیل، مدیرعامل شرکت Marathon Digital Holdings، یکی از بزرگترین شرکتهای استخراج بیتکوین در جهان، در گفتوگو با مجله بیتکوین، کاستیهای فعلی صنعت استخراج و آنچه را ممکن است در آینده نزدیک به حل آنها کمک کند اینگونه تشریح میکند: «با توجه به کمبود تراشه در سراسر جهان از زمان شروع همهگیری کووید-۱۹ در اوایل سال ۲۰۲۰، بازار طی دو سال گذشته با محدودیتهایی برای دسترسی ماینرها مواجه شده است. شرکت Bitmain به عنوان یکی از سازندگان اصلی ASIC در جهان جایگاه خود را تثبیت کرده است. تنها دلیلی که این شرکت امروزه در این جایگاه قرار دارد، نبود رقیب جدی برای تامین این سختافزار است. اگر محدودیتی در عرضه تراشه وجود نداشته باشد، شاهد رقابت بر سر عملکرد و هزینه خواهیم بود.»
بیتمین تاکنون توانسته کارآمدترین ماینرهای جهان را فراهم و نیاز شرکتهای استخراج بیتکوین را برآورده کند. تیل ادامه میدهد: «تمرکز ما روی کارآمدی ماینرهاست. ما همواره دنبال کارآمدترین ماینرها هستیم زیرا هرچه از برق کمتری استفاده کنیم بار کمتری به زیرساخت الکتریکی وارد کردهایم، پس هزینه کمتری برایمان دارد.»
شرکتهای تازهوارد در صنعت استخراج مانند اینتل، میتوانند موقعیت Bitmain به عنوان رهبر جهانی در تولید ASIC را متزلزل کنند. شروع پیشرفتهای جدید اغلب افراد قدیمی را به پروژههای بزرگتر سوق میدهد زیرا در غیر این صورت توانایی آنها برای ماندن در رقابت بدون نوآوری مورد تردید قرار میگیرد.
تیل در مصاحبه با مجله بیتکوین میگوید: «موضوع از بین بردن محدودیتهای موجود در صنعت استخراج و نوع انحصاری است که Bitmain دارد. اکنون که اینتل وارد بازار شده و شروع به صحبت در مورد آن کرده است، شاهد حضور افراد دیگری برای محافظت از پتانسیل خود به منظور جلوگیری از حذف شدنشان خواهیم بود. انتظار داریم تعداد زیادی از فروشندگان در سال آینده رقابت خود را در صنعت تولیدکننده ASIC آغاز کنند، زیرا شرکتهای جدید سعی میکنند سهمی در بازار به دست آورند و بازاری رقابتی با Bitmain ایجاد میکنند.»
تیل اشاره میکند سه شرکت مستقر در آمریکا طراحیهای اولیه را انجام دادهاند. او میگوید تیمهایی از دانشگاههای بزرگ نیز در حال بررسی ساخت و طراحی ASIC هستند. اگر ورود این شرکتهای جدید به صنعت تحقق یابد و مشکلات زنجیره تامین در کارخانهها حل شود، میتوان انتظار شکلگیری یک رقابت برای سختافزار کمهزینه را داشت.
اگر برخی از محدودیتهای صنعت استخراج برداشته شوند، نرخ هشریت شبکه بیتکوین میتواند به شدت رشد کند. در نتیجه، سودآوری برای تازهواردهایی که دنبال استخراج بیتکوین هستند کاهش مییابد. بازار تولید بیتکوین رقابتیتر میشود و بازیکنان باید سهم بیشتری از نرخ هش جهانی داشته باشند تا در این تجارت باقی بمانند. در حال حاضر تنها ۹۰۰ بیتکوین در روز ساخته میشود و افراد زیادی با سرمایههای هنگفت در فکر افزایش سهم خود از این سکهها هستند.