مشکل فنی بانکی موجب تاخیر در تسویه پرداختیارها شد
براساس اطلاعیه پرداختیارهای زرینپال، وندار و جیبیت، تسویه پرداختیاری امروز، یکم آذر ۱۴۰۳، با تاخیر…
۱ آذر ۱۴۰۳
۲۱ بهمن ۱۴۰۰
زمان مطالعه : ۴ دقیقه
تاریخ بهروزرسانی: ۲۲ بهمن ۱۴۰۰
شرکت سرمایهگذاری اسمارتآپ دوباره روی «وینداد» استارتآپ فعال در حوزه «ارائه خدمات آنلاین حقوقی کسبوکارها» سرمایهگذاری کرد. این استارتآپ راند دوم جذب سرمایه خود را از «اسمارتآپ» و «بهمن» به صورت مشترک انجام داده است و در این راند قصد دارد بازار و محصول خود را توسعه دهد.
محمدحسین امیری، همبنیانگذار «وینداد»، در گفتوگو با پیوست میگوید: وینداد فعالیتهای خود را از سال ۹۶ آغاز کرد و ما در تابستان ۹۸ از طریق اسمارتآپ جذب سرمایه کردیم و به عنوان یک سامانه ارائه و تنظیم قرارداد آنلاین با یک تیم پنجنفره ادامه فعالیت دادیم. طی این دو سال نسبت درآمدی ما ۱۰ تا ۱۵ برابر رشد کرد و حالا یک تیم ۲۰نفره هستیم که در مبحث حقوقی کسبوکارها، خدمات آنلاین حقوقی ۳۶۰ درجه ارائه میکنیم؛ خدماتی مثل تنظیم و بررسی قرارداد، خدمات ثبت شرکت، ثبت برند و مشاورههای تخصصی حقوقی که کلیه خدمات به شکل یکپارچه در بستر پلتفرم وینداد دات کام از سوی تیم حقوقی وینداد ارائه میشود. علاوه بر اینکه وینداد در سال ۱۴۰۰ بیشتر از ۳۰۰ درصد نسبت به سال گذشته رشد کرده است.
امیری میگوید آنها در دوره دوم جذب سرمایه سه هدف اصلی را دنبال میکنند: در وهله اول توسعه و بهبود محصولات حقوقی به کمک فناوری که کیفیت و سرعت ارائه خدمات را بالاتر ببرد. در وهله بعد ادامه روند رشد حداکثری و ارائه خدمات متنوع به کسبوکارهای ایرانی و در نهایت بهبود و توسعه زیرساختهای حقوقی، پشتیبانی و عملیات که به افزایش کیفیت خدمات آنلاین حقوقی در کشور منجر شود.
به گفته امیری، بر اساس برآوردها و آمار، بازار خدمات حقوقی کسبوکارها در ایران چیزی در حدود ۲۰ هزار میلیارد تومان است و در حال حاضر کمتر از یکدهم این بازار آنلاین است و تلاش وینداد این است که در آینده بیش از پنج درصد این بازار آنلاین و فعال شود.
به نظر امیری بحث فناوریهای حقوقی صنعت نوظهوری در ایران است و هنوز مانند فینتک یا اینشورتک مورد توجه قرار نگرفته اما در جهان در همین سالهای اخیر بیش از یک میلیارد دلار در این صنعت سرمایهگذاری شده است.
او یکی از دلایل مهم برای سرمایهگذاری در استارتآپهای حوزه Legaltech را تغییر در صنعت حقوقی که صنعتی خشک و کند است برمیشمرد و ادامه میدهد: هدف وینداد این است که با ورود تکنولوژی و نوآوری با سادهسازی خدمات به سرعت و کیفیت خدمات حوزه لگالتک کمک کند و این کار را سرعت بخشد.
او توضیح میدهد: در حال حاضر مرجع خدمات حقوقی آنلاین کسبوکارها هستیم اما بازار بسیار کوچکی داریم. چشمانداز آینده ما این است که پیشرو نوآوری و فناوری در صنعت حقوقی ایران باشیم و از همین راه تحولی در فرایند استفاده از خدمات حقوقی بین کارآفرینها و مدیران ایرانی برقرار کنیم. مسلماً از طریق ارائه خدمات تخصصی و دسترسپذیری بیشتر به کسبوکارها نیز کمک خواهد شد. آینده خلقشده وینداد و مانیفست تیم ما تبدیل شدن به پیشرو فناوری در صنعت لگالتک است.
امیری اما چالشهای پیشروی کسبوکارشان را هم کم نمیداند: بحث رگولاتوری و قانونگذاری برای استارتآپها بهروز و منعطف نیست، ما هر روز با یک بخشنامه جدید روبهرو هستیم. چالش دیگری که داریم بحث پیدا کردن سرمایهگذاری است که چالشهای استارتآپی را درک کند. خوشحالیم که توانستیم دوباره نظر اسمارتآپ را به خود جلب کنیم، اما در حقیقت پیدا کردن سرمایهگذار در صنعت ما سخت است و علاوه بر اینها مشکل پیدا کردن نیروهای متخصص مخصوصاً در یکی دو سال اخیر شدت گرفته است. نیروهای حوزه فناوری وحتی کارشناسان حقوقی در حال مهاجرت هستند و این لطمه بزرگی به بدنه جامعه وارد میکند.
تیم ۲۰نفره وینداد حالا به همراه محمدحسین امیری و مهسا جنتیزاده دو بنیانگذار وینداد در مرکز نوآوری شریف مستقر هستند و امیری میگوید طی چهار سالی که از عمر وینداد میگذرد بیش از ۳۰ هزار کسبوکار ایرانی از خدمات وینداد استفاده کردهاند و استارتآپ آنها از سوی معاونت علمی در سال ۱۴۰۰ به عنوان شرکت دانشبنیان انتخاب شده است: ما در حال حاضر به عنوان کارگزار حقوقی معاونت علمی ریاستجمهوری، ستاد نانو و پارک علم و فناوری دانشگاه شریف فعالیت میکنیم و به همین دلیل شرکتهای دانشبنیان و خلاق عضو مستقر در مرکز هم میتوانند از خدمات وینداد با تسهیلات ویژه استفاده کنند.
امیری میگوید فعلاً برنامهای برای تولید اپلیکیشن وینداد ندارند و کلیه محصولات و خدمات حقوقی آنها به شکل یکپارچه در پلتفرم آنلاینشان یعنی سایت وینداد عرضه میشود.