skip to Main Content
محتوای اختصاصی کاربران ویژهورود به سایت

فراموشی رمز عبور

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ عضو شوید

ثبت نام سایت

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ وارد شوید

فراموشی رمز عبور

وارد شوید یا عضو شوید

جشنواره نوروزی آنر

۸۰ درصد دستگاه‌های کارتخوان دارای پرونده مالیاتی شده‌اند

۱۸ بهمن ۱۴۰۰

زمان مطالعه : ۴ دقیقه

صالح آبادی

اتصال دستگاه‌های کارتخوان به پرونده مالیاتی یکی از وظایف محول‌شده به بانک مرکزی و وزارت اقتصاد از سوی قانون بود؛ از همین رو طی سه ماهه اخیر ۸۰ درصد این دستگاه‌ها ساماندهی شده‌اند و برای صاحبان آنها پرونده مالیاتی باز شده و ۲۰ درصد مابقی تا پایان سال ساماندهی خواهند شد.

به گزارش روابط عمومی بانک مرکزی، علی صالح‌آبادی، رئیس کل بانک مرکزی با بیان این مطلب در گفت‌وگو با صداوسیما اعلام کرد: ساماندهی دستگاه‌های کارتخوان و درگاه‌های پرداخت در قانون وجود داشت و جزو دغدغه‌های نمایندگان و دولت است و تعیین تکلیف کارتخوان‌های بانکی به شفافیت فعالیت‌های اقتصادی کمک قابل توجهی خواهد کرد. لذا بر اساس قانون باید برای افرادی که درگاه پرداخت یا پایانه فروشگاهی دارند پرونده مالیاتی تشکیل شود که روند اجرای این قانون به درستی انجام نشد اما خوشبختانه در سه ماه اخیر با ارتباط بسیار خوب بین بانک مرکزی و سازمان امور مالیاتی و وزارت اقتصاد،‌ ۸۰ درصد دستگاه‌های کارتخوان‌ ساماندهی شده است.

صالح‌آبادی تصریح کرد: ۲۰ درصد مابقی نیز تا پایان سال ساماندهی می‌شوند و دارای پرونده مالیاتی و شفافیت قابل قبولی خواهند بود.

رمز ریال جایگزین اسکناس می‌شود

رئیس کل بانک مرکزی با اشاره به اجرای پروژه رمز ریال تاکید کرد: راه‌اندازی رمز پول ملی در دستور کار بانک‌های مرکزی دنیا قرار گرفته که این موضوع با رمز دارایی‌هایی که به اشکال دیگر جهانی وجود دارد بسیار متفاوت است. مقررات رمز ریال بانک مرکزی در شورای پول و اعتبار تصویب شده و در حال حاضر هم طراحی سامانه‌های آن در بانک مرکزی در دستور کار است که اوایل سال آینده اجرایی خواهد شد.

صالح‌آبادی ادامه داد: در رمز ریال ملی، اسکناس ریال تبدیل به رمز ریال می‌شود و ناشر آن بانک مرکزی خواهد بود که برخلاف رمز دارایی استخراج نمی‌شود و قابل سرمایه‌گذاری هم نیست.

او درباره شفافیت نظام بانکی گفت: جریان ریال در اقتصاد باید شفاف شود. مباحث مبارزه با پولشویی یکی از مصادیقی است که می‌تواند ما را به شفافیت برساند که در صورت مبارزه با پولشویی و کامل کردن رصد جریان ریال، شفافیت در اقتصاد بیشتر می‌شود.

به گفته دکتر صالح‌آبادی، تصویب اصلاح قانون بانک مرکزی نیز از دیگر مسائلی است که به اقتدار بانک مرکزی و افزایش شفافیت در نظام بانکی کمک کند. رئیس کل بانک مرکزی افزود: هرچه اقتدار بانک مرکزی در کنترل‌هایی که می‌تواند بر حوزه ریال و سیستم بانکی و رفتار بانک‌ها داشته باشد افزایش یابد به طور قطع به شفافیت نظام بانکی بیشتر کمک خواهد کرد.

او تاکید کرد: اگر بتوانیم فعالیت‌های خود را در نظام بانکی به صورت سامانه‌محور گسترش دهیم، نظارت‌های پسینی به نظارت‌های همراه با کنترل و سیستمی و هوشمند تبدیل خواهد شد.

تسهیلات بدون ضامن به معنی ایجاد یک وام جدید نیست

رئیس کل بانک مرکزی درباره آخرین وضعیت پرداخت وام‌های خرد زیر ۱۰۰ میلون تومان گفت: بهتر بود در این زمینه اطلاع‌رسانی مناسب‌تری صورت می‌گرفت چراکه وام جدیدی با عنوان وام ۱۰۰ میلیون تومانی تعریف نشده است، بلکه موضوع این بود که دسترسی مردم به تسهیلات خرد آسان‌تر شود. به این صورت که اگر با اعتبارسنجی مشخص شد فردی از اعتبار مناسب برخوردار بوده و خوش‌حساب است، بتواند به جای ارائه ضامن، با استفاده از وثایق سهل‌تر مانند حقوق دریافتی، سهام عدالت یا سایر سهام بورسی از تسهیلات بانکی بهره‌مند شود. این به معنای باز شدن سرفصل جدیدی در تسهیلات بانکی نیست بلکه به معنای این است که دسترسی مردم به سیستم بانکی با اعتبار مناسب سهل‌تر می‌شود.

صالح‌آبادی در پایان درباره زیرساخت‌های مورد نیاز برای اعتبارسنجی در ابعاد گسترده هم توضیح داد: هم‌اکنون یک شرکت اعتبارسنجی ایران وجود دارد که رتبه اعتباری به افراد اعطا می‌کند و بانک‌ها نیز می‌توانند از رتبه‌های آن استفاده کنند، با این حال این موضوع نیاز به اصلاح و تکمیل دارد. بنابراین اکنون بستر اعتبارسنجی و ارائه رتبه اعتباری را در سیستم بانکی خود داریم و اگر افراد به شبکه بانکی مراجعه کنند، با استفاده از این سامانه می‌توان رتبه اعتباری آنها را تعیین کرد.

https://pvst.ir/bu9

0 نظر

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

*

برای بوکمارک این نوشته
Back To Top
جستجو