skip to Main Content
محتوای اختصاصی کاربران ویژهورود به سایت

فراموشی رمز عبور

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ عضو شوید

ثبت نام سایت

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ وارد شوید

فراموشی رمز عبور

وارد شوید یا عضو شوید

جشنواره نوروزی آنر

آلفابت فراتر از انتظارات تحلیلگران ظاهر شد

۱۳ بهمن ۱۴۰۰

زمان مطالعه : ۴ دقیقه

گزارش مالی گوگل برای سه ماهه پایانی سال ۲۰۲۱ ©تصویر از وب‌سایت searchengineland.com

درآمد آلفابت،‌ شرکت مادر گوگل در سه‌ماهه چهارم، بهتر از پیش‌بینی‌ها و انتظارات تحلیلگران  بوده است. همین گزارش مثبت باعث شد سهام این شرکت در معاملات زمان تعطیلی بورس ۹ درصد رشد کند. این شرکت همچنین از تقسیم یک به ۲۰ سهام در جولای ۲۰۲۲ خبر داده است.

به گزارش پیوست،‌ به نقل از CNBC، آمار و ارقام اصلی این گزارش به شرح زیر است:

  • سود هر سهم (EPS): ۳۰.۶۹ دلار بود. در حالی که طبق داده‌های شرکت تحقیقاتی رفینیتیو (Refinitiv)‌۲۷.۳۴ دلار درآمد انتظار می‌رفت.
  • درآمد: ۷۵.۳۳ میلیارد دلار در مقابل انتظار ۷۲.۱۷ میلیارد دلاری طبق داده‌های رفینیتیو
  • درآمد تبلیغاتی یوتیوب: ۸.۶۳ میلیارد دلار در مقابل انتظار ۸.۸۷ میلیارد دلاری بر اساس داده‌های شرکت تحقیقاتی استریت‌اکانت (StreetAccount)
  • درآمد گوگل کلاود: ۵.۵۴ میلیارد دلار در مقابل انتظار ۵.۴۷ میلیارد دلاری طبق داده‌های استریت‌اکانت
  • هزینه‌ کسب ترافیک (TAC): ۱۳.۴۳ میلیارد دلار در مقابل انتظار ۱۲.۸۴ میلیارد دلاری بر اساس اطلاعات استریت‌اکانت.

آلفابت با گزارش ۳۲ درصد رشد درآمد، بار دیگر توانست در مقابل فشار همه‌گیری و تورم مقاومت کند.

این نتایج در حالی منتشرشده که آلفابت سال گذشته هم عملکردی بهتر از انتظارات داشت. سهام این شرکت سال گذشته ۶۵ درصد رشد کرد و علمکرد بهتری نسبت به تمام دیگر غول‌های تکنولوژی کسب‌ کرد؛ رقمی که سه برابر پیشرفت‌های حاصل در شاخص S&P 500 بود.

درآمد تبلیغاتی گوگل برای این سه‌ماهه به ۶۱.۲۴ میلیارد دلار رسیده و نسبت به درآمد ۴۶.۲ میلیارد دلاری این شرکت در دوره مشابه سال گذشته (۲۰۲۰)، ۳۳ درصد رشد کرده است.

فیلیپ شیندلر، مدیر ارشد بخش تجاری گوگل، می‌گوید بخش خرده‌فروشی مهم‌ترین عامل این رشد چشمگیر است. رسانه و امور مالی هم به طرز قابل توجهی در این مدت هزینه کردند.

درآمد تبلیغاتی یوتیوب تنها شاخصی بود که از انتظارات تحلیلگران ضعیف‌تر ظاهر شد. این شرکت سعی دارد با خدمتی به نام شورتس (Shorts) یا ویدئو‌های کوتاه، رقیبش تیک‌تاک را به چالش بکشد. ساندرا پیچای مدیرعامل آلفابت می‌گوید این شرکت بیش از ۱۵ میلیارد کاربر فعال روزانه در سراسر جهان دارد. این شاخص از آخرین گزارش مربوط به جولای سال ۲۰۲۱ ثابت مانده‌ است.

بخش خدمات ابری این شرکت با گزارش ۵.۵۴ میلیارد دلار درآمد، رشدی ۴۵ درصدی را تجربه کرد. ضرر و زیان عملیاتی این شرکت در همین سه‌ماهه به ۸۹۰ میلیون دلار رسید که شاهد کاهش آن نسبت به ۱.۱۴ میلیارد دلار سال گذشته هستیم. با این حال این رقم، نسبت به 644 میلیون دلار ضرر در سه‌ماهه سوم (سه‌ماهه قبلی) رقم قابل توجهی است.

طبق گفته پیچای در مورد گزارش مالی شرکت، درآمد بک‌لاگ آلفابت با رشدی 70 درصدی به 51 میلیارد دلار رسیده که عمده آن مربوط به بخش خدمات ابری است. او اضافه می‌کند، تعداد قراردادهای بیش از یک میلیارد دلار آلفابت هم نسبت به سال گذشته ۶۵ درصد رشد کرده است.

درآمد مجموعه آدر بتس (Other Best) این شرکت که شامل ویمو (Waymo) در زمینه خودرو خودران و واحد علوم حیاتی و ریلی (Verily) است نیز به ۱۸۱ میلیون دلار رسید که نسبت به یک سال گذشته کمی کاهش یافته است.

دیگر بخش‌های درآمدزای گوگل عبارت است از: بخش سخت‌افزار،‌ پلی‌استور و درآمد‌های غیرتبلیغاتی یوتیوب که جمعاً به ۸.۱۶ میلیارد دلار فروش رسیده و نسبت به ۶.۶۷ میلیارد دلار سال گذشته رشد کرده است. پیچای می‌گوید این شرکت با وجود محدودیت‌های زنجیره عرضه، رکورد «بالاترین میزان فروش» را برای گوشی هوشمند پیکسل به ثبت رساند.

شاخص هزینه خرید ترافیک (TAC) نشان می‌دهد این شرکت چقدر بابت به دست آوردن ترافیک به دیگر وب‌سایت‌ها پول پرداخت می‌کند. این شاخص در تازه‌ترین گزارش سه‌ماهه، بالاتر از انتظارات وال‌استریت به ۱۳.۴۳ میلیارد دلار رسید.

رات پورات،‌ مدیر ارشد مالی این شرکت، در تماس گزارش مالی گفته است گوگل نزدیک به ۶ هزار و ۵۰۰ کارمند تمام‌وقت جدید جذب کرده و مجموع کارکنان تمام‌وقت این شرکت در حال حاضر ۱۵۶ هزار و ۵۰۰ نفر است. به گفته پورات، این شرکت روندی مشابه را برای آینده پیش‌بینی می‌کند.

آلفابت با پشت سر گذاشتن یک سه‌ماهه موفق دیگر، حالا همانند اپل و تسلا طی دو سال گذشته، در صدد تقسیم سهام خود است.

این تقسیم تاثیری روی بنیان‌های کاری ندارد و تنها قیمت هر سهام را کاهش می‌دهد. این اقدام حرکت رایج شرکت‌هایی است که قیمت سهام‌شان به چند هزار دلار می‌رسد. در صورت تقسیم سهام و با توجه به قیمت ۲ هزار و ۵۷۲ دلار و ۸۸ سنتی هر سهام آلفابت در پایان روز سه‌شنبه برابر با یکم فوریه، سهام‌ حاصل از تقسیم هر کدام ۱۲۸.۶۴ دلار ارزش خواهند داشت و دارندگان فعلی سهام در ازای هر سهم، ۱۹ سهم دیگر دریافت می‌کنند.

سهام شرکت آلفابت در اولین ماه ۲۰۲۲، در پی یک ماه نزولِ سهام‌ تکنولوژی در بورس وال‌استریت، ۶.۶ درصد سقوط کرد. با این حال، رشد قیمت این سهام در معاملات پس از تعطیلی بورس، وضعیت سهام آلفابت را در سال ۲۰۲۲ مثبت کرد.

منبع: CNBC

سوالات متداول

دلیل تقسیم سهام چیست؟

شرکت‌هایی قیمت سهامشان بیش از حد بالا رفته برای کاهش ارزش هر سهام و سهولت خرید اقدام به تقسیم سهم یا Stock Split می‌کنند.
https://pvst.ir/btk

0 نظر

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

*

برای بوکمارک این نوشته
Back To Top
جستجو