skip to Main Content
محتوای اختصاصی کاربران ویژهورود به سایت

فراموشی رمز عبور

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ عضو شوید

ثبت نام سایت

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ وارد شوید

فراموشی رمز عبور

وارد شوید یا عضو شوید

جشنواره نوروزی آنر

اقتصاد دیجیتال

محسن باقری مدیر توسعه کسب‌وکار شرکت دانش‌بنیان پارت

راهکارهای پیش رو برای توسعه فین‌تک‌ها، با نگاهی به پتانسیل هوش مصنوعی در خدمات مالی

محسن باقری
مدیر توسعه کسب‌وکار شرکت دانش‌بنیان پارت

۲۸ دی ۱۴۰۰

زمان مطالعه : ۵ دقیقه

تاریخ به‌روزرسانی: ۲۹ دی ۱۴۰۰

راهکارهای پیش رو برای توسعه فین‌تک‌ها

هوش مصنوعی در مسیر پرتکاپوی خود برای تبدیل‌ شدن به جریان اصلی و نقطه توسعه خدمات مالی در سطح کلان، به سرعت در حال پیشروی است. این فناوری در حوزه مالی و اقتصاد، همچون راه‌حلی هوشمند است که به کمک متخصصان امور مالی و اقتصاد آمده تا ابزاری جامع و پویا به منظور دستیابی به بینشی مناسب برای مدیریت بازار مالی و سرمایه‌گذاری داشته باشند. فناوری هوش مصنوعی جهان را دستخوش دگرگونی تازه‌ای کرده است و این کار را با سرعت نمایی ادامه خواهد داد. مدل‌های تجاری که به‌ تازگی پدیدار می‌شوند، پیش‌زمینه‌ای برای ظهور فناوری‌های نوآورانه ایجاد می‌کنند و این تحول به‌ صورت زنجیروار ادامه می‌یابد.

عنصر پیونددهنده این دگرگونی، راهکارهای چابک و سریع هوش مصنوعی است که کاربرد آن در صنعت مالی و فین‌تک و نتایج درخشانی که به همراه داشته این فناوری را برای مصرف‌کنندگان و بازیگران اصلی آن جذاب کرده است. بی‌شک، افرادی که فرصت‌ها و چالش‌های هوش مصنوعی در امور مالی را درک می‌کنند، کسانی هستند که در دهه آینده، بینشی دقیق و راهگشا برای دستیابی به موفقیت در بازارهای مالی و اقتصادی خواهند داشت.

توسعه فین‌تک‌ها و صنایع مالی در سایه هوش مصنوعی و یادگیری ماشین

فناوری‌های هوش مصنوعی به دلیل عملکرد فوق‌العاده‌ای که در انجام وظایف خاص خود در مقایسه با انسان‌ها دارند، در حال ادغام‌ شدن و ورود به دنیای خدمات مالی هستند. این تکنولوژی‌ها به‌ ویژه هنگامی که داده‌های خام بدون ساختاری وجود دارد که می‌بایست بر اساس آنها تصمیمات آنی و حیاتی در حوزه‌های کلان اقتصادی، از سوی مدیران و رهبران اقتصادی گرفته شود، به‌ شدت راهگشا و کارساز عمل می‌کنند.

صنعت فین‌تک و خدمات مالی به دلیل ماهیت حساس و خطرپذیری که دارد، برای پوشش ضعف‌ها و افزایش دقت و امنیت در تراکنش‌ها روزبه‌روز بیشتر به سمت راهکارهای هوش مصنوعی و خدمات آن سوق می‌یابد. راهکارهای چابک و هوشمندی که این فناوری ارائه کرده است، از روش‌های آماری گرفته تا هوش محاسباتی در حوزه مالی به‌ کار گرفته می‌شوند و نتایجی پربازده و قابل‌ اطمینان به دست می‌دهند.

فناوری یادگیری ماشین قابلیت تحول بازارهای مالی را دارد

یادگیری ماشین به عنوان زیرمجموعه‌ای از هوش مصنوعی، برای نیازهای صنایع مالی در طیف‌های گوناگون راه‌حل‌هایی جامع دارد. چرا که قادر است حجم عظیمی از داده‌های عددی و محاسباتی را هضم کند و با استفاده از یادگیری اعمال‌شده توسط دیتاست‌های عظیم، خود را در فرایندهای مالی خاص نیز خودکار سازد.

تجزیه‌وتحلیل مالی، ارزیابی بازار، پیش‌بینی استراتژی‌های سرمایه‌گذاری، تشخیص کلاهبرداری، مدیریت ریسک سایبری برای تامین مالی مجموعه‌های تجاری، مشاوره و تحلیل بازار برای مدیریت ثروت شخصی، تحلیل نظرات و نقل‌قول‌های بازار مالی و چینش استراتژی بر اساس تقاضا، امتیازدهی اعتباری، پیش‌بینی رفتار مصرف‌کننده، اتوماسیون وظایف و مدیریت عملکرد شرکت‌ها، همگی مواردی است که یادگیری ماشینی و هوش مصنوعی می‌توانند با دقتی بسیار بیشتر و در مدت‌زمانی سریع‌تر از یک هوش انسانی به انجام رسانند. این فناوری‌ها به‌ طور بالقوه از طریق افزایش بهره‌وری، کاهش هزینه‌ها و افزایش تجربیات مشتری به یاری صنایع مالی آمده‌اند تا خدمات اثربخش و سودآوری ارائه دهند. از سوی دیگر، به مدیران در اخذ تصمیمات آگاهانه‌تر و تاثیرگذارتر کمک می‌کنند و در دیدگاهی وسیع‌تر، به اقتصاد کشورها در مقیاسی کلان جانی تازه می‌بخشند.

پذیرش قابلیت‌های هوش مصنوعی به معنای ورود به جریان تحول است

راهکارهای هوش مصنوعی و یادگیری ماشینی در صنایع مالی و فین‌تک می‌‎تواند همه بخش‌های این دو حوزه را در بر گیرد؛ از دستیاران صوتی و چت‌بات‌ها گرفته تا فناوری‌های تشخیص تقلب، راهکارهای ضدجعل هویت، تکنولوژی خودکارسازی وظایف و اتوماسیون فرایندها. در حال حاضر، موسسات مالی و بانک‌ها با پذیرش هوش مصنوعی و به‌کارگیری فناوری‌های هوشمند، تحول چشمگیری در افزایش راندمان و سودآوری تجربه می‌کنند. از سوی دیگر، با به‌کارگیری این فناوری، چارچوب‌های نظارتی و رگولاتوری نیز به عنصر یکپارچگی و جامع‌ بودن مجهز می‌شوند. بانک‌ها و موسسات مالی که از هوش مصنوعی استفاده می‌کنند، با ارائه دسترسی ۲۴ساعته به حساب‌ها و خدمات مشاوره مالی خود، فرایندهای زمان‌بر و تکرارشونده را ساده کرده و تجربه مشتری را تا حد زیادی بهبود می‌بخشند.

با توجه به مزایایی که فناوری یادگیری ماشین و هوش مصنوعی برای پذیرندگان آن داشته است، فین‌تک‌ها نیز به‌ طور فزاینده‌ای در پی به‌خدمت‌گیری راه‌حل‌های مبتنی بر هوش مصنوعی هستند. در دهه حاضر، صنعت فین‌تک شاهد افزایش قابل‌ توجهی در تعداد استارت‌آپ‌ها بوده است و این بازیگران به دلیل جنس نوآورانه فعالیت‌های خود بیش از دیگران به استفاده از هوش مصنوعی برای خودکارسازی و توسعه مشاغل‌شان روی آورده‌اند و نتیجه پذیرش این فناوری را در عمل به همگان ثابت کرده‌اند.

افزایش تقاضا برای اتوماسیون فرایندها در موسسات مالی، بازار فین‌تک را هدایت می‌کند

بازار جهانی فین‌تک به دلیل وجود بسیاری از بازیگران جهانی، هر روز بیشتر به سوی راهکارهای هوشمندانه حرکت می‌کند؛ تا جایی که انتظار می‌رود به‌ زودی دگرگونی‌هایی چشمگیری که بر نوآوری متمرکز است، با همکاری شرکت‌های بزرگ فناور اتفاق افتد. برخی از بازیگران اصلی این عرصه در حال حاضر شرکت‌های بزرگ چندملیتی (همچون IBM، اینتل، مایکروسافت، آمازون، گوگل) هستند که به‌ تدریج نبض اقتصاد جهانی را به دست گرفته‌اند و بر اساس تقاضای بازار، راهبردهای سرمایه‌گذاری کلان را در برنامه‌های اقتصادی خود طراحی می‌کنند.

در حال حاضر کشورهای هند و چین نیز با توجه به رشد چشمگیر بخش‌های بانکی و افزایش تعداد مشتریان بالقوه، یکی از سریع‌ترین کشورهای در حال رشد در حوزه هوش مصنوعی و فین‌تک هستند. در کشورمان ایران نیز تحولات چشمگیری در حوزه هوش مصنوعی، فین‌تک و سرمایه‌گذاری‌های مبتنی بر علم در حال ظهور است و در این مسیر راهکارهای هوشمندانه‌ای از سوی شرکت‌های دانش‌بنیان و مراکز تحقیقاتی همچون مرکز تحقیقات هوش مصنوعی پارت در حال ارائه است که می‌تواند نویدبخش تغییرات بزرگی برای اقتصادمان باشد. پارت دانش‌بنیان در این مسیر تلاش دارد تا همپای تحولات روز هوش مصنوعی و تازه‌های این فناوری، صنایع ایران را نیز به قوی‌ترین توانمندی‌ها مجهز کند و پتانسیل‌های این فناوری را برای کشورمان نیز به منصه ظهور رساند.

https://pvst.ir/bp1

0 نظر

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

*

برای بوکمارک این نوشته
Back To Top
جستجو