سامانه کاتب چیست؟ با سوپر اپ سازمان ثبت اسناد و املاک آشنا شوید
سامانه کاتب، به منظور تسهیل فرآیند و افزایش شفافیت در معاملات املاک، توسط سازمان ثبت…
۳ آذر ۱۴۰۳
۲۸ دی ۱۴۰۰
زمان مطالعه : ۳ دقیقه
تاریخ بهروزرسانی: ۲۹ دی ۱۴۰۰
چین قصد دارد تا سال ۲۰۲۵ سهم اقتصاد دیجیتالی از تولید ناخالص داخلی خود را تقویت کند. تکنولوژیهای جدیدی مثل اینترنت 6G و بزرگ داده در رأس امور هستند.
به گزارش پیوست، به نقل از CNBC، این برنامه بلندپروازانه نشانگر تلاش چین برای پیشتازی در تکنولوژی نوین در زمینههای مختلفی مثل نیمهرسانا و هوش مصنوعی در رقابت با آمریکاست.
شورای دولتی چین، از نهادهای ارشد اجرایی این کشور، در سندی که اوایل ماه ژانویه ۲۰۲۲ منتشر شد، تصریح کرد که «صنایع اصلی اقتصاد دیجیتالی» تا سال ۲۰۲۵ در حدود ۱۰ درصد از تولید ناخالص داخلی (GDP) این کشور را به خود اختصاص میدهند. سهم این صنایع در سال ۲۰۲۰ تنها ۷.۸ درصد بود.
این اهداف بخشی از چهاردهمین برنامه پنجساله چین است که مسیر توسعه را از ۲۰۲۱ تا ۲۰۲۵ مشخص میکند. سال گذشته، چین حوزههایی از «جبهه تکنولوژی» را مشخص کرد که به دنبال تقویت تحقیق و خودکفایی در آنهاست. سند جدید شورای دولتی، اهداف مشخصی را برای سالهای پیش رو تعیین میکند.
برای مثال چین به دنبال افزایش خردهفروشی ملی آنلاین خود از ۱۱.۷۶ هزار میلیارد یوان در سال ۲۰۲۰ به ۱۷ هزار میلیارد یوان در سال ۲۰۲۵ است. این کشور همچنین انتظار دارد صنعت نرمافزار و تکنولوژی اطلاعات از ۸.۱۶ هزار میلیارد یوان در سال ۲۰۲۰ به ۱۴ هزار میلیارد یوان در سال ۲۰۲۵ برسد.
بهبود شرایط و سرعت اینترنت نیز نقش مهمی در استراتژی چین برای افزایش سهم اقتصاد دیجیتالی در GDP دارد. به این ترتیب، چین توسعه 5G و استفاده تجاری از آن را تشویق میکند. 5G اینترنت نوینی است که سرعت بسیار بالایی را وعده میدهد. این تکنولوژی در چین و دیگر کشورها در مرحله توسعه است.
با این همه، پکن بلندپروازیهایی در زمینه 6G یا نسل ششم اینترنت نیز دارد. این کشور به دنبال پشتیبانی بیشتر از تحقیق و توسعه 6G است و در ساخت استانداردهای بینالمللی برای 6G ایفای نقش میکند. چین در سال ۲۰۱۹ فعالیت خود را برای راهاندازی 6G آغاز کرد. این در حالی است که مدتزمان کمی از ارائه نسل پنجم ارتباطات بیسیم میگذرد و هنوز استاندارد یا تعریف مشخصی از 6G در دست نیست.
دومین اقتصاد بزرگ جهان سعی دارد نقش پررنگتری در شکل دادن به استانداردهای تکنولوژی جهان ایفا کند، اقدامی که به گفته تحلیلگران مزیتهای بزرگی برای قدرت چین در زمینههایی مثل اینترنت موبایل و هوش مصنوعی به همراه دارد. معمولاً استانداردها یکسری قوانین فنی برای نحوه عملکرد تکنولوژی هستند که در سطح جهانی مورد پذیرش قرار میگیرند.
برنامه چین، خودکفایی در حوزههایی مثل نیمهرسانا را هم در بطن خود دارد. این سند زمینههای دیگری مثل رایانش ابری، ساخت دیتاسنترها و تجارت الکترونیکی برونمرزی را هم شامل میشود.
از سوی دیگر، چین به نظارت قانونی روی بخش تکنولوژی داخلی هم متعهد است. چین در یک سال گذشته مقررات شرکتهای اینترنتی را سختگیرانهتر کرده و قوانین تازهای را در زمینههای مختلف از ضدانحصار تا محافظت از داده تصویب کرده است.
سند شورای ملی به بررسی روشهای حکمرانی مطابق با «توسعه پایدار و سالم اقتصاد دیجیتالی» هم اشاره میکند. پکن همچنین سعی دارد مسئولیت رگولاتوریهای مختلف را شفافسازی و همکاری بین مقامات متعدد را تقویت کند.
منبع: CNBC