skip to Main Content
محتوای اختصاصی کاربران ویژهورود به سایت

فراموشی رمز عبور

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ عضو شوید

ثبت نام سایت

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ وارد شوید

فراموشی رمز عبور

وارد شوید یا عضو شوید

جشنواره نوروزی آنر

ضریب نفوذ تلفن همراه در ایران از ۱۶۰ درصد بیشتر شد

میثم قاسمی تحریریه

۲۷ دی ۱۴۰۰

زمان مطالعه : ۴ دقیقه

ضریب نفوذ تلفن همراه و اینترنت

ضریب نفوذ تلفن همراه در ایران در پایان پاییز سال جاری از مرز ۱۶۰ درصد عبور کرد و اینترنت همراه نیز به تبع آن به ضریب نفوذ ۱۰۹ درصد رسید؛ اما در بخش ارتباطات ثابت همچنان اوضاع چندان مساعد نیست و گرچه روند کاهش ضریب نفوذ اینترنت ثابت متوقف شده، اما رشد چندانی نیز نکرده است. در همین حال تلفن ثابت همچنان در ایران طرفدار دارد و بر تعداد مشترکانش افزوده شده است.

به گزارش پیوست، جدیدترین گزارش سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی که وضعیت ICT‌ کشور در پایان آذر سال جاری را نشان می‌دهد، آمارهای رو به رشد برای ارتباطات همراه و عددهای ثابت‌مانده برای ارتباطات ثابت را گزارش می‌کند. در این گزارش همچنین می‌توان کاهش تعداد مشترکان رایتل را مشاهده کرد که برخلاف روند معمول اپراتورهای همراه است.

افزایش مشترکان همراه اول و ایرانسل

آمارهای رگولاتوری در بخش ارتباطات همراه نشان می‌دهد ضریب تلفن همراه در کشور از ۱۶۱ درصد نیز بیشتر شده است که رشدی بیش از پنج درصدی نسبت به شش‌ماهه اول سال جاری داشته است. در این زمینه همراه اول بیش از یک و نیم میلیون مشترک فعال جدید در سه ماه پاییز جذب کرده و ایرانسل نیز بیش از ۱.۳ میلیون مشترک فعال جدید داشته است؛ اما در این میان رایتل بعد از رشد چنددوره‌ای، در پاییز امسال با کاهش نزدیک ۸۰ هزار مشترک روبه‌رو شده است.

تعداد سیم‌کارت تلفن همراه

در یک نگاه کلی نزدیک به ۲.۸ میلیون مشترک فعال جدید به بخش ارتباطات همراه ایران اضافه شده است که این افزایش چشمگیر نشان می‌دهد بازار تلفن همراه هنوز به نقطه اشباع نرسیده است.

در بخش اینترنت همراه روند کاهش تعداد مشترکان 3G‌ اپراتورهای همراه که در نیمه نخست امسال نیز دیده می‌شد، ادامه یافته و در میان اپراتورها، همراه اول بیش از ۱.۸ میلیون مشترک 3G کمتری دارد. اما در مقابل به مشترکان 4G تمامی اپراتورهای نیز افزوده شده است که باز هم سهم همراه اول با بیش از ۲.۴ میلیون مشترک جدید، بیش از دیگر اپراتورهاست.

در این میان، رایتل گرچه با افزایش تعداد مشترکان 4G روبه‌رو بوده، اما کاهش بیشتری در تعداد مشترکان 3G داشته و بدین ترتیب در کل، تعداد مشترکان اینترنت همراه اپراتور سوم، در پاییز امسال، نسبت پایان شهریورماه، کاهش یافته است.

تعداد مشترکان اینترنت همراه

با وجود کاهش تعداد مشترکان رایتل، اما همچنان تعداد مشترکان اینترنت همراه در ایران در حال افزایش است و با بیش از یک میلیون و ۴۹۰ هزار مشترک جدید، ضریب نفوذ ۱۰۹ درصد را رد کرده است.

ارتباطات ثابت، بدون تغییر

در بخش ارتباطات ثابت گرچه می‌توان افزایش تعداد مشترکان تلفن و اینترنت ثابت را مشاهده کرد، اما این افزایش کمتر از یک درصد بر ضریب نفوذ این فناوری‌ها تاثیر داشته است.

تعداد اشتراک تلفن ثابت در ایران اندکی بیش از ۲۹ میلیون و ۳۰۰ هزار است که تغییر بسیار کمی نسبت به تابستان امسال نشان می‌دهد. با این همه باید گفت ایران از جمله معدود کشورهای دنیاست که تعداد مشترکان تلفن ثابت در آن همچنان رو به افزایش است و برای این فناوری تقاضا وجود دارد. در میان اپراتورهایی که سرویس تلفن ثابت ارائه می‌دهند، به صورت معمول، بخش بزرگ بازار در اختیار شرکت مخابرات ایران است و شرکت‌های FCP و Servco. سهم بسیار اندکی دارند.

تعداد مشترکان تلفن ثابت

در شاخص پهن‌باند ثابت گرچه روند نزولی ۶ ماه ابتدایی سال متوقف شده اما رشد بسیار کمی در این حوزه دیده می‌شود و در کل، اندکی بیش از ۲۳۴ هزار مشترک جدید به کل فناوری‌های زیرمجوعه اینترنت ثابت افزوده شده است که بخش عمده آن مربوط به xDSL می‌شود.

فناوری FTTH به عنوان یکی از زیرمجموعه‌های اینترنت ثابت که در ماه‌های اخیر توسعه آن بسیار مورد توجه وزارت ارتباطات قرار گرفته، وضعیت چندان مساعدی ندارد و حدود ۹ هزار مشترک جدید در طول سه ماه به آن اضافه شده که در این میان سهم کل شرکت‌های FCP تنها ۱۰ اشتراک جدید است.

تعداد مشترکان اینترنت ثابت

نگاهی به جداول جزئی‌تر گزارش رگولاتوری نشان می‌دهد کل ۳۲۰ مشترک FTTH شرکت‌های FCP‌ در استان تهران است و دیگر استان‌های کشور شاهد حضور این شرکت‌ها نیستند. از نظر تقسیم‌بندی مشترکان FTTH‌ که تقریباً همه آنها مشترک شرکت مخابرات ایران هستند، بخش خانگی با بیش از ۱۷۵ هزار اشتراک، سهم بسیار بیشتری نسبت به مشترکان شرکتی دارد.

https://pvst.ir/bow
میثم قاسمیتحریریه

    سال ۸۱ رشته مهندسی را رها کردم به شوق روزنامه‌نگاری. از همان سال تاکنون، در حوزه‌های مختلفی مانند سیاسی، اجتماعی، اقتصادی، گردشگری، ورزشی و... در رسانه‌هایی مانند همشهری، حیات‌نو، توسعه، عصر ارتباط و... کار کرده‌ام. از میانه سال ۹۲ و پس از حدود ۳ سال دوری از حوزه ارتباطات و فناوری اطلاعات، به پیوست آمدم و دوباره روزنامه‌نگار این رشته شدم.

    تمام مقالات

    0 نظر

    ارسال دیدگاه

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    *

    برای بوکمارک این نوشته
    Back To Top
    جستجو