مشکل فنی بانکی موجب تاخیر در تسویه پرداختیارها شد
براساس اطلاعیه پرداختیارهای زرینپال، وندار و جیبیت، تسویه پرداختیاری امروز، یکم آذر ۱۴۰۳، با تاخیر…
۱ آذر ۱۴۰۳
۱۱ آبان ۱۴۰۰
زمان مطالعه : ۴ دقیقه
جدیدترین آمار رگولاتوری از وضعیت پهنباند کشور نشان میدهد تعداد مشترکان 3G در هر سه اپراتور همراه کشور در حال کاهش است و در مقابل تعداد مشترکان 4G روند افزایشی دارد. در همین حال وضعیت اینترنت ثابت، همچنان نامناسب است.
به گزارش پیوست، آمارهای سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی از وضعیت پهنباند کشور در پایان شهریور سال جاری و مقایسه آنها با آمارهای پایان اسفند ۹۹ نشان میدهد مشترکان 3G هر سه اپراتور تلفن همراه کشور در حال کاهش است. این روند که تقریبا در بیشتر کشورهای دنیا وجود دارد، اپراتورها را به فکر خاموش کردن تجهیزات 3G خود انداخته است. پیش از این مدیرعامل ایرانسل و معاون فنی همراه اول در گفتوگو با پیوست از برنامه خود برای خاموش کردن 3G خبر داده بودند. در همین مدت گرچه حدود ۶۱ هزار مشترک به پهنباند ثابت کشور افزوده شده؛ اما با توجه به رشد جمعیت، ضریب نفوذ این فناوری، کاهشی بوده است.
مقایسه آمارهای رگولاتوری نشان میدهند در ۶ ماه ابتدایی امسال در مجموع بیش از ۲ میلیون و ۲۰۰ هزار مشترک 3G در کشور، استفاده از این شبکه را رها کردهاند. این در حالی است که بیش از ۸ میلیون و ۳۰۰ هزار مشترک به شبکه 4G اپراتورها اضافه شدهاند.
سهم ایرانسل در کاهش تعداد مشترکان 3G بیشتر از دیگر اپراتورها است و در ۶ ماه اخیر بیش از یک میلیون و ۶۰۰ هزار مشترک 3G این اپراتور کاسته شده است. در همراه اول نیز هرچند روند کاهش دیده میشود اما تعداد کاهش مشترکان اندکی بیش از ۴۷۷ هزار نفر است. رایتل نیز از این کاهش سهم دارد و بیش از ۹۳ هزار مشترک 3G خود را از دست داده است. هرچند نمیتوان به طور دقیق گفت مشترکانی که شبکه 3G یک اپراتور را ترک کردهاند، به اپراتور دیگر کوچ کردهاند یا تنها گوشی تلفن همراه خود را عوض کردهاند. در پایان شهریور امسال بیش از ۱۰ میلیون ۹۶۵ هزار مشترک 3G در کشور فعال بودهاند.
در تعداد مشترکان 4G همه اپراتورها با افزایش کاربر روبهرو بودهاند که سهم همراه اول بیش از دیگر اپراتورها است و در مجموع بیش از ۸ میلیون و ۳۷۳ هزار مشترک در نیمه اول امسال به شبکه 4G هر سه اپراتور تلفن همراه، اضافه شدهاند.
با توجه به کاهش تعداد مشترکان 3G و افزایش مشترکان 4G در مجموع در نیمه اول امسال بیش از ۶ میلیون و ۱۵۷ هزار مشترک به شبکه پهنباند سیار کشور اضافه شده است که بدین ترتیب مشترکان اینترنت همراه ایران از ۸۴ میلیون به ۹۰ میلیون نفر رسیده است که این عدد نشان میدهد ضریب نفوذ اینترنت همراه از ۱۰۰ درصد عبور کرده است.
در ۶ ماه اول ۱۴۰۰ تعداد مشترکان پهنباند ثابت کشور از نظر عدد بیشتر شده است؛ اما با توجه به افزایش جمعیت، ضریب نفوذ این فناوری به میزان اندکی کاهش داشته است. در این میان سهم شرکتهای موسوم به FCP در فناوری xDSL بیشتر از دیگران بوده است.
در حالی که از سالهای پیش وزارت ارتباطات در تلاش بود با افزایش تعداد پورتهای VDSL مشترکان اینترنت ثابت را راضی کند، اما اپراتورهای ثابت تاکنون توفیق چشمگیری در این زمینه نداشتهاند و در نیمه اول امسال دیده میشود که در مجموع بیش از ۸۸ هزار مشترک xDSL استفاده از این فناوری را رها کردهاند. هرچند در شاخص، مشترکان شرکت مخابرات ایران افزایش داشتهاند و این شرکتهای FCP هستند که مشترکان خود را از دست دادهاند.
در استفاده از فناوری FTTX وضعیت بهتر است و در مجموع بیش از ۲۴ هزار مشترک به این شبکه افزوده شدهاند که البته سهم FCPها در این فناوری بسیار اندک است و عمده مشترکان از شرکت مخابرات ایران سرویس میگیرند.
در فناوری Wi-Fi نیز سهم شرکتهای Servco. اندکی کاهش یافته است. در میان فناوریهای مختلف اینترنت ثابت، وضعیت TD-LTE بهتر از دیگران است و بیش از ۱۱۳ هزار مشترک به شبکه اپراتورهایی که این فناوری را ارائه میدهند افزوده شده است.
در یک نگاه کلی میتوان دید مشترکان اینترنت ثابت اندکی بیش از ۶۱ هزار مشترک نسبت به پایان سال ۹۹ بیشتر شدهاند؛ اما ضریب نفوذ پهن باند ثابت به ۱۲.۵ درصد کاهش یافته است.
اگر از نظر فناوری و شبکه به این بخش نگاه کنیم، میبینیم که مشترکان در حال ترک شبکه فرسوده و قدیمی xDSL و اقبال به شبکه جدید TD-LTE هستند. این در حالی است که فناوری TD-LTE به دلیل استفاده از فرکانس، با محدودیت برای توسعه روبرو است.