رهبر انقلاب: حوزههای علمیه باید در مورد رمزارزها نظر بدهند
رهبر انقلاب در دیدار با جمعی از مدیران، اساتید و طلاب جامعهالزهرا (س)، اعلام کردند:…
۳۰ آبان ۱۴۰۳
۱۴ دی ۱۴۰۰
زمان مطالعه : ۴ دقیقه
وقتی پای سرمایهگذاری در میان باشد، به سختی میتوان از بازده سالانه ۶۰ درصدی ایراد گرفت. اما بیتکوین حتی با این سطح از سوددهی بازهم بازده کمتری نسبت به شرکتهای وب۲ و رقیب کریپتو یعنی آلفابت شرکت مادر گوگل داشت.
به گزارش پیوست، به نقل از دیکریپت، بیتکوین دسامبر ۲۰۲۱ را ضعیف پشت سر گذاشت و کار خود را در این سال میلادی با ۶۰ درصد سود به پایان رساند. این آمار ضعیفترین عملکرد بیتکوین پس از ۲۰۱۸ است؛ یعنی همان زمانی که این رمزارز حدود سهچهارم ارزش خود را از دست داد.
این بازده دورقمی را با توجه به تسلط بازار بیتکوین نمیتوان عملکرد خوبی به حساب آورد. بیتکوین (BTC)، ۸۸۰ میلیارد دلار سرمایه بازار دارد و در رده هشتم لیست داراییهای بازار کوینمارکتکپ (CoinMarketCap) و بین سهام متا (فیسبوک سابق) و انویدیا قرار گرفته. بدیهی است که با بزرگتر شدن دارایی، سرعت رشد آن هم کاهش پیدا میکند؛ وقتی دارایی کوچکتری دارید، فضای بیشتری برای رشد وجود دارد و به همین دلیل هم توکنهای جدیدی مثل اکسی (Axie)، سولانا (Solana) و شیبا اینو (Shiba Inu) بازده باورنکردنی ارائه کردند.
با این همه آلفابتی که ارزش بازاری بیشتر از بیتکوین دارد موفق به شکست این رمزارز شد. شرکت مادر گوگل به لطف افزایش درآمد تبلیغاتی پلتفرمهای این شرکت از جمله یوتیوب، بر اساس دادههای گوگل فایننس (Google Finance)، در سال ۲۰۲۰ افزایش ارزش ۶۸ درصد را تجربه کرد.
دیگر سهامهای بزرگ تکنولوژی هم عملکرد خوبی داشتند. انویدیا، شرکتی که برای دستگاههای بازی ویدئویی و ریگهای استخراج کریپتو چیپ تولید میکند، به دلیل افزایش تقاضا در نتیجه مشکلات زنجیره عرضه که باعث افزایش تقاضا (و قیمت) محصولاتش شد، ۱۲۵ درصد رشد پیدا کرد. این شرکت در حال حاضر ۷۵۰ میلیارد دلار ارزش بازار دارد.
در پایین لیست سهامها شرکت گیماستاپ (GameStop)، خردهفروش بازی با ارزش ۱۱.۷ میلیارد دلار، حضور دارد. در ژانویه گروه سابردیت والاستریت بت (WallStreetBets) جریانی را برای خرید سهام این شرکت و زورآزمایی با صندوقهای سرمایهای ترتیب داد که هدفشان کسب سود از کاهش ارزش گیماستاپ (GME) بود. قیمت سهام این شرکت از ۲۰ دلار در ابتدای ۲۰۲۱ به حدود ۱۵۰ دلار در پایان سال افزایش یافت و رشدی ۶۸۷ درصد را برای این میماستاک به ثبت رساند.
طبق دادههای وبسایت اطلاعاتی کوینگکو (CoinGecko)، به دلیل هیاهوی اولین روزهای ۲۰۲۲، بازده بیتکوین در ۱۲ ماه گذشته حالا به ۴۰ درصد تقلیل یافته است. همین موضوع به تنهایی سهام را از لحاظ عملکردی در جایگاه بهتری قرار میدهد (برخلاف وضعیتی که در میانه ۲۰۲۱ برقرار بود).
شرکت کامپیوتری مایکروسافت، نسبت به همین زمان در سال گذشته ۵۴ درصد رشد کرده است. اپل که روز دوم ژانویه، به اولین شرکت با ارزش بیش از سه هزار میلیارد دلار تبدیل شد نیز افزایش ارزشی برابر با ۴۱ درصد را تجربه کرد و تسلا، سازنده خودروهای الکتریکی هم به رهبری ایلان ماسک، از حامیان و چهرههای مهم دوجکوین، در ۱۲ ماه گذشته ۶۴ رشد کرده است.
برخی معتقدند اگر علاقه ماسک به بیتکوین در میان نبود، شاید تسلا بیشتر رشد میکرد. این شرکت در فوریه ۲۰۲۱ از خرید ۱.۵ میلیارد دلار بیتکوین خبر داد و به مدت کوتاهی این رمزارز را به عنوان یک روش پرداخت پذیرفت. اما در ماه بعدی، با سقوط ارزش بیتکوین، قیمت سهام تسلا هم از ۸۶۳ دلار به ۵۶۳ دلار کاهش یافت.
با اینکه رمزارز و این شرکتها دو نوع دارایی متفاوت هستند، همین تفاوت باعث اهمیت مقایسه ارقام شده است. بسیاری از سهام دائماً به سهامداران خود سود پرداخت میکنند. به علاوه این سهام را میتوان با حسابهای بازنشستگی یا حتی شخصی همراه کرد و از مزایای مالیاتی آنها بهرهمند شد. اما بیتکوین از این مزیت محروم است و به همین دلیل تقاضای زیادی برای یک شکل سهامی از بیتکوین که در صرافیهای سنتی معامله میشود زیاد است.
با این حال دارندگان بیتکوین به گزینشی بودن این اعداد و ارقام اعتراض دارند و به عقیده آنها در یک بازه زمانی متفاوت، ارقام کاملاً متفاوتی خواهیم داشت. بیتکوین با رکوردهای فوقالعاده شناخته میشود اما این دقیقاً همان چیزی است که جو وینستال، ویراستار ارشد بلومبرگ، در مبحث مقایسه بیتکوین با اپل به آن اشاره کرد: «در یک سال گذشته، برای کسب سودی که حتی با شرکت سازنده گوشیتان برابری نمیکرد، مجبور به تحمل نوسانات بزرگی شدید.»
منبع: Decrypt