دسترسی هکرهای وزارت خزانهداری آمریکا به ۳ هزار فایل و ۴۰۰ کامپیوتر
هکرهایی که آمریکا آنها را تحت حمایت دولت چین میداند چندی پیش به وزارت خزانهداری…
۲۷ دی ۱۴۰۳
۱۲ دی ۱۴۰۰
زمان مطالعه : ۴ دقیقه
خطای پذیرندگی تراکنشهای شاپرکی در آذر سال جاری به لحاظ تعدادی، ۵۷.۸۹ درصد افزایش یافت.
به گزارش پیوست، بر اساس گزارش آذرماه شاپرک، در این ماه شبکه پرداخت ۹۲.۵۱ تراکنش موفق و ۷.۴۹ تراکنش ناموفق داشته است. از بین این ۷.۴۹ درصد تراکنش ناموفق، ۸۵.۷۲ درصد آن به دلیل خطای کاربری، ۱۲.۹۳ درصد به دلیل خطای صادرکنندگی، ۰.۷۹ درصد به دلیل خطای پذیرندگی، ۰.۴۱ درصد به دلیل خطای کسبوکار و ۰.۱۵ درصد به دلیل خطای شاپرکی اتفاق افتاده است.
در این ماه خطای پذیرندگی که خطای مربوط به سوئیچ شرکت ارائهکننده خدمات پرداخت است به لحاظ تعدادی، نسبت به آبان سال جاری افزایشی ۵۷.۸۹ درصدی و در مقابل خطای کسبوکار کاهشی ۲۶.۵۵ درصدی پیدا کرده است.
در این ماه حدود سه هزار و ۲۶۶ میلیون تراکنش با ارزش ۶ هزار و ۶۷۹ هزار میلیارد در شبکه الکترونیکی پرداخت کارت پردازش شده است که نسبت به آبان سال جاری کاهشی ۰.۴۶ درصدی در تعداد و ۰.۰۳ درصدی در ارزش ریالی داشته است. با وجود این، این ارقام در آذر سال جاری نسبت به آذر ۱۳۹۹ در تعداد و مبلغ به ترتیب رشدی ۲۱.۳۴ و ۵۹.۳۸ درصدی داشتهاند.
با این حال با تورمزدایی کردن متغیر ارزشی اسمی و تبدیل آن به رشد حقیقی این رقم از ۵۹.۳۸ درصد به ۱۷.۹۴ درصد میرسد.
شرکت شبکه الکترونیکی پرداخت کارت (شاپرک) پشتبیان سه ابزار پذیرش اینترنتی، موبایلی و کارتخوان فروشگاهی است که عملکرد تعدادی و مبلغی آنها را در ماه گذشته در گزارش آذر خود مورد بررسی قرار داده است.
هر سه ابزار پذیرش اینترنتی، موبایلی و فروشگاهی در ماه گذشته نسبت به آبان ۱۴۰۰ به ترتیب رشدی ۰.۱۸، ۱.۰۸ و ۱.۶۸ درصدی داشتهاند.
طبق گزارش شاپرک در این ماه، سهم تعدادی کارتخوانهای فروشگاهی از تراکنشها ۹۰.۷۱ درصد، سهم پذیرش اینترنتی ۶.۰۱ درصد و سهم ابزار موبایلی ۳.۲۷ درصد بوده است. در بخش سهم مبلغی هر یک از ابزارهای پذیرش به همین ترتیب به ۸۷.۷۷، ۱۲.۰۶ و ۰.۱۷ درصد رسیده است.
گزارش آذرماه شاپرک در ادامه به بررسی عملکرد شاپرک به ازای نوع خدمت خرید کالا و خدمات، پرداخت قبض و خرید شارژ و ماندهگیری میپردازد و ذکر کرده است که در این ماه ۸۸.۲۳ درصد از سهم تعدادی خدمات شاپرک به خرید کالا و خدمات، ۷.۳۸درصد به پرداخت قبض و خرید شارژ تلفن همراه و ۴.۳۹ درصد به ماندهگیری اختصاص داشته است.
با این حال در بخش سهم مبلغی تراکنشها، ماندهگیری به طور کامل در آذرماه حذف شده و ۹۸.۶۹ درصد از سهم مبلغی تراکنشها با خرید کالا و خدمات و ۱.۳۱ درصد به پرداخت قبض و خرید شارژ تلفن همراه اختصاص داشته است.
بر اساس گزارش آذرماه شاپرک، پرداخت الکترونیک سامان، بهپرداخت ملت و تجارت الکترونیک پارسیان با سهم به ترتیب ۲۰.۸۳، ۲۰.۶۴، ۱۷.۹۷ درصدی در صدر لیست سهم بازار شرکتهای PSP از نظر تعداد تراکنش قرار دارند. الکترونیککارت دماوند با سهم ۰.۶۰ درصدی در انتهای این لیست قرار دارد.
این ترتیب در سهم بازار مبلغی شرکتهای PSP هم ثابت است و بهپرداخت ملت با سهم ۱۹.۴۲ درصدی، پرداخت الکترونیک سامان با سهم ۱۷.۷۸ درصدی و تجارت الکترونیک پارسیان با سهم ۱۲.۱۷ درصدی در صدر جدول قرار دارند. الکترونیککارت دماوند نیز با سهم از بازار ۰.۴۳ درصدی در انتهای جدول قرار دارد.
شرکت پرداخت الکترونیک سامان در آذرماه با پوشش ۲۰.۸۰ درصدی بازار کارتخوان فروشگاهی بیشترین سهم را در اختیار دارد. آسان پرداخت پرشین با ۳۴.۵۷ درصد از سهم بازار تراکنشهای اینترنتی، بالاترین سهم از این بازار را در اختیار دارد. در بخش تراکنشهای موبایلی نیز شرکت بهپرداخت ملت با در اختیار داشتن ۳۵.۵۳ درصد، یکهتاز بازار تراکنشهای موبایلی است.
بیشترین اختلاف بین سهم تعدادی تراکنشهای ابزار پذیرش کارتخوان فروشگاهی با ۰.۲۳ درصد کاهش در اختیار آسان پرداخت پرشین قرار دارد. بیشترین اختلاف بین سهم تعدادی تراکنشهای ابزار پذیرش اینترنتی با کاهشی ۱۵.۷۳ درصدی در اختیار تجارت الکترونیک پارسیان است. علاوه بر این، تجارت الکترونیک پارسیان با ۰.۴۴ درصد کاهش، بالاترین اختلاف را بین سهم تعدادی تراکنشهای ابزار پذیرش موبایلی دارد.
طبق گزارش شاپرک، بیشترین اختلاف بین سهم مبلغی تراکنشهای ابزار پذیرش کارتخوان فروشگاهی نسبت به ماه گذشته با کاهشی ۰.۳۵ درصدی در اختیار شرکت پرداخت الکترونیک پاسارگاد است و بهپرداخت ملت با ۳.۰۴ درصد بیشترین افزایش سهم در مبلغ تراکنشهای ابزار پذیرش اینترنتی را داشته است.
در بحث مقایسه خطای پذیرندگی به کل تراکنشهای هر شرکت، الکترونیککارت دماوند با سهم ۱.۶۹۹ درصدی خود، بالاترین میزان خطا را در بین شرکتهای PSP دارد و در مقابل در این ماه، پرداخت الکترونیک سداد با خطایی در حدود ۰.۰۲۱ درصد بهترین عملکرد را از نظر نسبت خطای پذیرندگی به مجموع تراکنشها در بین دیگر شرکتها داشته است.