مشکل فنی بانکی موجب تاخیر در تسویه پرداختیارها شد
براساس اطلاعیه پرداختیارهای زرینپال، وندار و جیبیت، تسویه پرداختیاری امروز، یکم آذر ۱۴۰۳، با تاخیر…
۱ آذر ۱۴۰۳
۶ دی ۱۴۰۰
زمان مطالعه : ۵ دقیقه
تاریخ بهروزرسانی: ۷ دی ۱۴۰۰
وزیر صمت و کارشناسان حوزه تجارت الکترونیکی بر این باورند که آنلاین شدن صدور کارت بازرگانی و حذف نقش عامل انسانی، امضای طلایی را از بین خواهد برد و با کاهش تخلفات و فساد در این حوزه به توسعه اقتصادی و تجاری جامعه کمک خواهد کرد.
سیدرضا فاطمی امین، وزیر صنعت، معدن و تجارت، در مراسم هوشمندسازی و حذف عامل انسانی در صدور کارت بازرگانی با بیان اینکه سامانه جامع تجارت تا اسفند به بهرهبرداری میرسد و کامل میشود گفت: در فرایند صدور کارت بازرگانی به صورت برخط، امضای طلایی در کارت بازرگانی از بین خواهد رفت و تخلف به حداقل ممکن خواهد رسید. از سوی دیگر امکان صدور کارت بازرگانی حتماً منوط به پرداخت مالیات میشود و تخلفاتی مانند گرفتن کارت برای کودک ۱۰ساله و انجام تجارت از این طریق اتفاق نخواهد افتاد.
او ادامه داد: حاکمیت باید بتواند چهار کار اولویتگذاری، تنظیمگری، تسهیلگری و نظارت را انجام بدهد. در صورت اتمام سامانه جامع تجارت الکترونیکی که بخشهای زیادی از آن هم در حال حاضر تکمیل شده است، روش مدیریت و حکمرانی تغییر خواهد کرد.
فاطمی امین گفت: اقدام امروز به ما این اجازه را میدهد که ضوابطی برای دریافت کارت بازرگانی تعیین کنیم و در صورتی که کسی مالیات پرداخت نکند، کارتی دریافت نخواهد کرد. این سامانه به ما ابزاری میدهد که این قاعده را اجرایی کنیم. مورد دوم تسهیل است که به ما کمک میکند شرایطی برقرار کنیم تا فعالیتهایی که در اولویت هستند با مانع روبهرو نشوند. در حال حاضر ۲۵ هزار نفر در کمتر از یک ساعت ۲۵ استعلام دریافت میکنند.
وزیر صمت با اشاره به اینکه وضعیت صادرات در حال حاضر وضعیت مناسبی است و مرز ۴۰ میلیارد دلار را رد کردهایم و این عدد افزایش پیدا خواهد کرد گفت: ما در وزارت صمت در تلاشیم تا موانع را شناسایی و فضای کسبوکار را تسهیل و پشتیبانی کنیم.
علی رهبری، رئیس مرکز توسعه تجارت الکترونیکی، توضیح داد: این فرایند تا سال ۱۳۹۹ به صورت حضوری انجام میشد و وابسته به حضور نیروی کارشناس انسانی بود. وابستگی به نیروی انسانی در زمان و روزهای مراجعه و ثبت درخواست و استعلامات، محدودیت ایجاد میکرد و در این حالت خطاهای سهوی و عمدی ممکن بود. اما در حال حاضر با آنلاین شدن، اطلاعات به صورت سیستمی دریافت و به پرونده شخص متقاضی افزوده میشود.
او تاکید کرد: متقاضیان در هر ساعت از شبانهروز میتوانند مراحل را طی کنند و در همان سامانه جامع تجارت الکترونیک به صورت لحظهای این اطلاعات برای اتاق بازرگانی ارسال میشود.
مهدی فسنقری، مدیر سامانه اعتبارسنجی و رتبهبندی وزارت صمت، در ادامه این مراسم در توضیح اقدامات انجامشده در بررسی این فرایند گفت: این فرایند در دو مرحله اعتبارسنجی از طریق بررسی شرایط آییننامهای برای گرفتن کارت بازرگانی، و پس از دریافت کارت مرحله دوم، فرایند رتبهبندی اعتباری است که حد اعتباری بازرگانان را تایید میکند.
به گفته فسنقری، فرایندهای بررسی در چهار لایه احراز هویت و شرایط هویتی، احراز صلاحیت عمومی، احراز صلاحیت تخصصی و پس از عضویت در اتاق انجام میشود. او در این زمینه توضیح داد: احراز هویت در دو لایه اشخاص حقیقی با استعلام از ثبت احوال و کد فراگیر اتباع انجام میشود؛ استعلام اشخاص حقوقی نیز از سازمان ثبت درباره اطلاعات شرکت و تطبیق مدیر و شرکت گرفته میشود. او ادامه داد: احراز صلاحیت عمومی از طریق استعلام وضعیت نظام وظیفه، عدم سوءپیشینه و عدم اشتغال دولتی و احراز صلاحیت تخصصی از طریق استعلام محل کسب، حساب جاری، مدرک تحصیلی، عدم بدهی، وضعیت تولید و دفاتر قانونی و تجارتی انجام میشود.
او با بیان اینکه در این فرایند ۲۵ استعلام مختلف از ۲۰ دستگاه مختلف دریافت میشود ادامه داد: همه این استعلامات به صورت آنلاین و سیستمی است و بعد از ثبت درخواست وارد سامانه اعتبارسنجی و رتبهبندی شده و در مدتزمان یک ساعت این استعلامات بر اساس آییننامه هیات وزیران بررسی میشود و پاسخ تایید یا عدم تایید به اطلاع متقاضی خواهد رسید.
ارائه خدمت شبانهروزی و محدود نبودن آن به روزها و ساعات کاری، افزایش سرعت در ارائه خدمت و تشکیل نشدن صف انتظار، جلوگیری از بروز خطاهای سهوی و عمدی و اعمال سلیقه کارشناسان، ۳۷ هزار نفر ساعت صرفهجویی در وقت کارمندان در هر سال، حذف اسناد فیزیکی و صرفهجویی در مصرف ۶۰ هزار برگه، حذف مراجعه حضوری بابت گواهی بانک و تعهدنامه محضری، عدم نیاز به مراجعه به درگاه مجزا بابت ثبت درخواست کارت بانکی، و کاهش تعداد اقلام اطلاعاتی واردشده توسط کاربر همه از مزایای سیستمی شدن این فرایند است که در این جلسه اعلام شد.
علی مویدی، رئیس ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز، نیز در ادامه این برنامه تاکید کرد: این هوشمندسازی آرامشی به بازار ما میدهد و میتواند از میزان قاچاق بکاهد و در مسیر تجاری امنیت فراهم کند.
غلامحسین شافعی، رئیس اتاق بازرگانی، صنایع معادن و کشاوزی ایران، نیز گفت: هرچه در این موارد جلو برویم باز هم از دنیا عقب هستیم و چنین اقداماتی نقش بسیار چشمگیری در کل اقتصاد و کشور دارد. حذف هر مجوز و امضایی به معنای ریختن یک دیوار از فساد است و تاثیر اقتصادی بسیار مهمی بر کل جامعه میگذارد.
محمدجواد هادی، مدیر سامانه اعتبارسنجی و رتبهبندی اعتباری وزارت صمت، در پایان درباره چگونگی فرایند رتبهبندی توضیح داد: پس از اینکه شخص به لحاظ قانونی برای دریافت کارت تایید شد، برای هر کارت سقفی تعیین میشود و در صورتی که فرد این سقف را پر کند و مواردی مانند مالیات، هزینه گمرکی و بدهی خود را پرداخت کند، این سقف دوباره برای او باز خواهد شد.