نحوه ارتباط مدیر با کارمندان؛ راهحلی برای پیشرفت یک سازمان
در گذشته نحوه ارتباط یک مدیر با کارمندان سازمان فقط به جدیت و تحکم در…
۵ شهریور ۱۴۰۱
روز خیلی شلوغی داشتم. حدوداً هشت شب به خانه رسیدم. کمی استراحت کردم و بلافاصله پشت میز کاریام که گوشه پذیرایی کنار کتابخانهام قرار دارد نشستم. باید برای فردا صبح گزارشی مینوشتم؛ از طرفی هم باید محصول ماه شماره بعدی ماهنامه را پیدا میکردم. همین موضوعات را در ذهنم مرتب میکردم که توجهم به محیط خانه جلب شد. کمی آشفته و شلوغ بود. تصمیم گرفتم ابتدا دستی به سر و گوش خانه بکشم و بعد سراغ باقی کارهایم بروم. همزمان با تمیز کردن خانه متوجه شدم کف زمین به جارو کردن و تی کشیدن هم نیاز دارد. ساعت ۹ شده بود. استرس تمام وجودم را گرفت. باید بین این دو یکی را انتخاب میکردم. سرانجام، تمام کردن کاری را که شروع کرده بودم به کاری که هنوز شروع نکرده بودم ترجیح دادم. در حال جارو کشیدن بودم و زیر لب با خودم غر میزدم: «اگر یکی از این جارو روباتیها داشتم الآن هم خانه تمیز میشد و هم من به کارهای دیگرم میرسیدم…» که ایدهاش به ذهنم خطور کرد. تصمیم گرفتم برای محصول ماه شماره بعدی ماهنامه یک جارو روباتی را بررسی کنم. وقتی خودم به آن نیاز دارم، قطعاً باقی کسانی که در شرایط مشابه من هستند هم به آن نیاز دارند. ایده را با آرش در میان گذاشتم. استقبال کرد و قرار شد دنبال چنین محصولی باشم.
در حال زیر و رو کردن سایتهای مختلف بودم که یادم آمد آقای حیدری همیشه محصولات اینچنینی را در فروشگاهش دارد. سایت فروشگاه عیاران را که چک کردم دیدم حدسم درست بود؛ با آقای حیدری تماس گرفتم و قرار شد برای انتخاب بین مدلهای مختلف جارو روباتیها سری به فروشگاهش بزنم. هوا تاریک بود اما ساعت هنوز از هفت غروب نگذشته بود که به مجتمع کامپیوتری پایتخت رسیدم. برخلاف بازار موبایل و چارسو که معمولاً این ساعات خلوت میشود، پایتخت همچنان شلوغ و پرهمهمه بود. وارد فروشگاه عیاران شدم و بعد از سلام و احوالپرسی، آقای حیدری از امید، نوجوان ۱۵، ۱۶ سالهای که خیلی هم تیز و فرز بود خواست تا جارو روباتیها را برایم بیاورد. کمی بعد شش مدل مختلف از جارو روباتیها پیش رویم قرار گرفت تا از میانشان انتخاب کنم. از میان مدلهای مختلف مانند Mi Robot Vacuum Mop، Mi Mop P، Mi Mop 2 Pro Plus، Roborock S6 Pure و Viaomi S9 مدل Mi Robot Vacuum Mop را برداشتم تا اگر محصول خوبی بود، بعداً سراغ مدلهای جدیدتر و گرانتر بروم.
به خانه برگشتم و محصول تازه را برای خودم جعبهگشایی کردم. کمی طول کشید تا راهش انداختم. پیچیدگی خاصی نداشت اما کمی درگیر باز کردن جعبه، بررسی اجزا و قطعات و جستوجوی لوازم جانبیاش شدم. این مدل امکان اتصال به اینترنت و کنترل از طریق گوشی هوشمند را دارد. اپلیکیشن Mi Home را از پلیاستور دانلود کردم. در میان لیست بلندبالای گجتهای هوشمند شیائومی که اسم خیلی از آنها را حتی نمیدانستم، دسته Robot Vacuum را پیدا کردم. وارد صفحه روباتهای جاروبرقی که شدم دیدم یک لیست ۳۳تایی از مدلهای مختلف جارو روباتی پیش رویم قرار دارد. کمی طول کشید تا محصول خودم را پیدا کنم. برای اتصال با مشکل مواجه شدم چون ابتدا خود گوشی را به وایفای خانه وصل میکردم و سپس اپلیکیشن را جداگانه به وایفای متصل میکردم. پس از آن هم باید به شبکه خود روبات متصل میشدم تا از طریق گوشی و اینترنت امکان کنترل کردن روبات را داشته باشم. خوبی ماجرا آنجا بود که فهمیدم برای کنترل روبات لزوماً نیازی نیست به اینترنت خانه متصل باشم و حتی از محل کار و با استفاده از اینترنت گوشی هم میتوانم از راه دور روبات را خاموش/روشن و کنترل کنم.
بعد از راهاندازی اولیه و اتصال داک شارژ به برق، وارد اپلیکیشن Mi Home شدم که برای استفاده از گجتهای هوشمند شیائومی در خانه کاربرد دارد. بعد از اضافه کردن روبات به وسایل خانه هوشمند باید انتخاب میکردم این وسیله قرار است کدام محیط را تمیز کند. در لیست محیطهای پیشفرض از اتاق خواب تا پذیرایی و اتاق کودک و آشپزخانه موجود است تا اتاق کار و اتاق مطالعه و کتابخانه و کلی محیط دیگر. با این حال، امکان اضافه کردن نام دلخواه برای محیط مورد نظر هم وجود دارد. پس از آن وارد محیط کار با روبات شدم. در اینجا دو گزینه بیشتر از دیگر گزینهها به چشم میخورد. یکی Start Cleanup و دیگری Dock. گزینه اول برای شروع جارو کردن است و گزینه دوم برای برگشتن روبات به داک شارژ. گزینه اول را وقتی انتخاب کنید، بلافاصله به Pause Cleanup تغییر میکند که بدون برگشتن روبات به خانهاش، فقط عملیات تمیز کردنش را متوقف میکند.
برای استفاده از روبات جاروبرقی، اپلیکیشن Mi Home ابتدا روش صحیح استفاده را آموزش میدهد. اینکه باید حدود یک و نیم متر اطراف داک شارژ، خالی از هرگونه وسیله اضافه باشد تا روبات بتواند به راحتی به خانهاش بازگردد. یا اینکه چطور برس جارو روباتی را خارج و تمیز کنیم. چطور مخزن زباله آن را خالی کنیم و اینکه چطور از قطعه اضافه داخل جعبه برای تی کشیدن استفاده کنیم.
روبات جاروبرقیMi Robot Vacuum Mop به دو قابلیت جارو کردن و تی کشیدن مجهز است. این جارو روباتی یکی از گزینههای مقرون به صرفه بازار است. بازه قیمتی جارو روباتیها از حدود هشت میلیون تومان شروع میشود و تا حدود ۲۰ میلیون تومان هم ادامه دارد.Mi Robot Vacuum Mop حدود هفت تا هشت و نیم میلیون تومان قیمت دارد. در مقایسه با مدلهای بالاتر، قدرت مکش کمتر و امکانات اضافه کمتری دارد اما به عنوان یک روبات هشت میلیون تومانی خوب به دستوراتش عمل میکند و حتی قابلیتهای قابل توجهی هم دارد. این روبات در چهار سطح Silent، Standard، Strong و Turbo به تمیز کردن خانه مشغول میشود. روبات جاروبرقی شیائومی مدل MOP قرار است در سطح اول یعنی Silent خانه را بیسروصدا تمیز کند. البته صدای تولیدیاش، آنقدر کم نیست که بتوانید روبات را روشن کنید و با آرامش مطلق بخوابید اما در مقابل نسل گذشته جاروبرقیها، صدای بسیار پایینتر و قابل قبولی دارد. حالت Turbo آن هم برای شرایطی است که مهمانها پشت در خانه رسیدهاند و شما میخواهید به سرعت دستی سر و روی خانه بکشید. در غیر این صورت حالت Standard و Strong بیشتر از دو حالت دیگر استفاده و کاربرد دارند.
این نکته را در نظر داشته باشید که هیچ روبات جاروبرقیای مناسب تمیز کردنهای اساسی و سنگین مانند خانهتکانی نیست. خیلی از مواقع جارو زدن محیطهای مختلف خانه مانند فرش یا موکت، با نیروی دست هم کار دشوار و سختی است پس نباید از یک روبات که نیروی محرکه انسانی هم ندارد و صرفاً با نیروی مکش کار میکند انتظار نابجا داشت. کاربرد اصلی این روباتها برای خانه یا محیطهایی است که یک بار به دست انسان کاملاً تمیز شده و اینها قرار است جلوی کثیف شدن دوبارهی محیط را بگیرند.
روبات جاروبرقیVacuum Mop در تمیز کردن سطوح مختلف مانند فرش و موکت عملکرد قابل قبولی دارد و بیشتر آشغالهای سطح زمین را با کمک برس جمعآوری میکند اما در جمعآوری زبالههای نسبتاً سنگین یا حجیم مانند حبه قند، دستمال کاغذی گلولهشده و… دچار مشکل میشود. البته در همان آموزش اولیه، اپلیکیشن Mi Home یادآور میشود که پیش از شروع کار روبات، محیط خانه را مرتب کنید، وسایل را در جای اصلی خود قرار دهید و وسایل یا اشیای اضافه روی سطح زمین را جمعآوری و پس از آن روبات را روشن کنید. به این ترتیب با مشکلاتی که برشمردم مواجه نمیشوید.
جارو روباتیVacuum Mop برای جمعآوری گردوخاک و آشغالهای ریز یک فضای ۶۰۰ میلیلیتری داخل خود دارد. بالای بدنه جارو، جایی که لوگوی MI نوشته شده، فضایی است که آشغالها جمعآوری میشود. برای خالی کردن این ظرف، باید این در را باز کنید و ظرف را بالا بکشید. البته در مدلهای بالاتر مانند S6، داک شارژ جارو، درون یک سطل زباله است که به صورت خودکار زباله را هم خالی میکند. زیر جارو هم علاوه بر چرخها و مگنت شارژ، برس اصلی و محل قرارگیری برس کمکی (برای تمیز کردن گوشهها) قرار دارد. در قسمت دیگر هم فضایی است که قطعه جداگانهای برای تی کشیدن به آن وصل میشود. این قطعه درون جعبه جارو قرار دارد و بالای آن تانکر ۲۰۰ میلیلیتری برای پر کردن آب تعبیه شده و زیر آن هم دو پارچه چسبی برای طی کشیدن گنجانده شده. پارچهها قابل شستوشو است و میتوانید بعد از استفاده جدایشان کنید و آنها را بشویید. بهتر است داخل مخزن آب را با آب مقطر یا آب تصفیه پر کنید چون آب غیرتصفیه دارای املاح است و ممکن است بعد از مدتی سوزنهای پاشش آب را مسدود و در عملکرد جارو خلل ایجاد کند.
این جارو دارای سنسور تشخیص مانع، سنسور مکانیابی و سنسور ارتفاع است. عملکرد سنسور تشخیص مانع به این صورت است که در صورت برخورد با هر وسیله یا مانعی، تغییر مسیر میدهد و در واقع مانع را دور میزند. قسمت جلویی جارو هم علاوه بر اینکه یک نوار لاستیکی برای جلوگیری از آسیبدیدگی بدنه جارو دارد، حالت فنری و ارتعاشی دارد که با برخورد به مانع داخل میرود تا جارو آسیب فیزیکی نبیند. همچنین سنسور مکانیابی به این وسیله اجازه میدهد تا محلهایی را که جارو میکند یا تی میکشد نقشهبرداری کند. این نقشه درون اپلیکیشن نمایش داده میشود تا قسمتهای تمیزشده خانه مشخص شود.
عملکرد این جارو به این صورت است که اگر شارژ آن به ۱۵ درصد برسد، عملیات جارو کشیدن را متوقف میکند و خودکار به محل داک شارژ برمیگردد. زمانی که شارژ دستگاه کامل شود، به صورت خودکار به ادامه فرایند جارو کشیدن از همان مکان قبلی ادامه میدهد.
باتری این جارو دو هزار و ۵۰۰ میلیآمپرساعتی است و طبق ادعای شرکت سازنده، حدود یک ساعت و نیم در شرایط استاندارد جارو میکند. اما در واقعیت این زمان کمتر میشود چراکه سطح زمین و میزان موانعی که سر راه جارو قرار دارند تاثیر زیادی بر شارژدهی و عملکرد دستگاه میگذارد.
سنسور ارتفاع جارو هم به این صورت عمل میکند که ارتفاع بیشتر از ۱۷ میلیمتر را تشخیص میدهد و از ادامه دادن مسیر خودداری میکند. پس میتوانید با خیال راحت آن را در هر محیطی قرار دهید چراکه احتمال افتادن از ارتفاع در این دستگاه عملاً صفر است.
جارو روباتی Vacuum Mop قابلیت زمانبندی برای تمیز کردن هم دارد. میتوانید در اپلیکیشن Mi Home با انتخاب سه نقطه بالا سمت راست از منوی اصلی جارو روباتی Vacuum Mop و انتخاب گزینه Scheduled Cleanup روزها و ساعتهای مشخصی را برای تمیز کردن انتخاب کنید و از آنجا که عملیات شارژ و ادامه کار را هم به صورت خودکار انجام میدهد، شاید ماهی یک بار هم نیاز نداشته باشید سراغش بروید چون همه کارها را به صورت خودکار انجام میدهد.
این جارو سه جزء قابل تعویض دارد: فیلتر هوا که در قسمت پشتی مخزن گردوخاک تعبیه شده، برس کمکی (کناری) برای تمیز کردن گوشهها و برس اصلی. نکته مهم اینکه داخل اپلیکیشن Mi Home در همان قسمت تنظیمات، گزینهای با نام Consumables وجود دارد که میزان مصرف هر کدام از این سه جزء را نشان میدهد. در این صفحه اعلام شده به صورت پیشفرض، هر کدام از این اجزا پس از چند ساعت استفاده، نیاز به تعویض دارند. فیلتر هوا ۱۵۰ ساعت، برس کناری ۲۰۰ ساعت و برس اصلی پس از ۳۰۰ ساعت استفاده باید تعویض شوند. البته در نظر داشته باشید که تعویض این اجزا با تمیز کردن آنها متفاوت است. بهتر است پس از هر بار استفاده از این روبات، برس اصلی آن را بررسی کنید چون ممکن است مو یا پرز زیادی بین برس گیر کرده باشد که مانع از عملکرد بهینه این دستگاه شود.
جارو روباتی Vacuum Mop برای خانههایی که همه اعضای آن شاغل هستند بسیار مناسب است؛ چراکه یکی از اصلیترین دغدغههای خانهداری را از دوش اعضای خانه برمیدارد. این روبات جاروبرقی نسبت به قیمتی که دارد، امکانات قابل توجهی ارائه میکند و یک وسیله مقرونبهصرفه و در عین حال ضروری به حساب میآید.
* نیمبوس ۲۰۰۰ نام جاروی معروف هریپاتر است.