skip to Main Content
محتوای اختصاصی کاربران ویژهورود به سایت

فراموشی رمز عبور

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ عضو شوید

ثبت نام سایت

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ وارد شوید

فراموشی رمز عبور

وارد شوید یا عضو شوید

جشنواره نوروزی آنر

اولین نشست خبری وزیر ارتباطات: زارع‌پور وعده داد تا پایان دولت فیبرنوری را به منازل برساند

علی مومنی علی مومنی تحریریه

۲۷ آذر ۱۴۰۰

زمان مطالعه : ۷ دقیقه

تاریخ به‌روزرسانی: ۲۸ آذر ۱۴۰۰

در این مطلب می‌خوانید

    عیسی زارع‌پور در اولین نشست خبری خود پس از گذشت صد روز ورودش به وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات دولت سیزدهم در پاسخ به این سوال پیوست که چرا پیشنهاد‌های خود را در مورد طرح صیانت، محرمانه به مجلس ارسال کردید گفت: «طرح حمایت از حقوق کاربران در فضای مجازی موافقان و مخالفانی دارد، نمی‌خواستیم در این مرحله پیشنهادهای ما با هجمه مواجه شود. وگرنه پیشنهادهای وزارت ارتباطات محرمانه نیست و در صورت موافقت کمیسیون مشکلی با انتشار عمومی این اصلاحات نداریم.»

    وعده ۲۰ میلیون پورت اینترنت پرسرعت تا پایان دولت

    به گزارش پیوست، عیسی زارع‌پور وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات پس از بیان کلیاتی در خصوص فعالیت‌های صد روز اول وزارتش در ابتدای این نشست خبر داد: «تا انتهای دولت سیزدهم ۲۰ میلیون پورت اینترنت پرسرعت راه‌اندازی خواهیم کرد. تاکنون ۵۰، ۶۰ جلسه برای تدوین نقشه راه توسعه شبکه پرسرعت کشور برگزار شده است و دهه فجر امسال از نقشه راه شبکه فیبرنوری رونمایی خواهد شد. در تلاشیم تا بار اینترنت کشور را از روی دوش شبکه موبایل برداریم.»

    او در این باره توضیح داد: «در لایحه بودجه ۱۴۰۱ دستگاه‌های مختلف مانند وزارت نیرو، شهرداری‌ها و… ملزم شده‌اند فضاها و امکانات خود را در اختیار بخش خصوصی قرار دهند.»

    زارع‌پور ادامه داد: «شورای راهبردی توسعه شبکه ملی اطلاعات نیز تشکیل شده است که رئیس آن خودم هستم و آقای انصاری، معاون برنامه‌ریزی و نظارت راهبردی وزارت ارتباطات، نیز به عنوان دبیر شورا منصوب شده است.»

    او همچنین گفت: «پاشنه آشیل این طرح مساله امنیت است و در این زمینه نیز باید امنیت مردم در اینترنت را تامین کنیم.»

    مردم با یک بار احراز هویت به ۳۰ درصد از خدمات الکترونیکی دسترسی پیدا خواهند کرد

    او در مورد راهبرد دوم وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات توضیح داد: «تحقق دولت الکترونیکی دنبال می‌شود اما در خوش‌بینانه‌ترین حالت تاکنون تنها ۴۰ درصد پیشرفت حاصل شده است. در لایحه بودجه ۱۴۰۱ آمده است دستگاه‌ها مکلف‌اند پنجره واحد خدمات الکترونیکی خود را راه‌اندازی کنند و در سال اول حداقل ۳۰ درصد خدمات‌شان را از این طریق ارائه دهند. در گام بعد نیز باید همه این خدمات را در اختیار وزارت ارتباطات بگذارند تا روی پنجره ملی خدمات الکترونیکی قرار بگیرد. تا پایان سال بعد مردم می‌توانند با یک بار احراز هویت به ۳۰ درصد از خدمات دولتی دسترسی پیدا کنند.» بنا بر گفته او، مرحله آزمایشی این طرح تا پایان امسال اجرا خواهد شد.

    وزیر ICT در مورد بخش‌های دیگر این راهبرد گفت: «حوزه دوم خدمات عمومی است. پلتفرم‌های بخش خصوصی در این زمینه بسیار خوب عمل کرده‌اند. در بعضی از زمینه‌ها نیز کمبود داریم و در تلاشیم در این حوزه‌ها به خصوص حوزه‌های جدید مثل اینترنت اشیا تمرکز وزارت ارتباطات روی حمایت باشد.»

    زارع‌پور ادامه داد: «بخش سوم خدمات نیز خدمات پایه کاربردی مانند موتورهای جست‌وجو و شبکه‌های اجتماعی است. در یک کلام می‌خواهیم طعم شیرین استفاده از فناوری را به مردم بچشانیم.»

    کارگروه ویژه اقتصاد دیجیتالی در دولت تشکیل می‌شود

    او همچنین در ارتباط با توجه دولت به رشد بخش اقتصاد دیجیتالی توضیح داد: «در بخش اقتصاد دیجیتالی تلاش خواهیم کرد سهم این بخش از GDP را تا پایان دولت به ۱۰ درصد برسانیم. قرار است در دولت کارگروهی با اختیارات ویژه تشکیل شود. در این کارگروه چهار نفر از وزرا و دو نفر از معاونان رئیس‌‌جمهور حضور دارند.»

    زارع‌پور ورود اولین استارت‌آپ به بورس را یکی از گام‌های مثبت مهم در این مورد برشمرد و گفت: «این مساله آغاز مسیری جدید است و امیدوارم با تشکیل کارگروه اقتصاد دیجیتالی این مسیر با سرعت بیشتری دنبال شود.»

    گام‌های اولیه دولت برای اصلاح تعرفه‌ها

    وزیر ارتباطات توضیح داد: «شرکت مخابرات می‌توانست در ۱۰ سال توسعه نقشی مهم در توسعه شبکه ارتباطات ثابت ایفا کند که نکرده است. بخشی از این مساله به خود شرکت و برخی نیز به کارهایی که باید حاکمیت می‌کرد و نکرد بازمی‌گردد. ۹ سال است تعرفه‌های تلفن ثابت تغییری نکرده در حالی که تورم سنگینی در این دوره داشته‌ایم.»

    او افزایش تعرفه را تنها با کمیسیون تنظیم مقررات و ستاد تنظیم بازار ممکن دانست و گفت: «انتظار توسعه در حوزه‌ای که هزینه‌هایش چند ۱۰ برابر شده و درآمدهایش تقریباً ثابت نگه داشته شده معقول نیست و فشار بیشتر به تقابل می‌انجامد. در دولت به دنبال حل مشکل شرکت مخابرات با تعامل هستیم.»

    زارع‌پور ادامه داد: «اگر شرکت مخابرات با روال قبلی ادامه دهد، ما برای توسعه شبکه فیبر نوری و رساندن آن به منازل منتظر این شرکت نمی‌مانیم.»

    او همچنین اضافه کرد: «گام‌های اولیه لازم را برای اصلاح تعرفه‌ها برمی‌داریم تا مخابرات نفسی بکشد. همین اتفاقات برای اپراتورهای تلفن همراه نیز ممکن است بیفتد. زیرا سرمایه‌گذاری لازم برای توسعه در گذشته صورت نگرفته است.»

    او از وظیفه جدید رئیس رگولاتوری برای ارائه گزارش شفاف کیفیت خدمات اپراتورها به مردم نیز خبر داد.

    کندی و تندی شبکه یک‌دفعه اتفاق نمی‌افتد

    کندی و اختلال‌های اخیر اینترنت نیز در این نشست محل پرسش قرار گرفت: «طی ۱۰ سال گذشته در حوزه توسعه اینترنت ثابت عمل نکرده‌ایم. دسترسی ثابت باید به اینترنت همراه ارجحیت داشته باشد. فشار روی شبکه موبایل است که ظرفیت لازم را ندارد. چهار لایه در مورد شبکه وجود دارد. لایه اول لایه دسترسی است (مراکز مخابرات). دوم شبکه شهری و داخل استان، شبکه بین استانی و در نهایت پرتفوی بین‌الملل. بخش زیادی از این مسیر در اختیار اپراتورها قرار دارد.»

    زارع‌پور ادامه داد: «شبکه زیرساخت کشور در اختیار وزارت ارتباطات است و در این زمینه هیچ مشکلی نداریم. در این حوزه ۳۳، ۳۴ ترابیت بر ثانیه ظرفیت داریم که تا ۱۴۰۱، بیست ترابیت بر ثانیه (نزدیک به ۷۰ درصد) بر ظرفیت آن اضافه خواهیم کرد.»

    زارع‌پور: به اینترنت بی‌فیلتر دسترسی ندارم

    هفتمین وزیر ارتباطات کشور در پاسخ به سوال یکی از خبرنگاران در مورد استفاده از شبکه‌های اجتماعی گفت: «هر پلتفرمی که قواعد جمهوری اسلامی ایران را بپذیرد می‌تواند در کشور فعالیت کند. من به اینترنت بی‌فیلتر دسترسی ندارم و تنها از سایت‌های فیلترنشده خارجی استفاده می‌کنم.»

    ماجرای مهر محرمانه وزارت ارتباطات پای طرح صیانت

    عیسی زارع‌پور در پاسخ به پرسش خبرنگار پیوست مبنی بر دلیل مهر محرمانه وزارت ارتباطات پای طرح صیانت توضیح داد: «اگر این طرح قبل از اینکه مجلس پذیرش پیش‌نویس جدید را تایید می‌کرد منتشر می‌شد، به ضرر خود این طرح بود، زیرا هجمه‌هایی وجود داشت.»

    او ادامه داد: «اکنون که پیش‌نویس جدید مورد پذیرش مجلس واقع شده ما هیچ مشکلی با انتشار عمومی آن نداریم و در صورت موافقت رئیس کمیسیون بررسی طرح این اتفاق می‌افتد. علاوه بر این، مهر محرمانه روی نامه‌ای بود که همراه طرح به مجلس ارسال شد و خود طرح محرمانه نبود.»

    منتظر خبرهای خوب حوزه فضایی باشید

    در ادامه نشست، وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات راجع به فعالیت‌های این وزارتخانه در حوزه فضایی نیز گفت:‌ «بودجه فضایی کشور در گذشته تا ۳۰۰ میلیون دلار نیز می‌رسید اما این مبلغ اکنون به یک‌دهم رسیده است. امروز امکان ارسال ماهواره به لایه لئو (دو هزار کیلومتری سطح زمین) را داریم و باید آن را تثبیت کنیم. در تلاشیم به جمع کشورهایی بپیوندیم که به لایه ژئو (۳۶ هزار کیلومتری) دسترسی دارند.»

    او اضافه کرد: «جلسه شورای عالی فضایی کشور پس از ۱۱ سال تشکیل شد که این نشان‌دهنده توجه جدی دولت به این بخش است. قصد داریم برنامه‌ای ۱۰ساله برای توسعه صنعت فضایی کشور به تصویب برسانیم.»

    زارع‌پور همچنین از انتشار خبرهای خوب در حوزه فضایی تا پایان سال خبر داد و گفت: «به دنبال این هستیم که کاربردهای صنعت فضایی را در زندگی مردم توسعه دهیم.»

     

    https://pvst.ir/bh9
    علی مومنی
    علی مومنیتحریریه

      در دانشگاه علامه اقتصاد خوانده‌ام با اینکه هیچ گاه عاشق آن نبودم. اولین بار در میانه دوره کارشناسی بود که در یک دوره چند ساعته روزنامه‌نگاری اقتصادی شرکت کردم که البته آورده‌ای نداشت اما سودای روزنامه‌نگار شدن را به سرم انداخت. حالا در پیوست می‌نویسم و حوزه‌‌های مورد علاقه‌ام اینترنت، اقتصاد دیجیتال و عرصه‌هایی است که اینها به عالم سیاست گره می‌خورند.

      تمام مقالات

      0 نظر

      ارسال دیدگاه

      نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

      *

      برای بوکمارک این نوشته
      Back To Top
      جستجو