skip to Main Content
محتوای اختصاصی کاربران ویژهورود به سایت

فراموشی رمز عبور

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ عضو شوید

ثبت نام سایت

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ وارد شوید

فراموشی رمز عبور

وارد شوید یا عضو شوید

جشنواره نوروزی آنر

دیدار نمایندگان نصر کشور و تهران با نماینده مخالف طرح صیانت؛

رئیس نصر تهران: حتی در صورت اصلاح طرح صیانت نمی‌توانیم آن را بپذیریم

۲۲ آذر ۱۴۰۰

زمان مطالعه : ۶ دقیقه

رئیس نصر تهران با اعلام مخالفت صد درصدی با طرح صیانت گفت: «در صورت اصلاح طرح هم نمی‌توانیم آن را بپذیریم.» این صحبت‌ها در دیدار نمایندگان سازمان نظام صنفی رایانه‌ای استان تهران و کشور با غلامرضا نوری قزلجه، نماینده مجلس، مطرح شد؛ نشستی که در آن هر دو طرف مخالفت خود را با طرح صیانت اعلام کردند.

به گزارش روابط عمومی سازمان نظام صنفی رایانه‌ای استان تهران، در ابتدای این نشست، غلامرضا نوری قزلجه، نماینده مجلس شورای اسلامی، گفت: «نظرات نمایندگان نصر تهران به عنوان سازمان صنفی وسیع و گسترده در کشور و در حکم بازوی علمی و اجرایی مهمی در حوزه کسب‌و‌کار می‌تواند بسیار مهم باشد.»

رئیس نصر کشور: پیشرفت حوزه IT مدیون بخش خصوصی است

حسن هاشمی، رئیس سازمان نظام صنفی رایانه‌ای کشور، نیز بیان کرد: «مخالفان طرح صیانت در کمیسیون حداقل هستند و تعداد آرای موافقان بیشتر است. شنیده‌های ما حاکی از آن است که در استان‌های مختلف اغلب از طرح صیانت حمایت کرده‌اند»

او با اشاره به مشکلاتی که در آینده این طرح برای کسب‌وکارهای ایجاد می‌کند گفت: «نگاه دوستان موافق طرح، نگاه حال است؛ یعنی می‌خواهند مشکل حال را برطرف کنند در حالی که تاثیرات این تصمیمات در آینده به شدت منفی خواهد بود.»

او ادامه داد: «در اینجا آقایون دائماً بر طبلی می‌کوبند و به نظر می‌رسد تمایلی به بیدار شدن ندارند چون خودشان را به خواب زده‌اند. اگر امروز IT ایران به اینجا رسیده زحمات بخش خصوصی بوده است.»

قزلجه: مخالفان طرح صیانت عزم زیادی دارند

در ادامه‌ این نشست، غلامرضا نوری قزلجه نماینده مجلس با اشاره به کمتر بودن تعداد نمایندگان مخالف طرح از موافقان آن گفت: «با این حال استدلال و عزم نمایندگان مخالف خیلی بیشتر است. از زمانی که این موضوع مطرح بوده از موافقان هیچ استدلالی نشنیده‌ایم. اگر قرار باشد مصوبات آن تصویب شود، باید دوسوم آرا را داشته باشد؛ یعنی از این ۲۳ نماینده‌ای که عضو هستند باید ۱۶ نفر به کلیات آن رأی دهند تا رأی بیاورد؛ یعنی اگر هشت نفر در آنجا مخالف جدی باشند طرح به نتیجه نمی‌رسد.»

او ادامه داد: «حتما نظرات اصلاحی و پیشنهادهایتان را به صورت ماده به ماده ذکر کنید، اگر پیشنهاد شما حذف است، بگویید باید به این دلیل حذف شود، اگر نظرات‌تان اصلاحی باشد که خیلی بهتر است چون امکان پذیرش آن بیشتر است. حتی به نظر من نظام صنفی یک پیشنهاد را می‌تواند پیگیری کند و بقیه تشکل‌ها، اتحادیه‌ها و انجمن‌هایی که در این عرصه فعال هستند هم کمک کنند و جداگانه همین نظرات را بنویسند. اگر یک روزی لازم شد ما همه اینها را می‌بریم و در کمیسیون مطرح می‌کنیم و می‌گوییم نیم متر پیشنهاد بوده و شما به آن توجهی نکردید.»

با تصویب کلی طرح مخالفیم

در ادامه نیما نامداری، عضو هیات‌مدیره نصر تهران، گفت: «تنها بخش اقتصاد کشور که رشد مثبت پایدار دارد بخش کسب‌وکارهای مبتنی بر فناوری و اطلاعات است. در بخش اقتصادی تلاش می‌کنیم تولید کنیم، توسعه محصولات بومی بدون ارتباط با زیرساخت‌ها و خدمات خارجی غیرممکن است.»

او اضافه کرد: «وقتی نتوانید با زبان فنی دنیا ارتباط برقرار کنید، صادرات هم از دست خواهد رفت. یکی از بزرگ‌ترین چالش‌ها این است که این محدودیت‌ها باعث می‌شود در بلک‌لیست سرویس‌دهنده‌ها قرار بگیریم. دوم این است که ما در علم حقوق می‌گوییم هر جرمی که اتفاق می‌افتد دو مولفه دارد که یکی اقدام منصفانه و دیگری نیت منصفانه است. قانون‌گذار توجه نمی‌کند که خیلی از تبادلات بین‌المللی نیت و انگیزه‌شان توسعه سرویس است، اینکه ما بیاییم و بگوییم هرکس مجوز ندارد ایرانی‌ها حق ندارند با او کار کنند، اساساً قصاص قبل از جنایت است.»

نامداری تاکید کرد: «پیشنهاد ما در نظام صنفی این است که این طرح کلاً تصویب نشود. البته شاید در فضای سیاست‌گذاری غیر ممکن باشد ولی من تصور می‌کنم دست‌کم مسکوت بودن این طرح به مدت شش ماه از بار روانی‌ای که روی صنعت گذاشته مقداری می‌کاهد. هر چیزی که تصویب شود جامعه و خصوصاً صنعت IT آن را منفی تلقی می‌کند. اگر نمی‌توانید این طرح را از دستور کار خارج کنید پیشنهاد مسکوت ماندن آن شاید معقول باشد. مهم این است بتوانیم فضای صنعت IT را از این حالت منفی خارج کنیم.»

در بخش دیگری از این نشست، علیرضا کشاورز جمشیدیان، دبیر نصر تهران، گفت: «اگر مشخص شود که واقعاً دغدغه موافقان طرح چیست راه‌حل‌های بهتری پیدا می‌شود.»

کشاورز با بیان این نکته که لزوماً ایجاد محدودیت راهکار حل دغدغه فرهنگی نیست افزود: «فکر می‌کنم بعضی از نماینده‌ها صادقانه متوجه مشکلات این طرح نیستند، باید بدانند طرحی را که بخش زیادی از ابعاد زندگی مردم را درگیر کند نباید پشت درهای بسته تصویب کرد. آنها باید تایید بخشی از نخبگان جامعه را برای تصویب داشته باشند.»

اسلامی: ۱۰۰ درصد مخالفت طرح صیانت هستیم

حسین اسلامی، رئیس سازمان نظام صنفی رایانه‌ای استان تهران، نیز با اشاره به صحبت‌های یکی از نمایندگان مجلس که گفته بود هشتاد و پنجی شدن طرح صیانت با موافقت بخش خصوصی بوده است گفت: «هنوز که طرح تایید نشده گفته‌اند ما موافق هستیم، ما کجا موافقیم؟ کجا روح‌مان از موضوع خبر دارد؟ ما صد درصد مخالف پیکره و زیرساخت‌بندی و منشأ و مبداء آن هستیم.»

او اضافه کرد: «این طرح اگر اصلاح هم شود نمی‌توانیم آن را بپذیریم. دوستانی که مخالف هستند جرات مخالفت در صحن را ندارند. ما بند بند به دلایل مخالفت‌مان اشاره کردیم در حالی که ما را محکوم کردند که هیچ‌کس نیامده نقد درستی بکند.»

اسلامی ادامه داد: «من به عنوان یک مدافع نظام می‌گویم هیچ نظامی برای پیروزی هزینه خودش را بالا نمی‌برد. حتی اگر بند بند مصوبه درست باشد، سرریز این مصوبه روی اعتبار نظام است یا مقابل اعتبار نظام است؟»

غلامرضا نوری قزلجه نماینده مجلس نیز در ادامه گفت: «کسانی که این طرح را نوشته‌اند اگر دوستداران نظام هستند اطلاعات خیلی پایینی دارند یا اینکه دنبال به هم ریختن جامعه، فضای موجود و آرامش نسبی موجود هستند. چون روی نقطه خطرناکی دست گذاشته‌اند و جامعه و مردم نسبت به این موضوع حساس هستند.»

او توضیح داد: «نیتی که من در دوستان و در موافقان در کمیسیون می‌بینم این است که می‌خواهند با سرعت این کار را تمام کنند و حتی به بودجه نرسد. آنها انگیزه محکمی دارند که حتماً باید این‌ طرف سال طرح را تمام کنند. خصوصی‌ترین بخش ما بخشی است که در IT دارد فعالیت می‌کند و می‌خواهند آن را دولتی کنند.»

در نهایت حسن هاشمی، رئیس سازمان نظام صنفی رایانه‌ای کشور، گفت: «انتظار ما این است که موضوع شفاف‌تر بررسی شود و حق بخش خصوصی ضایع نشود، یک تصمیم اشتباه می‌تواند آینده بخش خصوصی را تحت‌الشعاع قرار دهد. من مطمئنم توجه نیروی اطلاعات هم به این موضوع معطوف خواهد شد و سرمایه‌گذاری در بخش خصوصی تحلیل خواهد رفت.»

https://pvst.ir/bg7

یک دیدگاه

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

*

برای بوکمارک این نوشته
Back To Top
جستجو