مشکل فنی بانکی موجب تاخیر در تسویه پرداختیارها شد
براساس اطلاعیه پرداختیارهای زرینپال، وندار و جیبیت، تسویه پرداختیاری امروز، یکم آذر ۱۴۰۳، با تاخیر…
۱ آذر ۱۴۰۳
۳۰ آبان ۱۴۰۰
زمان مطالعه : ۳ دقیقه
السالوادور قصد دارد اولین «شهر بیتکوینی» جهان را با پشتوانه اوراق قرضه بیتکوینی احداث کند. نجیب ابوکیله روز شنبه در بیانیهای بار دیگر خبر از تلاشهای جدیدش در حوزه رمزارزها داد. او قصد دارد سرمایه رمزارزی را جذب این کشور آمریکای مرکزی کند.
به گزارش پیوست ابوکیله در اختتامیه یک مراسم تبلیغاتی بیتکوین که پس از یک هفته در السالوادور به پایان رسید گفت این شهر که در شرق منطقه La Union قرار میگیرد برق خود را از انرژی گرمایی یک آتشفشان تامین میکند و هیچ مالیاتی بجز مالیات ارزش افزوده دریافت نخواهد کرد.
ابوکیله در حالی که لباس سفید و یک کلاه بیسبال به سر داشت به زبان انگلیسی در ساحل میزاتا گفت: «اینجا سرمایهگذاری کنید و هرچقدر میخواهید درآمد کسب کنید. این شهر کاملا اکولوژیک است و انرژی آن از آتشفشان تامین میشود.»
به گفته ابوکیله، نیمی از مالیات ارزش افزوده این شهر برای تامین اوراق قرضهای استفاده میشود که برای ساخت شهر صادر خواهد شد و نصف باقی مانده هم هزینه خدماتی مثل جمعآوری زبال را پرداخت میکند. او برآورد کرده است که زیرساخت این شهر حدود ۳۰۰ هزار بیتکوین هزینه دارد.
السالوادور در ماه سپتامبر به اولین کشور جهان تبدیل شد که بیتکوین را به عنوان یک ارز قانونی پذیرفت.
اگرچه ابوکیله رئیس جمهوری مشهوری است اما آمار نشان میدهد که اهالی این کشور درمورد طرح بیتکوین و علاقه بیش از حدش به این رمزارز مردد هستند و قوانین جدید باعث اعتراضاتی علیه دولت شده است.
ابوکیله که طرح خود را با شهرهای پایه گذاری شده توسط الکساندر بزرگ مقایسه میکند گفت شهر بیتکوینی شکل دایرهای خواهد داشت با یک فرودگاه، منطقه مسکونی و تجاری و یک بازار مرکزی که از بالا شبیه به نماد بیتکوین است.
ابوکیله چهل ساله و عاشق تکنولوژی که خودش را به عنوان شوخی در ماه سپتامبر «رئیس» السالوادور معرفی کرد میگوید: «اگر میخواهید بیتکوین را در جهان گسترش دهید، ما باید Alexandrias را بسازیم.» نام الکساندریاس که ابوکیله از آن استفاده کرد در واقع این شهر را با شهرهای ساخته شده توسط الکساندر بزرگ مرتبط میکند.
سامسون ماو، مسئول ارشد تکنولوژی در شرکت Blockstream که تکنولوژی بلاکچینی ارائه میدهد، گفت اولین اوراق قرضه ۱۰ ساله که با نام «اوراق قرضه آتشفشان» شناخته میشوند یک میلیارد دلار ارزش خواهند داشت و با بیتکوین پشتیبانی شده و یک کوپن ۶/۵ درصدی را همراه خود دارند. نیمی از مجموع این اواراق صرف خرید بیتکوین در بازار میشود. پس از این ارواق، اوراق قرضه دیگری هم صادر میشود.
ماو با اشاره به اینکه ارزش رمزارز همچنان به رشد قدرتمند خود ادامه میدهد گفت: «رئیس جمهور السالوادور پس از یک دوره قفل سرمایه پنج ساله قسمتی از بیتکوینها را فروخته و بودجه اوراق قرضهای را تامین میکند که «کوپن» دیگری در اختیار سرمایهگذاران میگذارد.»
او افزود: «این کار السالوادور را به مرکز امورمالی جهان تبدیل میکند.»
این اواراق قرضه در «شبکه لیکوئید» که یکی از زنجیرههای جانبی شبکه بیتکوین است صادر میشود. دولت السالوادور برای تسهیل این فرایند در حال بررسی مقررات اوارق است و اولین مجوز صرافی هم به گفته ماو به بیتفینکس تعلق میگیرد.
صرافی رمزارزی بیتفینکس در صحبتهای ما به عنوان ارائه دهنده اوراق قرضه معرفی شده بود.
به عقیده ماو که براساس نظریه بازی، السالوادور به عنوان اولین صادر کننده اوراق برتری کسب میکند. او افزود: «اگر قیمت بیتکوین در پنج سال اول به یک میلیون دلار برسد، که من چنین فکری میکنم، آنها نیم درصد بیتکوینها را فروخته و ۵۰۰ میلیون دلار را جبران میکنند.»
منبع: Reuters