کمپینهای رفتاری جهت مصرف بهینه انرژی؛ استفاده بهینه با آگاهی
کمپینهای رفتاری با هدف افزایش آگاهی عمومی در مورد صرفهجویی انرژی در سطح جهانی از…
۱ آذر ۱۴۰۳
بررسی آينده خودورهای خودران در گفتوگو با اورتاسان، مدیر ارشد سابق اوبر
۱۶ آبان ۱۴۰۰
زمان مطالعه : ۴ دقیقه
تاریخ بهروزرسانی: ۱۷ آبان ۱۴۰۰
راکول اورتاسان ابتدای امسال از سمت خود به عنوان محقق ارشد تحقیق و توسعه واحد خودران اوبر استعفا داد. او ظرف سه ماه با جذب ۸۳.۵ میلیون دلار سرمایه wAABI، یک استارتآپ خودرو خودران را در تورنتو راهاندازی کرد. این استارتآپ سیستمهای خودرانی را برای کامیونهای دوربرد میسازد. خانم اورتاسان ۴۵ ساله یکی از دانشمندان ارشد کامپیوتر در جهان است ۲۳ سال در زمینه هوشمصنوعی تجربه داد. او پس از یک دهه فعالیت در زمینه تکنولوژی خودروهای خودران، به دنبال سلطه بر صنعتی است که هدایت در تقاطعهای شلوغ را گام به گام آموزش میدهد. اورتاسان میگوید با هدف راهاندازی تیمی متشکل از ۴۰ کارمند از گوگل خارج شد و هدف او به جای تمرکز بر رانندگی در جهان واقعی، تمرکز بر شبیهسازیها است. به این صورت بسیاری از مشکلات آموزش خودروهای خودران رفع میشود. استارتآپ Waabi سعی دارد با استفاده از هوش مصنوعی موضوع آموزش خودروهای خودران را به یک باره حل کند، درست مثل اینکه پازل را به صورت یکجا و یکپارچه بسازید. گفتوگوی والاستریت ژورنال با اورتاسان در خصوص اینکه چگونه تکنولوژی خودروهای بدون راننده و احتمالا خودروهای پرنده چطور شکل و شمایل شهرها را تغییر میدهد را بخوانید:
چرا تمرکز اصلی شما روی کامیونهای خودران است؟
این تکنولوژی بیشتر و اولین تاثیر خود را در زمینه کامیونهای دوربرد نمایان میکند. در حال حاضر کشورها با کمبود راننده مواجه هستند. در عین حال، رانندگی کامیون یکی از خطرناکترین حرفهها در آمریکای شمالی است. رانندگی در آزادراهها هم از لحاظ تکنولوژی خودران بسیار سادهتر از رانندگی در شهرها است. آیا خودرو در پیادهروها توقف میکند آیا برای تحویل بسته یا غذا وارد ساختمان میشود؟ آیا باید همانند خودروهای دیگر در جاده رانندگی کند؟ موضوع پیادهروها بسیار پیچیده است. تاکسیهای رباتی مساله بسیار دشواری هستند و اگر شما بخواهید به بازار اصلی دسترسی پیدا کنید باید به مرکز شهر بروید که مساله را پیچیدهتر میکند. اما درمورد کامیونهای دوربرد، شما میتوانید یک سری مسیرها را خودکارسازی کنید. از لحاظ تجاری این رویکرد خیلی منطقیتر است.
شما میخواهید تکنولوژی خودران چطور پیشرفت کند؟
من دوست دارم که این تکنولوژی در همه جا دیده شود. یعنی حرکت در همه شهرها به ویژه برای کسانی که توان حرکت ندارند با این تکنولوژی بکار گرفته شود. این موضوع میتواند برابری بین محلهها را افزایش دهد. برای مثال، معمولا نزدیکی وسایل حمل و نقل روی قیمت خانهها تاثیرگذار است. با این تکنولوژی شاید این مشکل هم رفع شود.
این موضوع چطور چهره شهرها را متحول میکند؟
در حال حاضر هر خودرو در۹۶ درصد حالتها، متوقف، بی حرکت و پارک شده است. در واقع میتوان گفت که بخش مهمی از شهرهای ما به عنوان جای پارک استفاده میشود. اگر خودرویی به صورت خودکار حرکت و رانندگی کند، نیاز به پارک کردن کمتر میشود. از سوی دیگر آینده سه بعدی خواهد بود. یعنی در آینده حرکت روی زمین تنها مساله موجود نیست و احتمالا شاهد ماشینهای پرنده هستیم. برای مثال مسیرهای پرترافیک را تصور کنید. اگر خودروهای پرنده محقق شوند این مسیر خیلی سریع طی میشود و حتی امکان تلفیق آن با micro-mobility یا وسایل حمل و نقل کوچک وجود خواهد داشت.
منظور شما از وسایل حمل و نقل کوچک یا micro-mobility چیست؟
منظور من چیزهایی مثل دوچرخه و اسکوتر است. این کار باعث جذابیت حمل و نقل برای مردم میشود و جزو کارهایی به شمار میآید که مردم به آن علاقه دارند. استفاده از این خدمات برای مردم خیلی ساده است. این وسایل حمل و نقل کوچک را میتوان با حمل و نقل عمومی ترکیب کرد و تجربه دلنشینی را تجربه کرد. چنین کاری در حال حاضربا توجه به اینکه مردم به استفاده اشتراکی از تاکسیهای آنلاین، عادت کردهاند سادهتر هم شده است.
آیا این تکنولوژی از شلوغی حمل و نقل عمومی میکاهد؟
تعریفی جدید و دوباره از حمل و نقل عمومی را تصور کنید. در برخی از شهرها و مکانها شاهد هستیم که دولت با شرکتهای تاکسی اینترنتی همکاری میکند و در واقع از این شرکتها برای تسهیل حمل و نقل عمومی استفاده میکنند. این رویکرد با استفاده از خودروهای خودران شهرت بیشتری پیدا میکند.
آیا میتوان این لحظه از تکنولوژی خودران را با تاریخ اختراع خودرو مقایسه کرد؟
فکر نمیکنم که استفاده از خودرهای خودران به این زودیها همه گیر شود. استفاده گسترده از این تکنولوژی و توسعه آن نیازمند زمان است.
چقدر زمان نیاز است؟
به نظرم این یکی از سوالهایی است که پاسخ آن ارزش میلیاردی دارد. جواب این سوال را نمیدانم. اما مشخص است که من دوست دارم این تکنولوژی توسعه پیدا کند و من هم از آن سود کنم.
منبع: WSJ