دسترسی هکرهای وزارت خزانهداری آمریکا به ۳ هزار فایل و ۴۰۰ کامپیوتر
هکرهایی که آمریکا آنها را تحت حمایت دولت چین میداند چندی پیش به وزارت خزانهداری…
۲۷ دی ۱۴۰۳
۱۵ آبان ۱۴۰۰
زمان مطالعه : ۵ دقیقه
مدیرعامل افرانت، از راهاندازی یک مارکتپلیس ابری با عنوان افرامارکت خبر داد. این بازارچه سازمانی، قصد دارد تا فضایی برای اپلیکیشها و سرویسهای ارائهدهنده خدمات ابری ایجاد کند که در حوزه آموزش آنلاین فعالیت میکنند.
به گزارش پیوست، پلتفرم آموزش آنلاین آموزا اولین سرویسی است که در این بازارچه در سایت افرانت قرار دارد. هماکنون برخی دیگر از شرکتهای ارائه دهنده خدمات ابری نیز اقدام به ایجاد بازارگاه خدمات ابری برای مشتریان خود کردهاند.
مدیرعامل افرانت در پاسخ به سوال پیوست مبنی بر اینکه چرا افرانت کمی دیر به سراغ ارائه خدمات ابری رفته است و برنامه این شرکت برای دریافت سهم از بازار دیتاسنتر و خدمات ابری از جمله CDN چیست، گفت: «فعالیت در حوزههای زیرساختی زمانبر و هزینهبر است. برنامه ما این است که تا سال ۱۴۰۱ ظرفیت خدمات ابری خود را به ۵۰ تا ۶۰ هزار سرور ابری برسانیم و همچنین جزو ۳ شرکت اول ارائهدهنده خدمات CDN در ایران باشیم.»
فریبرز باذرجانی، مدیرعامل و عضو هیاتمدیره افرانت در نشست خبری که با حضور خبرنگاران رسانهها برگزار شد از برنامههای آینده این شرکت صحبت کرد و از سود عملیاتی ۸۱ میلیارد تومانی افرانت در سال ۹۹ خبر داد.
به گفته باذرجانی این شرکت قصد دارد تا سال ۱۴۰۴ ظرفیت دیتاسنترهای خود را به هزار و ۲۰۰ رک برساند. ظرفیت فعلی دیتاسنترهای افرانت ۲۰۰ رک است که تا پایان سال ۱۴۰۰ به ۲۳۰ تا ۲۴۰ رک میرسد. این در حالی است که مدیرعامل سابق افرانت، فریدون قاسمزاده، سال ۹۶ اعلام کرده بود: «در افرانت تصمیم داریم یک دیتاسنتر در حد کلاس جهانی با ۱۲۰۰ رک تاسیس کنیم که این کار به ۵۰ میلیون یورو سرمایهگذاری نیاز دارد.»
باذرجانی در پاسخ به این سوال پیوست که چرا آن طرح و برنامه محقق نشد گفت: «البته باید این سوال را آقای قاسمزاده پاسخ دهد از سویی این طرح برای زمانی است که دولت و شرکت زیرساخت برای حمایت از ایجاد قطبهای مراکز داده برنامههایی داشتند که بهتر است خود دوستان در شرکت زیرساخت در این باره توضیح دهند.»
طبق گفته مدیرعامل افرانت، از دیگر برنامههای افرانت برای توسعه خدمات ابری، افزایش تعداد سرورهای ابری از هزار و ۴۰۰ سرور به ۴ هزار سرور ابری است.
او در مورد تاریخچه فعالیت افرانت در طول ۲۴ سال سابقهاش گفت: «افرانت سال ۱۳۷۶ تاسیس شد و در سال ۱۳۸۱ در راستای توسعه کیفیت و خدمات در لایه دیتاسنتر و سرویسهای ابری، در حوزه کیفیت خدمات مجوز ISO 9001 دریافت کرد و در سال ۱۳۸۸ نیز اولین دیتاسنتر تجاری را افتتاح کرد.»
او افزود: «فرانت سال ۸۹ در راستای اهمیت به مقوله امنیت در فضای اینترنت، مجوز ISO 270001 را دریافت کرد و این مجوزها هر ساله توسط ارگانهای رسمی بینالمللی مورد بازبینی قرار میگیرد. این شرکت در ادامه و در سال ۹۰ توانست وارد بازار سرمایه و فرابورس شود و در سال ۹۴ هم مجوز FCP را از سازمان رگولاتوری دریافت کرد.»
طبق گفته او، افرانت سال ۹۸ دیتاسنتر شاهین را راهاندازی کرد و حالا در سال ۱۴۰۰ روی خدمات ابری تمرکز کرده و قصد دارد سرویسها و خدمات ابری جدیدی را به بازار عرضه کند.
به گفته باذرجانی تا کمتر از یک ماه دیگر، افرانت گواهی رتبهبندی مراکز داده یا دیتاسنتر را هم دریافت میکند.
مدیرعامل افرانت از سود عملیاتی ۸۱ میلیارد تومانی این شرکت در سال ۹۹ خبر داد و با اشاره به سابقه ۲۴ ساله افرانت اعلام کرد بیش از ۸۵ میلیارد تومان درآمد در حوزه خدمات دیتاسنتر و خدمات ابری داشته است.
مدیرعامل افرانت اعلام کرد: «این شرکت در سال ۹۹ توانسته پهنای باند دیتاسنتر را از ۵۰ گیگابیت بر ثانیه به ۱۱۰ گیگابیت بر ثانیه برساند.»
باذرجانی در خصوص توسعه سرویس CDN با توجه به اهمیت و افزایش تولید محتوا در کشور توضیح داد: «سرویس CDN افرانت در چهار منطقه تهران، شیراز، تبریز و مشهد با ظرفیت ۱۶ گیگابیت بر ثانیه فعال شده و سرویسدهی میکند.»
باذرجانی به موضوع شرکتهای دانشبنیان و کمک به رشد آنها هم اشاره کرد و افزود: «در حال حاضر ۶ هزار و ۳۹۹ شرکت دانشبنیان در کشور فعالیت میکند که از این بین ۱۲۵ شرکت دانشبنیان جزو مشتریان افرانت هستند و ۱۰۲ شرکت از آنها در حوزه ICT فعالیت میکنند.» او ادامه داد:« افرانت برای کمک به تولید داخل و رشد شرکتهای ایرانی، خدمات ویژه و تخفیفات خاصی را به شرکتهای دانشبنیان ارائه میکند.»
باذرجانی در پاسخ به این سوال که موضع افرانت در مقابل طرح صیانت چیست گفت: «شبکه ملی اطلاعات همان بحث اینترانت است و بحث قطع اینترنت نیست.»
او در این خصوص توضیح داد: «وقتی دیتا در داخل کشور تولید شده و سرویس آن نیز در داخل کشور ارائه میشود و همچنین امکان هاست آن در داخل کشور وجود دارد چه نیازی به استفاده از شبکههای بینالمللی است؟ وقتی هزینهها در پی استفاده از ترافیک داخلی کاهش مییابد، چرا باید دادهها بیرون از کشور هاست شده و جریان داده بیرون از ایران اتفاق بیافتد؟»
او همچنین در پاسخ به این سوال که بخش خصوصی غالبا با طرح صیانت مخالف هستند آیا شما به عنوان عضوی از بخش خصوصی با این طرح موافقید، اعلام کرد: «دیدگاه من این است که دوستان مخالف طرح صیانت نیستند. بلکه نسبت به نحوه اجرای آن نقطه نظرات اصلاحی دارند.»
او ادامه داد: «هر کشوری در آینده بتواند دیتای بیشتری نگهداری کند و روی آن دیتا آنالیز انجام دهد این کشور برنده خواهد بود.