بایدن کارخانههای نیمهرسانا را از بازبینیهای محیطزیستی مستثنی کرد
جو بایدن، رئيس جمهور آمریکا، روز جمعه قانونی را به امضا رساند که براساس آن…
۱۲ مهر ۱۴۰۳
طبق گزارش مهرماه شاپرک
۱۲ آبان ۱۴۰۰
زمان مطالعه : ۳ دقیقه
میزان خرید در مهرماه نسبت به شهریور ماه کاهش قابل توجهی یافته است و کاهش میزان خرید به صورت مستقیم خود را در کاهش میزان تراکنشهای شاپرکی نشان میدهد به گونهای که تعداد تراکنشهای شاپرکی در مهرماه ۴.۶۲ درصد و مبلغ تراکنشها در مهرماه نسبت به شهریور ماه ۷.۷۷ درصد کاهش یافته است.
به گزارش پیوست، شهریورماه هر سال میزان تراکنشهای خرید با توجه به آغاز سال تحصیلی افزایش و در مقابل مهرماه کاهش مییابد اما امسال این تفاوت بیشتر از سالهای گذشته خود را نشان میدهد.
طبق گزارش شاپرک هر چند ارزش اسمی تراکنشها ۷.۷۷ درصد کاهش یافته است اما با حذف اثر تورمی از تراکنشها ارزش تراکنشها کاهش ۱۱.۰۶ درصد را نشان میدهند.
گزارش شاپرک نشان میدهد ارزش اسمی تراکنشهای شاپرکی هرچند نسبت به مهرماه گذشته افزایش یافته است اما ارزش حقیقی آنها که اثرات تورمی را از آن کسر کرده است نشاندهند کاهش ۱۱.۴۱ درصدی تراکنشهای شاپرکی است.
در این گزارش شاخص تورم در مهرماه ۱۴۰۰ نسبت به مهرماه ۹۹ بیش از ۳۹ درصد در نظر گرفته شده است.
ابزارهای پذیرش اینترنتی در گزارش شاپرک هر چند در مقایسه با کارتخوان فروشگاهی همچنان سهم اندکی را به خود اختصاص میدهد اما مرور آمار شاپرک نشان میدهد که ابزارهای پذیرش اینترنتی در طی این سالها همچنان با یک افزایش تدریجی مواجه بودهاند. در مهرماه ابزار پذیرش اینترنتی سهم ۷.۰۳ درصدی را به خود اختصاص داده است و کارتخوان فروشگاهی همچنان به عنوان پیشتاز ۸۹.۶۴ درصد سهم بازار ابزارهای پرداخت را به خود اختصاص میدهد.
متوسط تراکنش هر ابزار پذیرش شاپرکی در مهرماه امسال ۲۶۰ تراکنش اعلام شده است که این تعداد نستب به مقدار مشابه در شهریورماه کاهش ۵.۳۷ درصدی را تجربه کردهاست. بیشترین کاهش متوسط تعداد تراکنش مربوط به کارتخوان فروشگاهی بودهاست.در مهرماه متوسط تعداد تراکنشهای اینترنتی با کاهش ۹.۲۲ درصدی از ۱۵۴ تراکنش در شهریور به ۱۴۵ تراکنش در مهرماه رسیده است.
مقایسه تعداد ابزارهای پذیرش اینترنتی و موبایلی فعال سیستمی در استانهای مختلف به صورت مستقیم با ضریب نفوذ اینترنت در آن استان در ارتباط است به گونهای که هر چه گستره استفاده از اینترنت موبایل در استانی بیشتر باشد ابزار پذیرش اینترنتی در آن استان با استقبال بیشتری مواجه شده است.
بر همین اساس ابزار پذیرش اینترنتی در استانهای تهران، اصفهان، خراسان رضوی، فارس در مقایسه با سایر استانها بیشتر مورد استفاده قرار گرفتهاند. طبق اعلام سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی نیز ضریب نفوذ پهنباند سیار در تهران نیز بالاتر از سایر استانها است. بر این اساس ضریب نفوذ اینترنت سیار در تهران بیش از ۱۲۲ درصد و ضریب نفوذ اینترنت ثابت بیش از ۱۹ درصد اعلام شده است. همچنین ضریب نفوذ اینترنت سیار اصفهان ۱۱۲ درصد، خراسان رضوی ۱۰۵ درصد و فارس نیز بیش از ۱۰۵ درصد است.
با توجه به آمار شاپرک ایلام، خراسان شمالی، کهگیلویه و بویر احمد و سمنان همچنان میزان تراکنشهای موبایلی که مبتنی بر یواساسدی است از تراکنشهای اینترنتی بیشتر است. این شاخص میتوان نشاندهنده توسعه نیافتن اینترنت همراه در این استانها یا استفاده اندک شهروندان این استانها از گوشیهای هوشمند باشد.