انویدیا در مشارکت با MetAI، همزاد دیجیتالی مبنی بر AI ایجاد کردند
انویدیا با سرمایهگذاری در استارتآپ تایوانی MetAI که در زمینه نسخههای دیجیتالی مبتنی بر هوش…
۲۹ دی ۱۴۰۳
انجمن بلاکچین ایران برای ارائه راهکار به نهادهای تصمیمگیر اعلام آمادگی کرد
۱۱ آبان ۱۴۰۰
زمان مطالعه : ۵ دقیقه
فعالان انجمن بلاکچین ایران، براین باورند که نبود قانون مشخص در حوزه بلاکچین منجر به عقب افتادن کشور از فواید اقتصادی این حوزه و ایجاد فضای غبارآلود شده است. همچنین صدور مجوز به صورت محدود برای واردات دستگاههای ماینینگ به افراد خاص و ورود دستگاههای دست دوم از سوی آنان از دیگر مشکلاتی است که هماکنون مقابل فعالان این حوزه قرار دارد، این انجمن در همین رابطه آمادگی کامل خود را برای ارائه راهکار به مسئولان را اعلام کرد.
به گزارش پیوست، عباس آشتیانی، مدیرعامل انجمن بلاکچین در نشست این انجمن با نمایندگان رسانهها به شرح و تفضیل عملکرد این انجمن در سه سال گذشته، مسائل مرتبط با رگولاتوری و قانونگذاری در این حوزه و بررسی مشکلات صنعت استخراج پرداخت.
آشتیانی در ابتدای این نشست با بیان اینکه در حوزههای مختلف صنعت بلاکچین بلاتکلیفی وجود دارد، گفت: «بهرهمند نشدن اقتصاد کشور از ظرفیتهای این صنعت، مهمترین آسیب این بلاتکلیفی است؛ این درحالیاست که اقتصاد دیجیتال در کشورهای همسایه ایران به شدت در حال رشد است و ایران با وجود اینکه در سال ۱۳۹۸ جایگاه مناسبی را در اقتصاد دیجیتال به دست آورده بود، تا به حال از صنعت بلاکچین بهره درستی نبرده است.»
او در ادامه افزود: «این در حالی است که استارتآپها و پلتفرمهای داخلی تبادل دارایی دیجیتال با سلامت کامل، دقت بالا و رویکردهای فناورانه مشغول به کارند. انجمن بلاکچین ایران رسما اعلام میکند که آمادگی ارائه راهکار برای دغدغههای قانون گذاری و اجرایی را دارد.»
مدیرعامل انجمن بلاکچین ایران تاکید کرد: «وزارت صمت با وجود اینکه صنعت استخراج را به رسمیت شناخته است، پنجره اعطای مجوز را بسته و همین باعث شده مشکلات زیادی برای تبدیل جواز تاسیس به پروانه بهرهبرداری سر راه صنعتگران قرار گیرد و این از اصلیترین مشکلاتی است که سرمایهها را فراری میدهد.»
امید علوی، رییس هیئت مدیره انجمن بلاکچین ایران نیز در ادامه این نشست با بیان اینکه انجمن بلاکچین از ابتدای کار خود تلاش کرده است که هم به حاکمیت کمک کند و هم منافع عمومی کشور را حفظ کند، گفت: «تا امروز هرجا نیاز به هشدار بوده است ما به دولت و حاکمیت هشدار دادهایم. بسیاری از جاها از کمک و ظرفیت بخش خصوصی استفاده نشده است و شاهد اتفاقات تلخی بودهایم و اگر زودتر برای آن تدبیری اندیشیده نشود، ضربههای سنگینی به کشور وارد خواهد کرد.»
او با تاکید براینکه امروز ما درباره صنعت استخراج بسیار نگرانیم، توضیح داد: «سو مدیریت و قوانین اشتباه کشور را به جایی رسانده است که این صنعت در کنار بحرانهای دیگر به صنعت برق فشار میآورد. ما امروز ۱۴هزار مگاوات تراز منفی برق یا کمبود تولید برق در کشور داریم و قوانین ضعیف و نرخهای شناوری که برای صنعت استخراج در نظر گرفتهاند، باعث شده بیش از هشتاد درصد از این صنعت به صورت زیرزمینی فعالیت کند.»
علوی نبود بستر مناسب برای فعالیت شفاف و قانونی استفاده نکردن ازظرفیت کارشناسی بخش خصوصی و انجمنهای مردمی مانند بلاکچین را عامل وضعیت فعلی دانست و افزود: «تا به حال سابقه نداشته که ما در زمستان کمبود برق داشته باشیم. ولی امسال ما سه هزار مگاوات کمبود برق خواهیم داشت و خاموشیها از حالا شروع شدهاند. اینها در حالی است که ما در سالهای اخیر بارها نسبت به این موضوع هشدار داده بودیم و به جای چارهاندیشی وزارت نیرو چهار ماه صنعت ماینینگ ایران را خاموش کرد.»
رییس هیئت مدیره انجمن بلاکچین ایران معتقد است امروز اقتصاد ماینینگ به سمت زیر زمینی شدن میرود و دولت و قانونگذار نمیتواند با برخورد سلبی و هزینههای سنگین ماینرها را از داخل خانهها جمع کند؛ از سوی دیگر با افزایش قیمت بیتکوین این ماجرا شدت خواهد گرفت.
مسعود نیلی، رئیس کارگروه استخراج انجمن بلاکچین با بیان اینکه برخورد مناسبی با فناوریهای نوین در کشور صورت نمیگیرد و سرعت رگولاتوری و قانونگذاری بسیار کمتر از سرعت رشد فناوری است، گفت: «صنعت استخراج قادر است که در زمینههای مختلفی به کشور کمک کند و باعث ایجاد رونق و اشتغالزایی در کشور شود اما با تصمیماتی که در دولت قبلی اتخاذ شد، این صنعت را به عنوان معضل معرفی کردند.»
او برخورد سلیقهای را مشکل دوم این صنعت دانست و گفت: «در بحث صدور مجوز و برخوردهای این چنینی با این صنعت در هر منطقه و هر نهادی برخورد سلیقهای صورت میگیرد. در سالهای گذشته دولت صنعت استخراج را به عنوان یک صنعت به رسمیت شناخت. وقتی یک صنعت به رسمیت شناخته میشود باید مانند باقی صنایع با آن برخورد شود و نباید در کارش سنگاندازی کرد، در حالیکه در عمل این اتفاق نیفتاد.»
نیلی ادامه داد: «در حال حاضر بحثی که ضربه زیادی به سرمایهگذاران میزند ورود و تولید دستگاههای استخراج داخل کشور است. صدور مجوز تولید ماینر به چند شرکت محدود داده شده است که تنها نهادهای مجاز فروش و واردات دستگاههای استخراج هستند و سرمایهگذاران قادر به واردات دستگاه به صورت شخصی نیستند و این مسئله مشکلات زیادی را ایجاد کرده است؛ به طور مثال دستگاههای استخراج به صورت کارکرده و غیررسمی وارد میشود و برخی از این شرکتها با مجوزی که دارند، اقدام به تعویض برچسب روی دستگاهها و تبدیل آنها به دستگاه تولید داخل میکنند.»