مجلس تصویب کرد: برداشت عوارض آزادراهها از حساب بانکی
امکان پرداخت عوارض آزادراهها از حساب بانکی اشخاص فراهم میشود. به گزارش پیوست؛ نمایندگان مجلس…
۲۱ آذر ۱۴۰۳
رئیس سازمان بازرسی کل کشور با اشاره به بحران مالی و خطر ورشکستگی شرکت مخابرات ایران، راهحل این مشکل را خارج کردن شبکه مخابرات از انحصار دانست.
به گزارش روابط عمومی سازمان بازرسی کل کشور، حسن درویشیان در مراسم اهداء بسته هدیه سازمان بازرسی به وزیر ارتباطات، به انتقاد از عملکرد وزارت ارتباطات و زیرمجوعههای آن در دوره گذشته پرداخت و درباره شرکت مخابرات ایران گفت: «موضوعی که بررسیهای کارشناسی سازمان بازرسی مؤید آن است، بحران مالی و خطر ورشکستگی شرکت مخابرات در خصوص تلفن ثابت است. باید شرایط مناسبی برای توسعه تلفن ثابت فراهم شود. زیرا هنوز بخش زیادی از مردم تلفن ثابت را بر تلفن همراه ترجیح میدهند.»
رییس سازمان بازرسی کل کشور افزود: «پیشنهاد مشخص سازمان بازرسی کل کشور در خصوص مشکلات خدمات تلفن ثابت، خارج کردن شبکه مخابرات از انحصار است. انحصار آسیبهای بسیاری به بخشهای مختلف کشور منجمله این حوزه وارد کرده است.»
درویشیان با اشاره به بسته هدیه سازمان بازرسی کل کشور به دولت گفت: «سازمان بازرسی کل کشور در راستای کمک به دولت جدید، چالشها و آسیبهای کلان هر حوزه به همراه راهکارهای پیشنهادی جهت رفع این چالشها و آسیبها را طی یک بسته هدیه به وزرا ارائه میکند.»
او افزود: «یکی از موضوعاتی که در گزارش سازمان به وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات به آن پرداختهشده، موضوع فضای مجازی است. متأسفانه شورای عالی فضای مجازی در دورههای گذشته خیلی جدی گرفته نشده و باید جلسات این شورا مرتباً برگزار شود.»
او با اشاره به آمار استفاده از شبکه اجتماعی خارجی در کشور گفت: «آمارهای رسمی وزارت ارتباطات مؤید این موضوع است که بخش زیادی از مصرف اینترنت کشور از بستر شبکههای اجتماعی خارجی مانند اینستاگرام، تلگرام و واتساپ است.»
درویشان علت استقبال کمتر از شبکههای اجتماعی داخلی را «کیفیت و کاربردهای شبکههای اجتماعی خارجی» عنوان کرد و افزود: «اگر ضعفهای شبکههای داخلی مرتفع شود قاعدتاً مردم از شبکههای داخلی نیز استقبال خواهند کرد که در این زمینه پیشنهادهای مشخصی را در گزارش ارائه کردهایم.»
درویشیان با تأکید بر ضرورت تکمیل شبکه ملی اطلاعات گفت: «مواضع اخیر شما نشاندهنده این است که در خصوص اجرای شبکه ملی اطلاعات اهتمام جدی دارید. متأسفانه کار در این حوزه آنطور که انتظار میرفت پیش نرفته و ضرورت دارد عملیاتی شدن این شبکه تسریع شود.»
او با اشاره به فرا بخشی بودن وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات گفت: «محصولات و کارکرد وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات بر همه وزارتخانهها و حتی کل کشور اعم از خصوصی و دولتی تأثیرگذار است. حوزههای اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی و حتی امنیتی کشور متأثر از وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات است که این موضوع نشاندهنده اهمیت کار در حوزه فضای مجازی است.»
عضو شورای عالی قوه قضاییه با تأکید بر اجرای دولت الکترونیکی گفت: «سالها و در برنامههای متعدد پنجساله کشور قرار است دولت الکترونیک اجرا شود ولی هنوز به سرانجام نرسیده است. البته اطلاع داریم که دستگاههای اجرایی دارای بانکهای اطلاعاتی در به اشتراکگذاری اطلاعات مقاومت میکنند که باید در قانون ضمانت اجرایی معتبری برای تمکین دستگاهها برای تبادل اطلاعات پیشبینی شود.»
رئیس سازمان بازرسی کل کشور پیشنهاد داد کارگروهی بین سازمان بازرسی کل کشور و وزارت ارتباطات تشکیل شود تا موارد این بسته پیشنهادی را بررسی و راهکارهای آن را اجرایی کنند.
در ادامه این نشست عیسی زارعپور، وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات با استقبال از بسته هدیه سازمان بازرسی و همچنین تشکیل کارگروه مشترک جهت پیگیری اجرای مواد این بسته گفت: «ما از رویکرد حل مسئله سازمان بازرسی کل کشور استقبال میکنیم.»
وقتی سازمان بازرسی چندین سال در قبال استنکاف مخابرات در قبال حکم لازم الاجرای دیوان عدالت اداری در خصوص ممنوعیت دریافت آبونمان ار تلفن های ثابت سکوت کرده و از عمل به وظیفه ذاتی و قانونی خود سرباز میزند و بجای مدعی العموم، مدعی رانتخواران و انحصار طلبان باشد، باید هم منتظر چنین بسته های هدیه بجای مجازات قانونی آنان در اخذ به زور مبالغ کلانی از مردم بعناوین خنده داری در این خصوص باشیم.