دسترسی هکرهای وزارت خزانهداری آمریکا به ۳ هزار فایل و ۴۰۰ کامپیوتر
هکرهایی که آمریکا آنها را تحت حمایت دولت چین میداند چندی پیش به وزارت خزانهداری…
۲۷ دی ۱۴۰۳
۷ مهر ۱۴۰۰
زمان مطالعه : ۵ دقیقه
تاریخ بهروزرسانی: ۸ مهر ۱۴۰۰
کمیسیون تنظیم مقررات ارتباطات اصول حاکم بر صدور پروانه همگرای شبکه و خدمات ارتباطی را تصویب کرد. بدین ترتیب اپراتورهای دارای پروانه خدمات ثابت و همراه میتوانند با دریافت یک پروانه کامل، سرویسهای خود را به صورت یکپارچه عرضه کنند.
به گزارش پیوست، کمیسیون تنظیم مقررات در جلسه شماره ۳۲۳ خود که ۱۰ مرداد امسال برگزار شد، اصول حاکم بر صدور پروانهای را به تصویب رساند که برای اولین بار در ایران امکان ارائه سرویسهای یکپارچه را از سوی اپراتورها، میسر میسازد. طبق آنچه در این مصوبه آمده است، دارند پروانه میتواند تمامی خدمات ارتباطی ثابت و همراه که تاکنون در کشور مجاز شمرده شدهاند را به مشترکان خود ارائه دهد.
براساس آنچه در مصوبه ۲۳۲ کمیسیون تنظیم مقررات آمده، خدمات موضوع پروانه همگرای شبکه و خدمات ارتباطی، ارائه هرگونه خدمت مخابراتی، ارتباطی و انتقال دادهها از قبیل دسترسی به شبکه ملی اطلاعات و خدمات مبتنی بر آن خدمات دسترسی به اینترنت پرسرعت، خدمات شبکههای اختصاصی، خدمات ترانک عمومی، خدمات مکالمه و ارتباط (صوتی، متنی، دادهای و تصویری)، انواع خدمات ارزش افزوده و مکالمه صوتی بین الملل وارده و صادره برای مشترکین در چارچوب قوانین و مقررات جاری کشور و بر بستر شبکه موضوع پروانه توسط دارنده پروانه با قابلیت ترابردپذیری و تحرک پذیری است.
در مصوبه رگولاتوری آمده است که متقاضی برای اخذ پروانه، باید حداقل دو پروانه پایه شامل یک پروانه شبکه ارتباطی ثابت (ایجاد و بهرهبرداری از شبکه ارتباطات ثابت (FCP) یا ایجاد و بهرهبرداری از شبکههای انتقال داده نوری و دسترسی کاربران با استفاده از فیبرنوری (FTTx)) و یک پروانه شبکه ارتباطی سیار (انتقال داده مبتنی بر فناوری بیسیم (WTTx) یا شبکه و خدمات ارتباطات سیار (MNO) یا اپراتور مجازی تلفن همراه (MVNO) نوع اول) را داشته باشد.
همچنین متاضیان این پروانه میتوانند درخواست خود را برای دریافت پروانه در قالب یک شخصیت حقوقی یا کنسرسیوم ارائه کنند.
قلمرو فعالیت این پروانه، سراسری و مدت اعتبار آن ۱۰ سال از تاریخ صدور پروانه است که البته قابلیت تمدید دارد.
دارنده پروانه میتواند شبکه مستقل ارتباطی (انتقال و دسترسی) خود را خارج از شبکه مادر مخابراتی ایجاد کند.
در مصوبه کمیسیون تنظیم مقررات آمده است که دارنده پروانه موظف است درصد تعیین شده از درآمد سالیانه خود در پروانه تلفن همراه یا انتقال داده مبتنی بر فناوری بیسیم (WTTx) را به عنوان حق سازمان پرداخت کند.
همچنین میزان تسهیم درآمد پروانه، برای درآمدهای خدمات سیار و WTTx، معادل درصد تعیین شده در پروانههای متناظر قبلی و برای درآمدهای خدمات بخش ثابت، ۳ درصد تعیین شده است. اما در این بند تخفیفهایی برای دارنده پروانه در نظر گرفته شده است که به تعهدات توسعه شبکه مربوط میشود.
براین اساس به ازای هر پورت FTTx ایجاد شده بر اساس جدول پیوست ۱ این مصوبه، در پایان هر سال معادل مبلغ تعیین شده تا سقف مجموع ۳ درصد مبلغ تسهیم درآمد تلفن همراه یا WTTx و ۲ درصد تسهیم درآمد بخش ثابت، از تسهیم درآمد پروانه کسر میشود.
همچنین متقاضی میتواند مازاد بر پروانههای پایه، نسبت به ارائه پروانه FCP دیگر اقدام کند. در صورتی که آن پروانهها دارای پورتهای منصوبه xDSL تا سقف ۵۰ هزار پورت باشد معادل میزان ۵۰ هزار پورت و برای بیشتر از آنها به میزان مجموع پورتهای منصوبه احراز شده در زمان درخواست پروانه، پورت FTTx لحاظ میشود.
اما به صورت کلی مبالغ تضمین شده تسهیم درآمد معادل مجموع مبالغ تضمین شده تسهیم درآمد در پروانههای قبلی متقاضی است.
دارنده پروانه موظف است کلیه درآمدهای خدمات سیار و ثابت بخشهای مختلف پروانه خود را به تفکیک در صورتهای مالی حسابرسی شده خود اعلام کند. در غیر این صورت سازمان خدمتی را که نرخ تسهیم درآمد بالاتری دارد، مبنای محاسبه قرار خواهد داد.
در صورتیکه دارنده پروانه در هر سال مالی، درآمدهای مالی عمدهفروشی و خردهفروشی و خدمات رومینگ ملی را در چارچوب ابلاغی سازمان به تفکیک در صورتهای مالی حسابرسی شده ارائه کند، درآمدهای ناشی از عمدهفروشی و خدمات رومینگ ملی به سایر دارندگان پروانههای ارتباطی و فناوری اطلاعات در چارچوب مصوبات کمیسیون، مشمول تسهیم درآمد سالیانه نخواهد بود.
دارنده این پروانه جدید باید شخص حقوقی غیردولتی ثبت شده در ایران باشد و سهم یا حقرأی شرکای خارجی احتمالی نباید از نوع ممتاز و بیش از ۴۹ درصد سهام کل یا حق رأی باشد. همچنین مدیران فنی و پشتیبانی فنی دارنده پروانه باید تابعیت ایرانی داشته باشند. و در نهایت اینکه دارنده پروانه نباید بهطور مستقیم یا غیرمستقیم در سایر دارندگان پروانه با موضوع مشابه، سهام داشته باشد و برعکس.
دارنده پروانه باید درصورت تقاضای دیگر دارندگان پروانه ارتباطی و فناوری اطلاعات تا سقف ۳۰ درصد ظرفیت هر بخش شبکه موضوع پروانه خود را با رعایت اصول رقابتی به صورت قرارداد عمدهفروشی و از طریق فناوریهایی از قبیل بیتاستریم واگذار کند.
همچنین برای جلوگیری از انحصار دارنده پروانه موظف است در چارچوب این مصوبه و در صورت وجود متقاضی، در هر زمان دارای قرارداد عمدهفروشی با حداقل ۱۰ ارائهدهنده خدمات ارتباطی ثابت (Servco.) و حداقل ۳ اپراتور مجازی تلفن همراه (MVNO) باشد.
دارنده پروانه موظف به ارائه خدمات رومینگ ملی به دیگر دارندگان پروانه خدمات ارتباطی و فناوری اطلاعات متقاضی دریافت این خدمات، مطابق مصوبات کمیسیون است.
منابع شماره و فرکانس پروانههای قبلی با نظر سازمان، قابل انتقال به پروانه صادره موضوع این مصوبه است. در غیر اینصورت، سازمان تعهدی به تخصیص فرکانس به دارنده پروانه نخواهد داشت. پس از حداکثر ۳ سال از زمان صدور پروانه، در صورت عدم ایفای تعهدات اجرا و توسعه در پایان هر سال قراردادی، سازمان میتواند مجوز باند فرکانسی را در شهرهایی که دارنده پروانه تعهدات خود را در آنها اجرایی نکرده است، لغو کند.
متن مصوبه ۲۳۲ کمیسیون تنظیم مقررات ارتباطات را اینجا دریافت کنید.