skip to Main Content
محتوای اختصاصی کاربران ویژهورود به سایت

فراموشی رمز عبور

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ عضو شوید

ثبت نام سایت

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ وارد شوید

فراموشی رمز عبور

وارد شوید یا عضو شوید

جشنواره نوروزی آنر

چاقو دسته خودش را نخواهد برید

هوش مصنوعی به این زودی جایگزین برنامه‌نویسان نمی‌شود

الهه صالحی الهه صالحی نویسنده میهمان

۴ مهر ۱۴۰۰

زمان مطالعه : ۳ دقیقه

متخصصان حوزه هوش مصنوعی براین باورند که با توجه به خلاقانه و پیچیده بودن شغل برنامه نویسی به این زودی امکان جایگزین شدن آن با هوش مصنوعی وجود ندارد.

لقمان آوند، بنیان گذار سون لرن در رویداد من برنامه نویسم، در خصوص نگرانی‌هایی که در خصوص جایگزینی هوش مصنوعی به جای برنامه نویسان وجود دارد، گفت: «نگرانی که برای ما برنامه‌نویسان وجود دارد این است که آیا چاقو می‌تواند دسته خودش را ببرد و هوش مصنوعی برای ما برنامه نویسان که در توسعه آن نقش جدی داشتیم، تهدیدی به شمار بیاید؟»

او با بیان اینکه قدرت تفکر و تصمیم گیری انسان وجه تمایز انسان و ماشین است، ادامه داد: «آلن تورینگ به دنبال ماشین و هوشی بود که بتواند فکر کند و تصمیم بگیرد؛ در حال حاضر هوش مصنوعی نتوانسته است که آزمون جنرال تورین را پاس کند.»

آوند بر این باور است که قدرت پردازشی، حجم موجود و الگوریتم‌ها سه پارامتر مهم هوش مصنوعی هستند که هرچقدر گسترده‌تر و قوی‌تر شوند، هوش مصنوعی می‌تواند قدرتمند‌تر شود و شاید تهدید بزرگ‌تری برای ما باشد.

او ادامه داد: «در حال حاضر شتاب تولید محتوا و اطلاعات بسیار بالاست اما قدرت پردازشی همزمان با اطلاعات و الگوریتم‌ها رشد نمی‌کنند و درصورتی که کوانتوم کامپیوترها وسط بیایند، به تناسب بالا رفتن قدرت پردازشی جهشی در افزایش تولید محتوا و تولید دیتا و رشد الگوریتم‌ها خواهیم داشت که منجر به جهش و رشد بیشتر در هوش مصنوعی خواهد شد.»

لقمان آوند، بنیان‌گذار سون لرن

شغل‌هایی که در خطرند

آوند با بیان اینکه چند پارامتر برای شغل‌هایی که احتمال کنار زده شدن آنها توسط هوش مصنوعی وجود دارد، گفت:‌ «مشاغلی که در کارشان تکرار وجود دارد، قابل پیش‌بینی هستند، خلاقانه نیستند و در محیط کارشان پیچیدگی ندارند، احتمالا در ده سال آینده توسط هوش مصنوعی جایگزین می‌شوند.»

او با در نظر گرفتن این پارامترها برای شغل برنامه نویسی، گفت: «آیا شغل برنامه نویسی تکرار پذیر است؟ هم بله هم نه. ما در بخشی از کار کدهای تکراری می‌نویسیم. این بخش از کار با ابزارهای هوش مصنوعی به راحتی قابل جایگزین است و کار ما راحت‌تر می‌شود و به عنوان ابزار در خدمت ما خواهد بود.»

آوند ادامه داد: «کدام بخش کار برنامه نویس تکرار ناپذیر است؟ جایی که شما قصد دارید معماری یک نرم افزار را برای یک سازمان یا برای یک پروژه جدید بچینید. این به قوانین تجارتی بستگی دارد. حتی یک  نرم افزار ثابت در یک سازمان با یک سازمان دیگر ممکن است قوانین تجارتی متفاوتی داشته باشد. آیا برنامه نویسی شغل خلاقانه است؟ بله ما یکی از خلاقانه‌ترین شغل ها را داریم و جایگزین کردن شاید به این سرعت ممکن نباشد.»

بنیان‌گذار سون لرن با تاکید براینکه نرم افزار یکی از محیط‌های پیچیده‌است و به شدت تغییر در آن اتفاق می‌افتد، گفت: «با این تفاسیر جایگزینی هوش مصنوعی به جای برنامه نویسان به این زودی‌ها اتفاق نخواهد افتاد؛ هوش مصنوعی در کارهای پیش‌بینی پذیر و سطح پایین برنامه نویسی جایگزین خواهد شد و برنامه نویسان آزادی بیشتری برای پرداختن به کارهای خلاقانه‌تر که نیازمند تفکر بیشتری هستند، خواهند داشت و مشاغل جدیدی هم ایجاد خواهند شد.»

 

https://pvst.ir/b01
الهه صالحی
الهه صالحینویسنده میهمان

    روزنامه نگاری یعنی رشته‌ای که آن را با جان‌ودل انتخاب کردم، برای من از دانشکده عزیز ارتباطات علامه شروع شد و در همان ماه‌های اول به نگارش یادداشت‌های طنز برای «بی‌قانون» رسید؛ با این حال معتقدم که اولین قدم‌های روزنامه‌نگاری را با کارآموزی برای مجله محبوب دوران نوجوانی‌ام، چلچراغ برداشتم و بعد از مدتی به تحریریه خبرآنلاین و سرویس اجتماعی آن پیوستم؛ در این زمان، علاوه بر خبرآنلاین به صورت پروژه‌ای با چندین رسانه در حوزه‌های فرهنگی، اجتماعی و اقتصادی همکاری کردم؛ یکی از این رسانه‌ها هفته‌نامه شنبه بود که مرا با جهان جذاب استارت‌آپ‌ها و فناوری آشنا کرد و در ادامه راه من به پیوست رسید.

    تمام مقالات

    0 نظر

    ارسال دیدگاه

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    *

    برای بوکمارک این نوشته
    Back To Top
    جستجو