چگونه میتوان با هوش مصنوعی مولد سازمانها را متحول کرد
تحولات جدید در دنیای کسبوکار با ورود هوش مصنوعی مولد (Gen AI) در حال شکلگیری…
۱۹ مهر ۱۴۰۳
طبق دستور العمل جدید بانک مرکزی:
۲۷ شهریور ۱۴۰۰
زمان مطالعه : ۳ دقیقه
تاریخ بهروزرسانی: ۷ مهر ۱۴۰۰
بانکها و موسسات اعتباری فقط برای اشخاصی میتوانند بنکارت یا کارت هدیه صادر کنند که در آن بانک حساب دارند از همین رو بانکها دیگر نمیتوانند در ازای دریافت پول نقد از مشتریان کارت هدیه صادر کنند و این کارتها فقط از طریق واریز پول به حساب کارت هدیه صادر خواهد شد.
به گزارش پیوست، طبق دستورالعمل جدید شیوه صدور کارت هدیه و بنکارت صدور کارت هدیه صرفا در قبال برداشت از حساب مشتری مجاز است و بانکها نیز صرفا برای مشتری دارای حساب نزد آن بانک میتوانند بنکارت صادر کنند.
همچنین صدور غیرحضوری کارتهای هدیه نیز از این پس فقط از طریق ابزارهای پذیرش همان موسسه اعتباری یا بانک امکانپذیر است. در اصل با کارت هر بانک فقط میتوان به سایت یا ابزار پذیرش همان بانک مراجعه کرد تا امکان صدور کارت هدیه وجود داشته باشد.
طبق پیشبینیهای صورت گرفته اگر شخص متقاضی دریافت کارت هدیه اطلاعات شناسایی یا احراز هویت خود را در اختیار بانک نگذارد بانک نباید برای وی کارت هدیه صادر کند و می تواند اطلاعات وی را در اختیار مرکز اطلاعات مالی مبارزه با پولشویی و بانک مرکزی قرار دهد.
همچنین صدور کارت هدیه برای کسانی که سابقه چک برگشتی دارند یا به حکم مراجع قضایی حق دریافت خدمات بانکی از جمله افتتاح حساب را ندارند یا حساب انها مسدود شده، ممنوع است. اشخاص حقیقی ایرانی فاقد شماره ملی و اشخاص حقوقی ایرانی فاقد شناسه ملی و اشخاص خارجی فاقد شماره فراگیر اشخاص خارجی نیز نمیتوانند کارت هدیه از بانک بگیرند.
در دستورالعمل جدید بانک مرکزی مبالغ حداکثر و حداقل هر کارت اعتباری و مدت زمان اعتبار آن تغییر کرده است، طبق این دستورالعمل حداقل هر کارت ۱۰۰ هزار تومان و حداکثر آن ۲ میلیون تومان پیشبینی شده است و زمان مدت اعتبار کارت هدیه نیز از یک سال به ۲ سال افزایش یافته است.
موسسه اعتباری مکلف شده تا سامانههای خود را بهگونهای طراحی کند که مجموعه کارتهای هدیه صادر شده برای هر مشتری در هر روز بیش از سقف مقرر برای پرداخ وجه نقد ریالی به وی از سوی بانکها و موسسات اعتباری غیر بانکی نباشد. در این دستورالعمل موسسه اعتباری موظف شده تا پس از تاریخ انقضای کارت هدیه و در صورت عدم ارائه جمس کارت به دلایلی نظری مقفودی، مانده مصرف نشده کارت هدیه را صرفا براساس درخواست مشتری و پس از احراز هویت به وی پرداخت کند. اما به نظر میرسد این فقط در شرایطی امکانپذیر است که این درخواست توسط شخص متقاضی صدور کارت هدیه به بانک ارئه شود.
یکی از تفاوتهای بنکارت و کارت هدیه، با نام بودن بنکارت و قابلیت شارژ مجدد شدن آن است. بهگونهای که کارتهای هدیه بینام هستند و پس از اتمام موجودی باطل میشوند.
بانکها موظف شده اند سازوکاری را فراهم کنند تا از طریق آن دریابی تمامی تراکنشهای هر کارت صادره و همچنین دریافت آمار و اطلاعات مربوط به تعداد کارتهای هدیه یا بنکارتهای صادره و مبالغ آن برای هر مشتری، به همراه مانده مصرف نشده کارتهای هدیه یا بنکارتها صادره در مقاطه زمانی حداقل روزانه امکانپذیر باشد.
متن کامل دستورالعمل شیوه صدور کارت هدیه و بنکارت