skip to Main Content
محتوای اختصاصی کاربران ویژهورود به سایت

فراموشی رمز عبور

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ عضو شوید

ثبت نام سایت

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ وارد شوید

فراموشی رمز عبور

وارد شوید یا عضو شوید

جشنواره نوروزی آنر

در کنفرانس تحول دیجیتال مطرح شد:

وجود برنامه، شرط ضروری تحول دیجیتال است

الهه صالحی الهه صالحی نویسنده میهمان
علی مومنی علی مومنی نویسنده میهمان

۱۶ شهریور ۱۴۰۰

زمان مطالعه : ۴ دقیقه

تاریخ به‌روزرسانی: ۳۱ خرداد ۱۴۰۲

تحول دیجیتال و تاثیر آن در صنایع مختلف و بخش‌های مختلف اقتصادی کشور موضوعی است که این روزها از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است و اهمیت پیاده‌سازی آن هر روز بیشتر مطرح می‌شود حال متخصصان حوزه هوش مصنوعی و فعالان حوزه فناوری در ایران یکی از راهکارهای تحول دیجیتال را بکار گیری حکمرانی دیجتال عنوان می‌کنند از سویی به عقیده آنان تا زمانی که برنامه خاصی برای تحول دیجیتال طراحی نشده باشد نمی‌توان به آن دست یافت. طبق نظر کارشناسان این حوزه افرادی می‌توانند تحول ایجاد کنند که در ابتدا این تحول را در خودشان ایجاد کرده باشند.

به گزارش پیوست، بابک عابدین، عضو هیئت علمی دانشگاه مک کواری استرالیا در پنل توسعه حکمرانی هوش مصنوعی در رویداد پنجمین ارزیابی تحول دیجیتال به بررسی ابعاد هوش مصنوعی پرداخت. او گفت: «وقتی در مورد حمکرانی هوش مصنوعی صحبت می‌کنیم، ذهن ما ممکن است درگیر جدید بودن این حوزه و هیجانات آن شود.»
او با تاکید براینکه وقتی از حکمرانی صحبت می‌کنیم، باید به ریشه‌ها برگشت، افزود: «مدیریت ریسک، اخلاق، نحوه کار اجزای سیستم در کنار یکدیگر و قانون از مسائلی هستند که در حکمرانی بسیار حائز اهمیت هستند؛ چیزی که در حکمرانی مهم است پذیرش مسئولیت توسط افراد و مدیریت این ریسک است.»
همچنین مهدی محمدی، عضو هیئت علمی دانشگاه تهران نیز در ادامه این پنل با بیان اینکه بشر در فاصله ۲۰۱۸ تا ۲۰۲۰ حداکثر داده در کل تاریخ را ایجاد کرده است و این یعنی ما با انفجار داده مواجهیم، گفت‌: «عناصری که هوش مصنوعی با خود به همراه می‌آورد، فقط عنصر شکل گیری یک سیستم فناوری که رفتار ما را شبیه سازی می‌کند، نیست؛ بلکه جنبه‌های مختلف اقتصاد را تحت تاثیر خودش قرار می‌دهد.»
او ادامه داد: «من فکر می‌کنم تا سال ۲۰۳۰ کشورهای جهان به دو دسته تقسیم شوند؛ دسته اول کشورهایی که هوشمند شده‌اند و توانسته اند از ظرفیت اقتصادی خودشان استفاده کنند و دوم کشورهایی که نتوانسته‌اند و احتمالا شکاف اقتصادی به شدت گسترده خواهد بود و اگر نتوانیم از فرصت یک دهه آینده به درستی استفاده کنیم، احتمالا دیگر قادر به پر کردن این شکاف نخواهیم بود.»

شروط ضروری داده و تحول دیجیتال

در ادامه این کنفرانس سعید روحانی، هیئت علمی دانشگاه تهران، با تاکید بر تحول دیجیتال بر مبنای داده گفت: «سوخت تحول دیجیتال، داده است. با طراحی پلتفرم مناسب و زیر ساخت پردازشی مناسب و تغییر معماری نرم‌افزارها تحول دیجیتال حاصل می‌شود.»
مصطفی امینی، مشاور نوآوری و توسعه کسب و کار نیز در ادامه این برنامه در خصوص مدل‌های عملیاتی تحول دیجیتال داده‌محور صحبت کرد او معتقد است «تحول دیجیتال یعنی تحول در مدل عملیاتی.»
او بر این باور است که وجود برنامه شرط ضروری ایجاد تحول دیجیتال است.
ایمان رئیسی، عضو هیئت علمی دانشگاه علامه طباطبایی نیز در ادامه رویکرد داده‌محور را مربوط به دهه ۱۹۹۰ به بعد دانست و گفت: «در این دهه رویکرد نخبه‌محور به رویکرد داده‌محور تغییر یافت. در این دوره به دلیل افزایش حجم داده موضوع آنالیز داده‌ها پر رنگ شد. در ابتدا تحلیل‌های داده انسان‌محور بود و با گذشت زمان تحلیل‌های ماشین‌محور با کمک علوم آمار و ریاضی انجام می‌شود.»

منابع انسانی و تحول دیجیتال

علی پیران‌نژاد، عضو هیئت علمی دانشگاه تهران در پنل مدیریت و منابع انسانی با بیان اینکه یکی از چالش‌های فعلی ما در کشور در این حوزه، تاکید شرکت‌ها به پوسته و ظاهر تحول دیجیتال است، گفت: «به طور مثال به استفاده از نرم افزار یا سخت افزار خاص یا شبکه های جدید و به روز تاکید دارند، اما با وجود اهمیت این موضوعات در تحول دیجیتال، این‌ها پایه و مقدمه بوده و بحث اصلی نیستند.»

او ادامه داد:‌ «اما ما چطور می‌توانیم به شکل کاربردی‌تر مفهوم دیجیتالی شدن را در کشور پیش ببریم. باید برای شروع کار با مدیران مجموعه‌ها وارد عمل شد.»

پیمان دیانی و عماد قائنی در پنل تخصصی مدیریت منابع انسانی و تحول دیجیتال

در ادامه عماد قائنی، مدیرعامل شرکت مشاوره مدیریت ایلیا در رابطه با نقش مدیران مجموعه‌ها در ایجاد تحولات در شرکت‌ها گفت:‌« یک رهبر باید توانایی ایجاد تمایل به همکاری را در افراد تحت سرپرستی‌اش ایجاد کند. یک رهبر می‌تواند فضایی فراهم کرده و تعاملاتی بسازد که روی انگیزه‌های درونی افراد کار شده است.»

او در ادامه این نشست افزود:‌ «فردی می‌تواند کار تحول گرایی در سازمان انجام دهد که خودش متحول شده باشد. شخصی که می‌خواهد پروژه تحول دیجیتال را در سازمان جلو ببرد، باید قدرت تجزیه تحلیل، تصمیم‌گیری، رفتار و رویکرد متفاوتی نسبت به بقیه داشته باشد و باید رویکرد او رویکردی برای ساختن باشد و بتواند در شرایط سخت خود را در تعادل نگه دارد.»

https://pvst.ir/aw0
الهه صالحی
الهه صالحینویسنده میهمان

    روزنامه نگاری یعنی رشته‌ای که آن را با جان‌ودل انتخاب کردم، برای من از دانشکده عزیز ارتباطات علامه شروع شد و در همان ماه‌های اول به نگارش یادداشت‌های طنز برای «بی‌قانون» رسید؛ با این حال معتقدم که اولین قدم‌های روزنامه‌نگاری را با کارآموزی برای مجله محبوب دوران نوجوانی‌ام، چلچراغ برداشتم و بعد از مدتی به تحریریه خبرآنلاین و سرویس اجتماعی آن پیوستم؛ در این زمان، علاوه بر خبرآنلاین به صورت پروژه‌ای با چندین رسانه در حوزه‌های فرهنگی، اجتماعی و اقتصادی همکاری کردم؛ یکی از این رسانه‌ها هفته‌نامه شنبه بود که مرا با جهان جذاب استارت‌آپ‌ها و فناوری آشنا کرد و در ادامه راه من به پیوست رسید.

    تمام مقالات
    علی مومنی
    علی مومنینویسنده میهمان

      در دانشگاه علامه اقتصاد خوانده‌ام با اینکه هیچ گاه عاشق آن نبودم. اولین بار در میانه دوره کارشناسی بود که در یک دوره چند ساعته روزنامه‌نگاری اقتصادی شرکت کردم که البته آورده‌ای نداشت اما سودای روزنامه‌نگار شدن را به سرم انداخت. حالا در پیوست می‌نویسم و حوزه‌‌های مورد علاقه‌ام اینترنت، اقتصاد دیجیتال و عرصه‌هایی است که اینها به عالم سیاست گره می‌خورند.

      تمام مقالات

      0 نظر

      ارسال دیدگاه

      نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

      *

      برای بوکمارک این نوشته
      Back To Top
      جستجو