چگونه میتوان با هوش مصنوعی مولد سازمانها را متحول کرد
تحولات جدید در دنیای کسبوکار با ورود هوش مصنوعی مولد (Gen AI) در حال شکلگیری…
۱۹ مهر ۱۴۰۳
۱۶ شهریور ۱۴۰۰
زمان مطالعه : ۴ دقیقه
وزیرارتباطات و فناوری اطلاعات دولت سیزدهم اعلام کرد که به هیچوجه به دنبال مسدودسازی فضای مجازی و کسبوکارها نیست و دولت سیزدهم قصد قطع اینترنت را ندارد بلکه میخواهد این فضا را نظاممند کند.
به گزارش پیوست، عیسی زارعپور وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در اولین برنامه تلویزیونی خود اعلام کرد دولت سیزدهم نه تنها قصد قطع اینترنت را ندارد بلکه تصمیمی برای جلوگیری از دسترسی مردم به اینترنت را نیز ندارد، بلکه میخواهد فضایی ایجاد کند تا مردم از این فضا به بهترین نحو استفاده کنند.
او تاکید کرد که امروز حکمرانی از طریق پلتفرمهای خدمترسان و شبکههای اجتماعی صورت میگیرد و اینکه چه پلتفرمیا نرمافزاری را نصب کنیم یا نکنیم به حکمرانی مربوط میشود.
او این مشکل را فقط مختص ایران ندانست بلکه همه دنیا را با این موضوع درگیر دانست و گفت: «در حال حاضر مشکل همه دنیا چگونگی برخورد با پلتفرمهای جهانی است و در مورد نحوه مدیریت پلتفرمها و مدیریت اینترنت در جهان نگرانی وجود دارد.»
زارعپور از پلتفرمهای خرید و فروش و تاکسیهای اینترنتی به عنوان نمونههای موفق ایرانی نام برد و گفت: «جوانان ایرانی اجازه ندادند که این خدمات توسط تیمهای خارج از مرز ارائه شود.» به عقیده او حاکمیت باید حفظ منافع مردم را در نظر بگیرد و اگر در این فضا حقوق مردم را حفظ نکند به وظیفه حکمرانی خود به خوبی عمل نکرده است.
وزیر ارتباطات تاکید کرد که با توسعه فناوری اطلاعات وارتباطات در نظر داریم تا مشکلات را رفع و میلیونها شغل از طریق این فضا ایجاد کنیم تا جوانان بتوانند درآمدهای دلاری به دست آورند از همین رو در ساخت و توسعه پلتفرمهای بومی نباید کارهای نمایشی انجام دهیم.
زارعپور گفت: «ما در برخی از حوزهها مانند پلتفرمهای بانکی توانستهایم پلتفرمهای قدرتمند داخلی طراحی و ایجاد کنیم و این پلتفرمها از شبکههای اجتماعی پیچیدهتر هستند.»
او با اشاره به موضوع فیلترینگ گفت: «وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات فقط یکی از اعضای کمیته فیلترینگ است و متولی آن نیست.» او با تاکید بر اینکه دولت سیزدهم تلاش میکند تا به صورت حداکثری از فضای مجازی بهرهبرداری کند افزود: «مردم در این فضا رها شدهاند و نتوانستهایم برای کودکان فضای امنی ایجاد کنیم. ما تصمیم داریم به کمک یک اپراتور جدید برای کودکان و سیاستهای مشخصی که در این زمینه وجود دارد این فضا را سالم کنیم.»
او با اشاره به اینکه یکی از برنامههای او توسعه شبکه ملی اطلاعات است گفت: «شبکه ملی اطلاعات به معنای قطع اینترنت نیست، بلکه شبکه ملی اطلاعات یک شبکه داخلی پرسرعت در لایه زیرساخت است که سرویسهای بهتری از طریق آن به مردم ارائه دهیم و از طریق آن بتوانیم تبدیل به هاب انتقال اطلاعات برای سایر کشورها باشیم.»
او تکمیل شبکه ملی اطلاعات را به موضوع حکمرانی در فضای مجازی مرتبط دانست و عنوان کرد که امروز عصر پلتفرمهاست و این موضوع برای تمامی کشورها از اهمیت برخوردار است.
او وعده داد که لایه زیرساخت شبکه ملی اطلاعات طی دو سال آینده تکمیل شود.
او در پاسخ به سوالی در خصوص نبودش در شبکههای اجتماعی گفت: «من در شبکههای اجتماعی هستم اما ترجیح میدهم که وزیر ارتباطات و وزیر برقراری ارتباطات مردم با یکدیگر باشم تا وزیر رسانه. من برای کارهای خانوادگی و کارهایم با دانشجویان کاملا آنلاین هستم.» او گفت: «نباید از من توقع داشته باشید که در شبکههای اجتماعی حضور پیدا کنم و به تمام کامنتها پاسخ بدهم.»
او همچنین از وزارت ارتباطات در دولت دوازدهم نیز تشکر کرد چرا که امکان دسترسی روستاها به اینترنت را فراهم کرده است. او افزود: «۸۰ تا ۹۰ درصد روستاها توسط دولت گذشته به اینترنت متصل شدهاند و در حدود ۱۵ درصد روستاها باقی مانده است که من نیز قول میدهم در این دولت آنها را متصل کنم و تا پایان ۱۴۰۱ تمام روستاهای بالای ۲۰ خانوار به اینترنت پایدار دسترسی پیدا کنند.»
او به گفته یکی از کاربران که گفته بود پایش را از روی سیم بردارد اشاره کرد و گفت:«سه اتفاق صنعت فناوری اطلاعات و ارتباطات را در کشور غافلگیر کرد، یکی از این اتفاقها کرونا بود که تقاضای مردم در بخش ترافیک را به صورت ناگهای افزایش داد. میانگین مصرف ترافیک ماهانه در بهمن ماه ۹۸در حدود ۵ گیگ بود که در شرایط فعلی به ۱۰ گیگ رسیده است و ما خودمان را برای چنین تغییری آماده نکردهبودیم.»
او اتفاق دیگر را موضوع تحریمها دانست و تاثیری که روی افزایش نرخ ارز ایجاد کرده است. او ابراز نگرانی کرد که اگر برای تجهیزات خارجی که در شبکه استفاده شده و امکان تولید آن در داخل وجود ندارد فکری نکنیم در آینده با مشکل مواجه میشویم و در ۳ یا ۴ ماه آینده باید برای آن فکری بکنیم.