دسترسی هکرهای وزارت خزانهداری آمریکا به ۳ هزار فایل و ۴۰۰ کامپیوتر
هکرهایی که آمریکا آنها را تحت حمایت دولت چین میداند چندی پیش به وزارت خزانهداری…
۲۷ دی ۱۴۰۳
فعالان حوزه گردشگری آنلاین از تغییر سبک سفر میگویند:
۱۵ شهریور ۱۴۰۰
زمان مطالعه : ۷ دقیقه
تاریخ بهروزرسانی: ۱۶ شهریور ۱۴۰۰
استارتآپهای حوزه گردشگری اولین قربانیان همهگیری کرونا به شمار میآیند چرا که با شیوع کرونا نه فقط مردم دیگر علاقهای به سفر کردن نداشتند و پروتکلهای بهداشتی آنان را از سفر باز میداشت بلکه دادستانی نیز فعالیت آنها را به صورت موقت ممنوع اعلام کرد هرچند پس از گذشت یک ماه این ممنوعیت برداشته شد اما در نهایت میزان سفرها کاهش یافت به گونهای که در یک دوره زمانی تقریبا به صفر نزدیک شد اما به نظر میرسد با وجود ماندگاری کرونا شرایط بهگونهای شده است که برخی از پلتفرمهای این حوزه رشدی تقریبا ۴ برابری را در این دوره تجربه کردهاند.
به گزارش پیوست، دوران کرونا موجب شده تا سبک سفر مردم تغییر کند و بسیاری از سفرهای خارجی به سفرهای داخلی تبدیل شود از سویی بسیاری از افرادی که علاقه به اقامت در هتل داشتند رفتار خود را تغییر دهند و در سوئیت یا اقامتگاههای شخصی سکونت کنند از همین روست که پلتفرمهای اجاره محل اقامت توانستهاند رشد خوبی را تجربه کنند.
مدیر ارشد بازاریابی اتاقک، شهاب شهوازیان، اعلام میکند که این استارتآپ در سال ۹۹ رشد ۴ برابری را تجربه کرده است. او این رشد را ناشی از درک نیازهای مردم، ارتقای کیفیت و تنوع محصول دانسته بود.
شهوازیان در گفتوگوی با پیوست با بیان اینکه در اواخر سال ۱۳۹۸ با شیوع کرونا ما عید را از دست دادیم و عملا به صفر نزدیک شدیم، میگوید: «این موقعیت خیلی سختی بود. چون از طرفی درآمدی وجود نداشت و از سوی دیگر هزینههای نیروی انسانی بالا بود؛ با اینحال تصمیم گرفتیم تعدیل نیرو انجام ندهیم و روی مواردی مانند محصول، تجربه کاربری و میزبانها کار کرده و خودمان را برای زمانی که وضعیت بازار بهتر شد، آماده کنیم.»
او با اشاره به اینکه اقدامات خوبی در این رابطه انجام شد، توضیح میدهد: «در خرداد ۱۳۹۹ زمانی که کرونا تقریبا محدود شد و میزان افراد مبتلا به آن هر روز کاهش مییافت، ما کمپینی برای میزبانها که در این مدت متضرر شده بودند ایجاد کرده و به آنها اعلام کردیم که تمام کمیسیون خود را میبخشیم. سپس شروع به برگزاری کمپینهای متنوع دیگری کردیم.»
مدیر ارشد بازاریابی اتاقک بر این باور است که ورود این پلتفرم به بحث اقامتگاههای پاک و استانداردهای سختگیرانه ضدعفونی در بازار تاثیر به سزایی داشته است و مردم تصمیم گرفتند پلتفرمهایی را دریافت خدمات انتخاب کنند که یک درجه نظارت بیشتری در رعایت پروتکلهای بهداشتی داشتهاند و همین مسئله موجب افزایش اقبال به این پلتفرمها و رشد آنها شد.
شهوازیان تاکید میکند: «دور از ذهن نیست که بگوییم رشد دو برابری سهم بازار آنلاین در سال ۹۹ و رسیدن آن از سه درصد به شش درصد به دلیل این رفتار و اعتماد مردم بود.»
او در خصوص تغییر سبک رفتارهای مردم درباره سفر توضیح میدهد: «آمارهای به دست آمده از تحقیقات در این دوران نشان میدهد که سفرهای مردم ۲۰ تا ۲۵ درصد کوتاهتر و مقاصد برای سفرها نزدیکتر شد. از آنجاییکه اقامتگاهها به دلیل اینکه اغلب دربستی هستند و مانند هتلها لابی و رستوران ندارند که تجمع مردم بیشتر باشد، برخی افرادی که پیش از این هتلها را برای اقامت انتخاب میکردند به سمت اقامتگاهها متمایل شدند. از سوی دیگر افرادی که به سفرهای خارج از کشور عادت داشتند هم سفرهایشان را داخلی کردند.»
مدیر ارشد بازاریابی اتاقک در ادامه با بیان اینکه در وضعیت کرونا نمیتوان مردم را از سفر رفتن منع کرد ولی میتوان سفر هوشمندانه را به آنها آموخت، توضیح میدهد: «سفر هوشمندانه یعنی همه مردم به یک نقطه خاص سفر نکرده و پروتکلهای بهداشتی رعایت شود. ما باید تلاش کنیم تا به جای رفتارهای ممنوع کننده مانند بستن جادهها، با فرهنگسازی و رگولاتوری به کاهش تعداد سفرها در اوج کرونا کمک کنیم.»
برخی دیگر از فعالان بازار گردشگری آنلاین، چندان به رشد در این حوزه باور ندارند. آنها معتقدند محدودیتهای کرونایی سبب شده تا بازار گردشگری نسبت به قبل از کرونا ۴۰ درصد کوچکتر شود اما در این میان قابل انکار نیست که پاندمی مراجعات حضوری را کم و مردم را با به استفاده از خدمات پلتفرمهای آنلاین و خدمات غیر حضوری سوق داده است که خود همین مسئله رشد آنها را رقم زده است.
آنها علاوه براین، از تغییر سبک سفرهای مردم صحبت میکنند و میگویند آمارها در این دو سال نشان داده است که علاقمندی مردم به سفرهای طولانی و دور از شهر خودشان کمتر شده و از سوی دیگر دردسرهایی مانند تست کرونای قبل سفر و به تازگی کارت واکسیناسیون از تمایل آنها برای سفرهای خارجی کاسته است؛ به جای آن، کیش حالا تبدیل به مقصد اصلی کسانی شده است که خواهان تجربهای لوکس در سفرهای خود هستند.
احمد ایزدپور، مدیرعامل جاباما و عضو هیئت مدیره علیبابا در این خصوص با اشاره به اینکه سفرهای نزدیک به محل اقامت هر شخص در تمام دنیا رایج شده است و مردم کمتر برای سفرهای بلند مدت و دور برنامه ریزی میکنند، به پیوست میگوید: «به طور مثال سفرهایی که تست کرونای منفی و اخیرا واکسن، نیازمند است، کمتر شدهاند و بخش زیادی از سفرهای خارجی به سفرهای داخلی تبدیل شده اند. سفر به کیش در سال ۱۳۹۹ و سال جاری به شدت رونق گرفت، در حدی که تجربه گردشگری کیش در سال گذشته بیسابقه بود.»
او ادامه میدهد: «سفرهای حومه کلانشهرها از دیگر تغییراتی بود که در سبک سفر مردم ایجاد شد. مردم ترجیح میدهند به جای سفر در هواپیما و قرار گرفتن در فضای بسته با ماشین شخصی خود به شهرهای اطراف خودشان سفر کنند.»
مدیرعامل جاباما در ادامه با اشاره به راهکارهای انطباق این مجموعه با پاندمی کرونا میگوید: «ما تحقیقات بازاری را قبل از شروع پاندمی آغاز کردیم از مخاطبان خود درباره مهمترین چالششان در رزرو اقامتگاه پرسیدیم. پاسخ ۷۲درصد از مشتریان نظافت اقامتگاه بود و این مسئله باعث شد به این فکر کنیم که اولویت اصلی ما باید نظافت باشد که منجر به سرویسی به نام «جاباما» پلاس شد.»
این فعال حوزه ادامه میدهد: «اولویت نظافت اقامتگاهها برای مردم پس از شیوع پاندمی به ۹۸ درصد رسید و ما تضمین ارائه خدمات بهداشتی را به مشتریان خود دادیم. در اقامتگاههای ما پکهای کامل بهداشتی به مسافران داده میشود و اقامتگاهها توسط ناظران ما بررسی میشود. همه اینها سبب شده است که شاخص رضایت ۴.۸ از ۵ را از سوی مخاطبان دریافت کنیم.»
میرطه رضوی، مدیرعامل پلتفرم گردشگری شب در اینباره با بیان اینکه «شب» رشد ریالی داشته است اما تعداد فروش کمتر شده است، میگوید: «ما پس از شیوع کرونا شیوه معرفی خانه و اقامتگاهها را تغییر دادیم. ما سعی کردیم به جای سفرهای دور و طولانی مدت، اطراف محل زندگی هر شخص را برای سفر به او پیشنهاد بدهیم.»
او ادامه میدهد: «اقدام دوم تمرکز روی اقامتهای میان مدت دو یا سه ماهه بود؛ ما سعی کردیم شرایط را طوری تطبیق بدهیم که این افراد بتوانند بهتر از خدمات ما استفاده کنند.»
رضوی با بیان اینکه سازوکار ضدعفونی کردن اقامتگاههای سازوکاری بود که به دلیل نتایج تحقیقات دانشمندان در خصوص منتقل نشدن کرونا از سطوح در سال ۱۴۰۰ ادامه داده نشد، میگوید: «ما اساسا معتقدیم که سفر عامل بیماری نیست. چیزی که عامل بیماری است ملاقات افراد جدید با یکدیگر است.»
به باور او اقامتگاههای خصوصی یک مزیت ذاتی نسبت به اقامتگاههای عمومی دارند به طور مثال خصوصی بودن این محلها باعث میشود مسافران در راهرو یا لابی شما شخص دیگری را ملاقات نکنند.
مدیرعامل «شب» توضیح میدهد: «اقدام ما تمرکز روی خانهها و ارائه دهندههای اصلی خدمات بر رعایت کردن پروتکلهای بهداشتی شخصی شان بوده و دوم ساپورت اطلاعاتی داخل خانهها مانند شماره تلفن از سوپرمارکت و رستوران برای خرید بدون حضور فرد و تلفنی؛ به طور کلی ما سعی کردیم زیرساختهای تطبیق با شرایط بیماری را به لحاظ اطلاعاتی فراهم کنیم.»