skip to Main Content
محتوای اختصاصی کاربران ویژهورود به سایت

فراموشی رمز عبور

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ عضو شوید

ثبت نام سایت

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ وارد شوید

فراموشی رمز عبور

وارد شوید یا عضو شوید

جشنواره نوروزی آنر

در گفتگو با مدیرعامل آیتول مطرح شد:

مجوز کارگزاری بر خط بیمه برای آیتول صادر شد

علی مومنی علی مومنی نویسنده میهمان

۱۰ شهریور ۱۴۰۰

زمان مطالعه : ۵ دقیقه

مجوز کارگزاری برخط بیمه پس از کش و قوس‌های فراوان برای آیتول صادر شد. استارت‌آپ‌های بیمه‌ای مدتی است در تلاشند بیمه مرکزی را مجاب کنند تا فعالیت‌شان توسط این نهاد بالادستی به رسمیت شناخته شود. در این صورت راه برای نوآوری در زمینه سرویس‌های بیمه‌ای آنلاین هموارتر می‌شود. امیرحسین عبیری، مدیرعامل استارت‌آپ آیتول فرایند دریافت مجوز برای ارائه خدمات آنلاین و دریافت مجوز برای کارگزاری آنلاین را پیچیده عنوان می‌کند.

عبیری در گفتگو با پیوست ماجرای دریافت مجوز کارگزاری آنلاین بیمه را دشوار توصیف کرد. وی در مورد شروع این فرایند گفت: «سرویس بیمه شخص ثالث آیتول ابتدای فروردین ۹۹ رونمایی شد. بعد از گذشت کمتر از ۴۰ روز از سمت بیمه مرکزی، شرکت‌های بیمه و استارت‌آپ‌های دیگر بیمه روی این موضوع حساسیت به وجود آمد. جلسات متعددی در آن زمان با بیمه مرکزی برگزار کردیم و اعلام کردیم مایل به کسب هر مجوزی که بیمه مرکزی برای فعالیت در این حوزه لازم می‌داند هستیم. بنابراین سرویس را متوقف کردیم و وارد فرایند دریافت مجوزهای لازم از بیمه مرکزی شدیم. آن موقع روال کارگزاری برخط بیمه داخل بیمه مرکزی شکل نگرفته بود.» مدیرعامل آیتول افزود: «از آبان ماه پارسال فرایند صدور مجوز برای کارگزاری آنلاین در بیمه مرکزی جدی‌تر پیگیری شد. حتی برای رعایت الزامات قانونی بیمه مرکزی شرکت قانونی ثبت کردیم.»

طبق گفته عبیری آیتول به صورت تخصصی از منظر خودرو به بیمه نگاه می‌کند و قصد ورود به حوزه‌های دیگر بیمه را ندارد. برنامه آیتول برای آینده توسعه خدمات در بخش بیمه‌های مربوط به خودرو است. بیمه بدنه نیز در آینده به بیمه‌های خودرو آیتول اضافه می‌شود.

بزرگترین چالش، تعامل با نمایندگی‌ها

امیرحسین عبیری در این گفتگو نظام بیمه‌ای کشور را نظامی سنتی دانست و از چالش‌های استارت‌آپ‌های بیمه‌ای گفت: «نظام بیمه‌ای کشور تا امروز به شکل سنتی شکل گرفته است. یکی از چالش‌‌های ما این است که خیلی از نهاد‌های دولتی، شرکت بیمه خودشان را تاسیس کرده‌اند و نیروهای خودشان را به سمت این شرکت‌ها سرازیر کرده‌اند. مانند بعضی بانک‌ها، آموزش‌ و پرورش و دستگاه‌های نظامی. بنابراین حجم بازاری که این شرکت‌ها باقی گذاشته‌اند شاید کمتر از نصف بازار است اما همین میزان هم حجم بزرگی است.»

از دید عبیری آنلاین شدن خدمات بیمه‌ای از هزینه‌های کاربر می‌کاهد. او در این مورد بیان کرد: «نماینده‌‌های بیمه شبکه بزرگی هستند. بخشی از هزینه‌های بیمه به دلیل هزینه‌ تمام‌شده 100 هزار نمایندگی در کشور است. آنلاین شدن این فروش هزینه تمام‌شده را برای کاربر کم می‌کند اما فشاری به نماینده ‌می‌آورد. مانند هر کسب و کار سنتی دیگری نماینده‌ها برای آنلاین شدن این سرویس‌ها مقاومت دارند. البته ما معتقدیم برای این مقاومت باید راهی پیدا کرد. عملیات صدور بیمه آیتول از طریق همین نماینده‌ها انجام می‌شود.»

نمایه:
اولین مجوزهای کارگزاری بیمه آنلاین چه زمانی صادر شد؟

بیمه مرکزی بهمن ماه سال گذشته برای ۵ استارت‌آپ مجوزی کارگزاری آنلاین صادر کرد. همچنین ابتدای تیرماه امسال نیز طی بخشنامه‌ای فهرست جدید کارگزاری‌های بیمه ای دارای مجوز را اعلام کرد که در این فهرست نام ۱۲ استارت‌آپ جدید به چشم می‌خورد. حال آیتول نیز یکی از کارگزاری‌های آنلاین دارای مجوز از بیمه مرکزی است.

 

امیرحسین عبیری، مدیرعامل آیتول
امیرحسین عبیری، مدیرعامل آیتول

رگولاتوری راه را برای ما باز بگذارد

مدیرعامل این استارت‌آپ خودرویی در زمینه رگولاتوری خواهان همکاری نهادهای بالا دستی است. عبیری در مورد این مسئله اینطور گفت: «بحث رگولاتوری سفت و سخت بیمه مرکزی نیز یکی دیگر از چالش‌ها است. البته این مسئله از طرفی خوب است و باعث کاهش دزدی و تخلف در این زمینه می‌شود ولی از طرفی راه را برای نوآوری سخت و پرچالش می‌کند. ما یک سال و نیم برای دریافت این مجوز تلاش کردیم و این زمان برای یک کسب و کار استارت‌آپی خیلی زمان زیادی است.»

آیتول با نماینده‌های بیمه در کارمزد شریک می‌شود. عبیری این شراکت را اینطور توضیح داد: «برای اینکه نماینده‌ها در این موضوع با ما همکاری کنند در کارمزد بیمه با آن‌ها شریک می‌شویم. مثلا کارمزد بیمه ثالث ۸ درصد است که از این میزان ۴ درصد سهم بازاریابی ماست و ۴ درصد نیز سهم صدور نماینده است. البته در روال سنتی نماینده‌ها برای بازاریابی به اندازه این ۴ درصد هزینه می‌کردند که حالا شکل آن تغییر کرده است.»

سفیر تصادفات آیتول

یکی از مزیت‌هایی که آیتول برای مشتری در زمینه بیمه فراهم کرده است سرویس سفیر تصادفات است که می‌تواند جذابیت‌های فراوانی برای افراد با مشغله کاری بالا داشته باشد. عبیری سرویس سفیر تصادفات آیتول را تشریح کرد و گفت: «آیتول سرویس سفیر تصادفات را ذیل سرویس کارپرداز، لانچ کرده است. در این سرویس در صورت وقوع هرگونه خسارتی برای کاربر (چه شخص ثالث و چه خودرو کاربر) شخصی از طرف آیتول با وکالت‌نامه درگیر مسائل اداری بیمه مانند دریافت خسارت می‌شود. حتی اگر کاربر مایل باشد تعمیر خودرو نیز از سوی سفیر تصادفات انجام می‌شود. آیتول در تلاش است برای کسانی که از خود ما بیمه می‌خرند این هزینه را کاهش دهد و یا حتی به صفر برساند.»

او سرویس کارپرداز را برای افراد شاغل سرویس جذابی دانست و استقبال از آن را بیش از انتظار توصیف کرد: «به طور کلی کارپرداز سرویسی بوده است که بیش از انتظار ما از آن استقبال شده است. زیرا هزینه فرصتی که بالای طی کردن فرایندهایی مانند معاینه فنی برای افراد شاغل به قدری بالاست که ترجیح می‌دهند با پرداخت مبلغی این قبیل سرویس‌ها را از کارپرداز دریافت کنند.»

در انتها مدیرعامل سامانه خودرویی آیتول از «روی خوشی» که بیمه مرکزی به استارت‌آپ‌های بیمه‌ای نشان داده اظهار امیدواری کرد و این مسئله را باعث فراهم شدن فضایی برای نوآوری در این حوزه خواند.

https://pvst.ir/aum
علی مومنی
علی مومنینویسنده میهمان

    در دانشگاه علامه اقتصاد خوانده‌ام با اینکه هیچ گاه عاشق آن نبودم. اولین بار در میانه دوره کارشناسی بود که در یک دوره چند ساعته روزنامه‌نگاری اقتصادی شرکت کردم که البته آورده‌ای نداشت اما سودای روزنامه‌نگار شدن را به سرم انداخت. حالا در پیوست می‌نویسم و حوزه‌‌های مورد علاقه‌ام اینترنت، اقتصاد دیجیتال و عرصه‌هایی است که اینها به عالم سیاست گره می‌خورند.

    تمام مقالات

    0 نظر

    ارسال دیدگاه

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    *

    برای بوکمارک این نوشته
    Back To Top
    جستجو