skip to Main Content
محتوای اختصاصی کاربران ویژهورود به سایت

فراموشی رمز عبور

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ عضو شوید

ثبت نام سایت

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ وارد شوید

فراموشی رمز عبور

وارد شوید یا عضو شوید

جشنواره نوروزی آنر

سخنگوی هیات رئیسه با اشاره به تغییر رای مجلس درباره طرح صیانت:

رای‌گیری استمزاجی حجت نیست

بهناز توحیدی نویسنده میهمان

۱۹ مرداد ۱۴۰۰

زمان مطالعه : ۴ دقیقه

با وجود اینکه در جلسه غیرعلنی امروز (۱۹ مردادماه) مجلس در یک رای‌گیری استمزاجی، اکثریت نمایندگان رای دادند که طرح صیانت از حقوق کاربران در فضای مجازی از کمیسیون مشترک به صحن علنی برگردد؛ اما در صحن علنی نمایندگان با ۱۳۰ رای مخالف برگشت این طرح به صحن شدند و طرح همچنان قرار است براساس اصل ۸۵ و در یک کمیسیون مشترک بررسی شود. به گفته سخنگوی هیات رئیسه مجلس رای استمزاجی نه حجت است و نه قانونی و براساس قانون آنچه که در صحن علنی در انظار مردم تصویب می‌شود؛ قانونی است.

به گزارش پیوست؛ براساس رای‌گیری استمزاجی که در نشست غیرعلنی امروز انجام شد، لغو رسیدگی به طرح صیانت از حقوق کاربران در فضای مجازی به شکل ۸۵، با ۱۴۴ رای موافق در برابر ۱۱۱ رای مخالف، مورد موافقت نمایندگان مجلس قرار گرفت اما از آنجا که مصوبات جلسات غیرعلنی وجاهت قانونی ندارد، بررسی این پیشنهاد لغو، مجددا در نشست علنی مورد بررسی قرار گرفت اما نمایندگان در صحن علنی با رسیدگی این طرح در صحن علنی مخالفت کردند.

در این مورد سیدنظام الدین موسوی، سخنگوی هیات رئیسه مجلس در توضیح این موضوع درجمع خبرنگاران گفت: «براساس قانون مجلس نمی‌توان طرحی را در جلسه غیرعلنی تصویب کرد. یعنی قانون مشخص کرده که طرح‌ها باید در جلسه علنی و در منظر مردم با سخنان مخالف و موافق تصویب شود. در جلسات غیرعلنی معمولات تمهیداندیشی در مورد موضوعات داخلی مجلس صورت می‌گیرد. من حتی با رسانه‌ها تماس گرفتم که اصولا چیزی در جلسه غیرعلنی تصویب نمی‌شود.»

او ادامه داد: «ما در جلسات غیرعلنی و در راهروهای مجلس استمزاج می‌کنیم یعنی از نمایندگان در مورد موضوعات مختلف استمزاج می‌کنیم. رای‌گیری استمزاجی همیشه در مجلس صورت می‌گیرد. به عنوان مثال در آستانه معرفی وزرا به مجلس رابطین دولت از نمایندگان استمزاج می‌کنند. امکان دارد در رای‌گیری استمزاجی یک وزیر ۱۰۰ رای بیاورد اما در صحن علنی پس از شنیدن سخنان موافق و مخالف رای برخی از نمایندگان تغییر کند.»

او تاکید کرد که نظر استمزاجی نه حجت است و نه از نظر حقوقی اعتبار دارد. او همچنین بیان کرد: «بر خلاف آنچه بیان می‌شود که مجلس طرح حمایت از حقوق کاربران فضای مجازی را تصویب کرده، این طرح تصویب نشده است و آنچه که این روزها در مورد آن بحث می‌شود و تصویب شده است، شیوه بررسی این طرح بود که طبق اصل ۸۵ نمایندگان اختیار خود را به کمیسیون مشترک دادند.»

او همچنین بیان کرد: «طبق ماده ۱۶۷ آئین‌نامه داخلی مجلس اگر حداقل ۱۵ نفر از نمایندگان درخواست کنند، طرحی که مشمول اصل ۸۵ قانون اساسی شده می‌توانند درخواست کنند که این طرح به صحن علنی برگردد. طبق قانون هیات رئیسه این تقاضا را اعلام وصول کرد و امروز آن را در دستور کار قرار داد.»

به گفته موسوی در جلسه غیر علنی صبح امروز با توجه به اینکه در افکار عمومی مباحث مختلفی مطرح بود، نظرات موافق و مخالف بیان شد و استمزاجی از نمایندگان صورت گرفت اما آنچه در دستور کار مجلس بود در صحن علنی مطرح شد.

براساس آنچه سخنگوی هیات رئیسه مجلس گفت درست است که مصوبه مجلس در جلسه علنی با رای استمزاجی جلسه غیر علنی قدری اختلاف داشت اما هیچ فشاری روی نمایندگان نبود. او همچنین بیان کرد: «ما بعد از جلسه غیر علنی وارد جلسه علنی شدیم و حتی نمایندگان برای تنفس هم بیرون نیامدند؛ اما به هر حال ایده‌ها و مطالب جدیدی مطرح شد به طور طبیعی رای تعدادی از نمایندگان تغییر کرده و البته تغییر غیر قابل توجهی هم نبوده است. در هر حال آنچه که مبنای قانونی دارد همان چیزی است که در صحن علنی تصویب شد.»

با یک رای کمتر لغو رسیدگی به صورت ۸۵ رای نیاورد

در این مورد همچنین جلیل رحیمی جهان آبادی، عضو کمیسیون امنیت ملی یکی از مخالفان بررسی این طرح در قالب اصل ۸۵ توضیحاتی در مورد جلسه غیرعلنی ارائه داد. او در این مورد گفت: «این موضوع ابتدا در جلسه غیرعلنی مطرح شد، تعدادی از همکاران از جمله بنده درخواست کرده بودیم که این طرح به صحن برگردد. در این باره آقای قالیباف در نشست غیر علنی صحبت‌های خوبی را مطرح کرد و نکات مثبت و منفی طرح را بیان کرد. آقای نادران و سایر نمایندگان هم خوب صحبت کردند. در نهایت در رای‌گیری استمزاجی اکثریت رای دادند که این رای از کمیسیون مشترک به صحن علنی برگردد.»

او اضافه کرد: «در زمان بررسی این موضوع در صحن علنی، موافقان برگشت طرح، مقداری وارد محتوا شدند که نباید این کار را می‌کردند، لذا چالش ایجاد شد. در نهایت این تقاضا تنها به دلیل کم داشتن یک رای به تصویب نرسید و در کمیسیون مشترک باقی ماند. شرمنده‌ایم نتوانستیم کاری کنیم. در کمیسیون مشترک تلاش می‌شود تا خروجی چالش‌برانگیز نباشد.»

https://pvst.ir/aos
بهناز توحیدینویسنده میهمان

    سال ۸۷ به امید تغییرات بسیار در جامعه‌ام رشته علوم ارتباطات شاخه روزنامه‌نگاری را برگزیدم. به صورت پراکنده در همشهری و مجله فرهنگ وسینما می‌نوشتم. اما همواره فکر و ذکر منِ تازه‌کار پیرامون مسائل اجتماعی و سیاسی می‌گذشت. تا اینکه سال ۹۵ وارد پیوست شدم و به واسطه پیوست پا به دنیای بیکران فناوری گذاشتم و عاشقش شدم.

    تمام مقالات

    0 نظر

    ارسال دیدگاه

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    *

    برای بوکمارک این نوشته
    Back To Top
    جستجو