شیائومی 15 و 15 پرو با پردازنده اسنپدراگون 8 الیت معرفی شدند: زیبا، قدرتمند، خوشدست
با پشت سر گذاشتن سالی پر از حاشیه و تایید و تکذیب مشخصات احتمالی, شیائومی…
۱۲ آبان ۱۴۰۳
با همکاری مرکز آمار و سازمان فناوری اطلاعات:
۲۲ تیر ۱۴۰۰
زمان مطالعه : ۴ دقیقه
طرح آمارگیری برخورداری خانوار و استفاده افراد از فناوری اطلاعات و ارتباطات طبق شاخصهای اتحادیه جهانی مخابرات (ITU) در ایران و با همکاری مرکز آمار و سازمان فناوری اطلاعات کلید خورد. امیر ناظمی، رئیس سازمان فناوری اطلاعات در مراسم امضاء و تبادل این همکاری اعلام کرد که همیشه از مدیریت دانش صحبت میشود و این درحالی است که رسیدن به دانش بدون داشتن دادههای مناسب امکان پذیر نیست. همچنین در این مراسم جواد حسینزاده، رئیس مرکز آمار کشور نیز بیان کرد که حکمرانی شایسته بدون حکمرانی داده امکانپذیر نیست.
به گزارش پیوست، این چندمین همکاری مرکز آمار ایران و سازمان فناوری اطلاعات برای رسیدن به دادههای آماری در حوزه ICT است؛ اما در طرح جدید سعی شده آنطور که امیر ناظمی میگوید با شاخصهای جدیدی که ITU در سال ۲۰۱۹ تعریف کرده و با بومیسازی برخی شاخصها طرح آمارگیری پیش رود.
طبق گفتههای رئیس مرکز آمار جامعه هدف این آمارگیری ۲۰ هزار خانوار است که باید به به پرسشهایی که براساس ۲۲ شاخص مورد توصیه اتحادیه جهانی است پاسخ دهند. آنطور که حسینزاده میگوید این طرح از ۱۲ تیر آغاز شده و تا ۱۰ مرداد ادامه دارد و در نهایت نیز در ۲۵ اسفند نتایج این طرح اعلام خواهد شد.
حسینزاد با اشاره به اهمیت داده گفت: «اهمیت دیتا و داده برکسی پنهان نیست. از سمت دیگر ICT و آمار با هم برای رسیدن به دیتای مورد نیاز تلاقی پیدا میکنند که این اتفاق مزیتهای جدیدی در هر دو حوزه ایجاد میکند.»
او با اشاره به اینکه حکمرانی شایسته بدون حکمرانی داده امکان پذیر نیست ادامه داد: «برنامهریزی باید مبتنی بر شواهد و دیتا باشد در حوزه ICT هم توجه به این امر مهم است. باید مبتنی بر داده و شواهد برنامهریزی شود تا برنامهریزی دقیقتر و کاربردیتر باشد.»
حسینزاده به همکاریهای پیشین مرکز آمار با سازمان فناوری اطلاعات اشاره و اعلام کرد که این سازمان از سال ۱۳۸۷ با طرح آمارگیری از کاربران کارش را در این زمینه شروع کرده و در قدم بعدی در سال ۹۲ با طرح آمارگیری استفاده خانوارها و افراد از ICT به کارش ادامه داده و حالا در سال ۱۴۰۰ با همت دوستانش در سازمان فناوری اطلاعات و طبق شاخصهای ۲۲ گانه مورد توصیه ITU آمارگیری برخورداری خانوارها و استفاده از فاوا را شروع کردهاند.
در ادامه این مراسم امیر ناظمی، معاون وزیر ارتباطات و رئیس سازمان فناوری اطلاعات هم به بحث مهم داده و تبدیل شدن آن به دانش اشاره کرد.
ناظمی در این زمینه گفت: «آمار زمانی برای ما ارزشمند میشود که امکان تولید دانش را فراهم کند چرا که دانش میتواند بستری را برای مقایسه فراهم کند. یعنی زمانی داده برای ما اهمیت پیدا میکند که بتوانیم این داده را در مقایسه با داده سایر کشورها یا در مقایسه با داده سایر زمانها استفاده کنیم تا دانش مناسبی برای سیاستگذاری را ایجاد کنیم.»
به گفته او اینکه ۷۲ درصد دسترسی به اینترنت در کشور وجود دارد رقم قابل توجهای است اما زمانی برای ما تبدیل به دانش میشود که این آمار را با سایر کشورها مقایسه کنیم.
ناظمی با اشاره به اینکه کشورهای دنیا از طریق اتحادیههای جهانی و سازمانهای زیر مجموعه سازمان ملل متحد به آمار مشترک بین خودشان دست پیدا کنند تا بتوانند آن را برای عموم منتشر کنند، گفت: «اتحادیه جهانی مخابرات یکی از نهادهای تخصصی در حیطه فناوری اطلاعات است که شاخصهایی برای میزان آمادگی کشورها برای توسعه ارتباطات و فناوری اطلاعات را به شکل دورهای منتشر میکند. در سال ۲۰۱۹ تازهترین شاخصها از سوی این اتحادیه اعلام شد و بسیاری از تعاریف در حوزه ICT از جمله میزان پهنای باند یا کاربر اینترنت تغییر کرد. تغییر دیگری که در این زمینه صورت گرفته است این بود که کدام آمارها باید به صورت سرشماری انسانی انجام شود و کدامیک با استفاده از دیتا قابل محاسبه است.»
ناظمی با اشاره به طرحی که با همکاری مرکز آمار قرار است انجام شود، اعلام کرد: «آمارگیری برخورداری خانوار و استفاده افراد از فاوا طبق تغییراتی که ITU در زمینه فناوری اطلاعات و ارتباطات در نظر گرفته آغاز شده است. در این طرح ۲۰ هزار خانوار در کل کشور مورد آمارگیری قرار میگیرند. جامعه آماری طوری انتخاب شده تا دادههای ارائه شده از سوی آنها قابلیت تعمیم به کل کشور را داشته باشد و به پژوهشگران برای دریافت تصویر بهتری از وضعیت جامعه کمک کند. نتایج این طرح تا ۲۵ اسفندماه اعلام خواهد شد.» به گفته او به جز سیاستگذاران، شهروندان و پژوهشگران و همچنین افرادی که به تازگی قصد دارند کسبوکار خود را راهاندازی کنند، میتوانند از این دادهها به عنوان دادههای ورودی بهره بگیرند.
در این جلسه توضیحاتی در مورد شاخصها و تعاریف جدید برای کاربر اینترنت ارائه نشد؛ اما اعلام شد که قرار است شاخصهای این طرح و تعریف جدید از کاربر اینترنت و پهنای باند به زودی از سمت سازمان فناوری اطلاعات منتشر شود.