skip to Main Content
محتوای اختصاصی کاربران ویژهورود به سایت

فراموشی رمز عبور

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ عضو شوید

ثبت نام سایت

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ وارد شوید

فراموشی رمز عبور

وارد شوید یا عضو شوید

جشنواره نوروزی آنر

گزارش سال عملکرد شیوه‌های تبلیغات بازار نشان می‌دهد:

تبلیغات ویدیویی کافه بازار ۷۴۲ میلیون بار دیده شده است

امید اعظمی عضو تحریریه

۲۲ تیر ۱۴۰۰

زمان مطالعه : ۱۰ دقیقه

«تبلیغات در جستجو»ی کافه بازار در سال ۹۹ بیش از ۲۳ میلیون نصب به تبلیغ‌دهندگان این اپلیکیشن داد. گزارش عملکرد شیوه‌های تبلیغات کافه بازار نشان دهنده رشد شیوه‌های تبلیغاتی متفاوت این فروشگاه دانلود اپلیکیشن است و طبق این گزارش ابزار «تبلیغات در ویدیو» توانست ۷۴۲ میلیون آگهی برای کاربران علاقمند به ویدیو پخش کند و ۲۶ میلیون بازدید روزانه در «تبلیغات در گشتوگذار» ثبت شده است.

به گزارش پیوست، کافهبازار این روزها با کافهبازار ابتدای دهه ۹۰ که یک راهحل برای دور زدن محدودیتهای گوگلپلی برای دانلود نرمافزارهای اندرویدی بود بسیار متفاوت است. هرچند برخی فعالان این حوزه نسبت به تبلیغات جهتدار کافهبازار در چند وقت اخیر انتقادهایی گوناگونی مطرح کرده اند؛ اما این فروشگاه دانلود اپلیکیشن با وارد شدن هوشمندانه به حوزههایی چون تبلیغات در حال تبدیل شدن به یکی از بازیگران پرنفوذ این حوزه است

بازار با اضافه کردن سرویس‌های مختلف اکنون به یک رسانه انتشار محتوا تبدیل شده که تبلیغات روی این رسانه با استفاده از سه شیوه تبلیغاتی ( تبلیغات در جستجو، تبلیغات در گشت‌وگذار و تبلیغات در ویدیو) امکان‌پذیر است. این شیوه‌های تبلیغاتی در کنار یکدیگر راهکار مناسبی برای جذب کاربر و دریافت نصب بیشتر برای بازی‌ها و اپلیکیشن‌ها هستند.

ابزارهای تبلیغاتی بازار به تبلیغ‌دهنده این امکان را می‌دهد که بداند از کجا و براساس چه کلمه و یا از چه بخشی نصب گرفته است.

خانواده ۴۴ میلیونی

براساس این گزارش، تعداد کاربران فعال کافه بازار از ۴۱ میلیون نفر در سال ۹۸ با رشد ۱۰ درصدی به بیش از ۴۴ میلیون نفر در سال ۹۹ رسیده است. در این گزارش کاربران فعال، آن دسته از کاربران در نظر گرفته می‌شود که از زمان گزارش‌گیری در دو ماه گذشته، برنامه بازار را روی گوشی خود نصب داشته‌اند.

اپلیکیشن کافه بازار از مرز ۴۴ میلیون نصب فعال عبور کرد.

همچنین تعداد کاربران ثبت‌نامی در کافه بازار با رشد ۲۰ درصدی همراه بوده و از ۴۳ میلیون کاربر ثبت‌نامی در سال ۹۸ به بیش از ۵۱ میلیون کاربر ثبت‌نامی در سال ۹۹ رسیده است. نکته قابل توجه آن که استفاده از امکانات عمومی بازار مانند دانلود اپلیکیشن یا پخش محتوای ویدئویی، نیازی به ثبت‌نام ندارد.

شیوه‌های تبلیغاتی بازار

بازار از سه شیوه تبلیغاتی استفاده می‌کند. براساس گزارش کافه بازار، سال گذشته یعنی سال ۹۹ تعداد کل جست‌وجوها به بیش از ۲ میلیارد و ۸۰۰ میلیون جستجو رسیده است. در عین حال تعداد نصب‌های به دست آمده از تبلیغات در جستجو به بیش از ۲۳ میلیون نصب رسیده و این تعداد نصب متعلق به هزار و ۱۵۹ برنامه یا بازی بوده که موفق شدند از این روش تبلیغ کاربر جدید دریافت کنند. همچنین میانگین بازدیدهای روزانه بخش تبلیغات در گشت‌وگذار به بیش از ۲۶ میلیون بازدید در روز رسیده است. درحالی که تعداد آگهی‌های پخش شده ویدئویی با هدف نصب یا آگاهی از برند، از مرز ۷۴۲ میلیون آگهی عبور کرده است.

تبلیغات در جستجو

صفحه جستجو در بازار اکنون به دو بخش «برنامه و بازی» و «ویدئو» تقسیم شده که نتایج جستجو را در این دو بخش جداگانه نمایش می‌دهد. تبلیغات در جستجو در حال حاضر فقط در بخش «برنامه و بازی» فعال است و به این صورت است که کاربر با جستجو نام یک اپلیکیشن خاص، یک دسته‌بندی یا یک کلمه کلیدی، پیش از مشاهده نتایج جستجو، در ردیف اول یک تبلیغ مشاهده می‌کند.

روش تبلیغ در جستجو به تبلیغ‌دهنده این فرصت را می‌دهد تا برنامه خود را به عنوان اولین نتیجه در جستجو به کاربران بازار نمایش دهد. یک روش نسبتا رایج در استفاده از تبلیغ در جستجو، استفاده از نام برند رقیب است. برای مثال کسب‌وکار‌های «الف» و «ب» رقیب یکدیگر هستند. به این ترتیب کسب‌وکار «الف» می‌تواند کلمه «ب» را در این روش خریداری کند. پس اگر کاربری نام کسب‌وکار «ب» را جستجو کند، بالاتر از نتیجه جستجو، اپلیکیشن «الف» به کاربر نشان داده می‌شود.

تبلیغ‌دهندگان این امکان را دارند تا در پیشخوان «تبلیغات در جستجو»، کمپین تعریف کرده و در کمپین‌ها کلیدواژه پیشنهادی و قیمت پیشنهادی برای هر کلیدواژه را ثبت کنند. بر اساس واژه‌های جستجو شده توسط کاربر، میزان ارتباط عبارت جستجو شده با برنامه‌ها و مبلغی که تبلیغ‌دهنده پیشنهاد داده، آگهی برنامه‌ برنده در اولین نتیجه جستجو در کادر آبی رنگ یا به همراه تگ آگهی، نشان داده می‌شود.

رکورد‌ها تبلیغات در جستجوی بازار در سال ۹۹

بازار در این گزارش رکورد‌های جالبی از آمار تبلیغات در جست‌وجو منتشر کرده است. به عنوان مثال رکورد بیشترین تعداد برنامه‌هایی که در یک روز از این روش نصب گرفته‌اند به ۱۸۳ برنامه می‌رسد. این عدد برای بازی‌ها ۴۷ عدد است. همچنین مجموع رکورد بازی و برنامه فعال در سیستم تبلیغات در جستجو در یک روز به ۲۲۰ بازی و برنامه می‌رسد. رکورد تعداد کل نصب‌های صورت گرفته از این روش تبلیغاتی در یک روز هم به ۱۱۴ هزار و ۶۲۷ بار رسیده است.

سال گذشته رکورد تعداد برنامه‌هایی که در یک روز از روش «تبلیغ در جستجو» نصب گرفته‌اند به ۱۸۳ عدد رسید.

نمودار میانگین جستجوی روزانه برنامه‌های بازار نشان می‌دهد بیشترین برنامه‌های جست‌وجو شده در چهار دسته ابزار، شبکه‌های اجتماعی، عکاسی و سرگرمی قرار دارند. در این میان بیش از ۷۵۰ هزار برنامه جستجو شده در دسته ابزار و همچنین در دسته شبکه‌های اجتماعی قرار گرفته‌اند و بیش از ۲۵۰ هزار اپلیکیشن جستجو شده در دسته عکاسی و در دسته سرگرمی قرار دارند. این آمار برای بازی‌ها به بیش از ۴۰۰ هزار بازی جست‌وجو شده در دسته اکشن و تفننی می‌رسد. همچنین بیش از ۲۰۰ هزار بازی‌ جستجو شده هم در دسته‌های رانندگی و امتیازی قرار گرفته‌اند.

بیشترین برنامه‌های جست‌وجو شده در چهار دسته ابزار، شبکه‌های اجتماعی، عکاسی و سرگرمی قرار دارند.

اگر کمی در این آمارها دقیق‌تر شویم مشخص می‌شود که کلمه‌های «بازی»، «اینستاگرام»، «وات‌ساپ» و «بازی جدید دخترانه» بیشترین تعداد جستجو در بازار را به خود اختصاص داده‌اند. همچنین بیشترین جستجوی کلمات که منجر به نصب شده‌ است معتلق به کلمات «اسنپ»، «فیلیمو»، «دیوار»، «آپ» و «دیجی‌کالا» بوه است.

کلمه‌های «بازی»، «اینستاگرام»، «واتساپ» و «بازی جدید دخترانه» بیشترین تعداد جست‌وجو در بازار را به خود اختصاص داده‌اند.

نمودار توزیع قیمت نصب بازی‌ها و برنامه‌ها هم نشان می‌دهد بازی‌های «اکشن» گران‌ترین و بازی‌های «استراتژی» و «رانندگی»، ارزان‌ترین بازی‌های بازار در سال ۹۹ بوده‌‌اند. همچنین در دسته برنامه‌ها، برنامه‌های «پزشکی» عنوان گران‌ترین  و برنامه‌های «مذهبی»، «شخصی‌سازی» و «ابزار‌ها» عنوان ارزان‌ترین برنامه‌های بازار را به خود اختصاص داده‌اند.

بازی‌های «اکشن» گران‌ترین و بازی‌های «استراتژی» و «رانندگی»، ارزان‌ترین بازی‌های بازار در سال ۹۹ بوده‌‌اند.

از سوی دیگر نرخ تبدیل در تبلیغات در جستجو به ۱۲.۴ برنامه و بازی رسیده است. به این معنی که از هر هزار تبلیغ نمایش داده شده، ۱۲.۴ بازی یا برنامه به مرحله نصب رسیده است.

تبلیغات در گشت‌وگذار

تبلیغ در گشت‌وگذار یکی دیگه از شیوه‌های تبلیغاتی کافه بازار است که دی ماه سال ۹۸ رونمایی شد. در این روش کاربری که در حال گشت‌وگذار در میان اپلیکیشن‌های مختلف است، برخی از بازی‌ها یا برنامه‌ها را هم به‌صورت تبلیغ مشاهده می‌کند. در صفحه نصب هر برنامه، قسمت‌های مختلفی مانند «برنامه‌های مرتبط»، «دیگران نصب کرده‌اند» و «برنامه‌های مشابه» وجود دارد که همه این‌ها لیستی از اپلیکیشن‌های پیشنهادی غیرتبلیغاتی هستند. اما بعد از این پیشنهادها، لیستی از برنامه‌ها با عنوان «پیشنهاد‌های بیشتر» هم وجود دارد که اپلیکیشن‌ها یا بازی‌هایی که در قسمت تبلیغات در گشت‌وگذار ثبت شده‌اند در این قسمت نمایش داده می‌شوند. تبلیغ‌دهنده‌ها در این روش تنها بودجه مورد نظر خود را مشخص می‌کنند و باقی کار برعهده بازار است.

رکورد تعداد نمایش آگهی تبلیغات در گشت‌وگذار در یک روز متعلق به یک بازی بوده که از مرز ۸ میلیون و ۷۰۰ هزار نمایش عبور کرده است. این در حالی است که نسبت بازدید روزانه از صفحه جزئیات دردسته بازی‌ها به کل بازدید روزانه ۵۹ درصد است.

نمودار میانگین بازدید روزانه تمام دسته‌بندی‌های بازار شامل بازی و برنامه نشان می‌دهد دسته‌بندی «اکشن» و «تفننی» برای بازی‌ها با بیش از یک و نیم میلیون بازدید روزانه، پرطرفدارترین دسته‌بندی در میان تمام دسته‌بندی‌های بازار است. پس از آن دسته‌بندی‌های «رانندگی» از میان دسته‌بندی‌های بازی و دسته‌بندی «ابزار» از دسته‌بندی‌‌ برنامه‌ها با بیش از یک میلیون بازدید در جایگاه‌های بعدی قرار گرفته‌اند.

دسته‌بندی «اکشن» و «تفننی» برای بازی‌ها با بیش از یک و نیم میلیون بازدید روزانه، پرطرفدارترین دسته‌بندی در میان تمام دسته‌بندی‌های بازار است.

تبلیغات در ویدئو

تبلیغ در ویدئو نوع دیگری از تبلیغات کافه بازار است که هنگام تماشای ویدئو در مقاطع مختلفی مثلا پیش از شروع ویدئو یا میانه ویدئو به کاربران نمایش داده می‌شود و کاربران در ازای مشاهده این تبلیغات می‌توانند به رایگان محتوای ویدئویی شامل فیلم، سریال یا برنامه‌های اختصاصی را مشاهده کنند.

این نوع تبلیغ برای آگاهی از برند یا تبلیغ با هدف نصب می‌تواند مناسب تبلیغ‌دهندگان باشد. تبلیغات در ویدئو به‌صورت CTA (Call to Action) عمل می‌کنند و کاربر پس از کلیک روی آگهی می‌تواند به صفحه نصب برنامه یا به یک صفحه فرود (Landing) منتقل شود.

بر اساس گزارش بازار، بیشترین کاربر ماهانه که تبلیغات یک برنامه را از طریق تبلیغات در ویدئو دیده‌اند به بیش از ۲ میلیون و ۲۵۰ هزار کاربر یکتا می‌رسد. همچنین رکورد مجموع نصب به دست آمده در یک روز از نمایش تبلیغات ویدئویی به ۱۲ هزار نصب در یک روز می‌رسد.

از سوی دیگر بهمن ماه سال گذشته رکورد بیشترین تعداد کاربر یکتا که تبلیغات ویدئویی بازار را دیده‌اند به بیش از ۴ و نیم میلیون کاربر رسید.

آنطور که در این گزارش آمده مجموع دقایق تماشای ویدئو توسط کاربران بازار از ۵۰۰ میلیون دقیقه در دی ماه سال گذشته به بیش از یک میلیارد دقیقه در بهمن‌ ماه و اسفند ماه ۹۹ رسیده است. این آمار نشان از افزایش علاقه کاربران بازار به استفاده از سرویس ویدئوی این اپلیکیشن دارد. همچنین تعداد نمایش روزانه تبلیغات ویدئویی در بازار از مرز ۵ میلیون تبلیغ عبور کرده است. بر اساس همین افزایش استفاده از سرویس‌های ویدئویی بازار، تعداد نمایش ماهانه تبلیغات ویدئویی از بیش از ۶۰ میلیون نمایش در دی ماه ۹۹ به بیش از ۱۲۲ میلیون نمایش در بهمن و ۱۳۵ میلیون نمایش در اسفند ماه رسیده است.

روند رشد تماشا در سرویس‌ ویدئو بازار به‌گونه‌ای بوده که در اسفند ماه سال ۹۹ به بیش از یک میلیارد دقیقه تماشا در ماه رسیده است.

گزارش بازار همچنین بیشترین ضریب نفوذ تبلیغات ویدئویی به تفکیک استان‌ها را هم به نمایش گذاشته است. به این ترتیب استان‌های یزد، بوشهر، تهران، سمنان و اصفهان بیشترین ضریب نفوذ تبلیغات ویدئویی را داشته‌اند. ضریب نفوذ تبلیغات ویدئویی به معنای بالاترین تعداد نمایش آگهی نسبت به جمعیت هر استان‌ است.

استان‌های یزد، بوشهر، تهران، سمنان و اصفهان بیشترین ضریب نفوذ تبلیغات ویدئویی را داشته‌اند.

زنان با در اختیار داشتن ۵۲ درصد از کل مدت زمان ویدئو‌های دیده شده در بازار، پیشرو هستند. همچنین زنان بین ۲۵ تا ۳۵ سال بزرگ‌ترین جامعه مخاطبان بخش ویدئوی بازار بوده‌اند که با ۹.۲ درصد، بیشترین زمان تماشای ویدئو را در اختیار داشته‌اند. مردان بین ۲۵ تا ۳۵ سال هم با ۹.۱۷ درصد دومین گروه پربازدید از بخش ویدئوی بازار بوده‌اند. مستقل از جنسیت ۳۹ درصد از کسانی که محتوای ویدئویی بازار را تماشا کردند بین ۲۵ تا ۳۵ سال سن دارند. همچنین ۲۴ درصد از مخاطبان در بازه سنی ۱۲ تا ۱۸ سال، ۲۴ درصد در بازه سنی ۱۹ تا ۲۵ سال و ۹ درصد هم در بازه سنی ۳۶ تا ۴۴ سال هستند. ۴ درصد باقی هم سایر گروه‌های سنی را در بر می‌گیرند.

فایل کامل گزارش عملکرد بخش تبلیغات کافهبازار را از اینجا دریافت کنید.

https://pvst.ir/ah5
امید اعظمیعضو تحریریه

شاید هیچ‌وقت صفت ماجراجو را در توصیف خودم به‌کار نبرده‌ باشم. اما وقتی به مسیری که آمدم نگاه می‌کنم، چیزی جز ماجراجویی نمی‌بینم. از تحصیل در رشته مهندسی نرم‌افزار و یک سال تجربه برنامه‌نویسی گرفته تا تجربه برگزاری استارت‌آپ ویکند بیرجند و سه سال مدیا مانیتورینگ در حوزه روابط‌عمومی و حالا تجربه جدیدی در پیوست و حوزه خبرنگاری. اما برای من ارزشمند‌تر از هر تجربه‌ای، دوستان خوبی بودند که در این مسیر پیدا کردم.

تمام مقالات

0 نظر

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

*

برای بوکمارک این نوشته
Back To Top
جستجو