skip to Main Content
محتوای اختصاصی کاربران ویژهورود به سایت

فراموشی رمز عبور

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ عضو شوید

ثبت نام سایت

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ وارد شوید

فراموشی رمز عبور

وارد شوید یا عضو شوید

جشنواره نوروزی آنر

مدیرعامل گوگل در مورد آزادی اینترنت هشدار داد

۲۱ تیر ۱۴۰۰

زمان مطالعه : ۸ دقیقه

تاریخ به‌روزرسانی: ۱۷ آبان ۱۴۰۰

گوگل یکی از پیچیده‌ترین، با نفوذترین و ثروتمندترین شرکت‌های تاریخ است. مدیرعامل گوگل می‌گوید بسیاری از کشور‌ها در حال محدود کردن جریان اطلاعاتی هستند و کسانی که به آن دسترسی دارند به حدی که باید قدرش را نمی‌دانند. به گفته سوندرا پیچای تاثیر هوش مصنوعی در آینده بشر پررنگ تر از آتش، الکتریسیته یا اینترنت است.

به گزارش پیوست به نقل از BBC، گوگل در 23 سال گذشته شکل تازه‌ای به اینترنت آزاد داده است و محصولات مختلف این شرکت طرفداران بسیاری دارند. اما محبوب‌ترین خدمت گوگل همان موتور جستجوی آن است؛ همان همه چیزدان جهان آنلاین.

آمول راجان (Amol Rajan) خبرنگار بی‌بی‌سی در دفتر مرکزی گوگل در سیلیکون ولی با پیچای مصاحبه کرده است که در ادامه می‌خوانیم.

تکنولوژی‌های انقلابی

به گفته پیچای در 25 سال آینده دو تکنولوژی هوش مصنوعی و محاسبه کوانتوم جهان را متحول می‌کنند. او می‌گوید: «من این تکنولوژی را پررنگ‌ترین تکنولوژی که انسان ساخته و پرداخته تصور می‌کنم. آتش یا الکتریسیته و اینترنت هم همین وضعیت را داشتند. اما به نظر من این تکنولوژی از آن هم مهمتر است.»

او ادامه داد: «هوش مصنوعی در واقع تلاش انسان برای شبیه‌سازی خود در ماشین‌ها است. بسیاری از سیستم‌های هوش‌مصنوعی در حل پازل‌های مختلف عملکرد بهتری نسبت به انسان دارند. محاسبه کوانتومی اما پدیده‌ای کاملا متفاوت است. محاسبه معمولی براساس متغییر‌های دوتایی 0 و 1 است و هیچ‌ چیز بین این دو نیست. این صفر و یک‌ها همان بیت‌های کامپیوتر هستند. اما در سطح کوانتوم یا زیراتمی، ماده رفتار متفاوتی دارد. ماده می‌تواند در یک لحظه 0 یا 1 و یا حتی طیفی بین این دو باشد. کامپیوتر‌های کوانتومی براساس کوبیت ساخته می شوند که احتمال حضور ماده در یکی از حالت‌های ممکن را بیان می‌کند. این عجایب جهان را تغییر می‌دهند.»

دنیل سنک، یکی از محققان ارشد بخش تحقیقات، در حال نشان دادن یکی از کامپیوتر‌های کوانتومی به پیچای

پیچای و دیگر عاشقان تکنولوژی معتقدند که این تکنولوژی احتمالات فوق‌العاده‌ای را ممکن می‌کند. او می‌گوید: «کوانتوم قرار نیست در همه زمینه‌ها کار کند و در برخی موارد محاسبات امروزی ما بهتر عمل می‌کنند. اما در برخی زمینه‌ها، محاسبه کوانتومی یک سری راه‌حل‌های کاملا جدید را ممکن می‌سازد.»

پیچای از داخل گوگل به عنوان تاثیرگذارترین، مشهورترین و مورد احترام‌ترین مدیر محصول این شرکت به مقام مدیرعاملی گوگل و بعد از آن با حفظ سمت به‌عنوان مدیرعاملی الفابت، شرکت مادر گوگل، رسید.

مرورگر کروم یا سیستم‌عامل اندروید هیچکدام ایده پیچای نبودند اما او همان مدیر محصولی بود که با نظارت بنیان‌گذاران گوگل بر سراسر جهان سلطه کرد.

می‌توان گفت که پیچای در حال حاضر هم یک مدیرمحصول توانا برای چالش‌های هوش مصنوعی و محاسبات کوانتومی است. البته او و شرکتش هر روز با انتقادات متعددی در زمینه مالیات، حریم خصوصی و انحصارگرایی مواجه هستند.

مالیات

گوگل در حوزه مالیاتی همانند بسیاری از شرکت‌های بزرگ به دنبال پرداخت کمترین مالیات است. این شرکت در سال‌های گذشته هزینه زیادی را برای کاهش مالیات به وکیل‌ها و حسابدار‌ها پرداخت کرده است.

برای مثال در سال 2017 گوگل بیش از 20 میلیارد دلار را از طریق یک شرکت هلندی به برمودا برد. این استراتژی گوگل «ساندویچ دابل ایرلندی هلندی» نام گرفت.

پیچای می‌گوید که گوگل دیگر از این الگو استفاده نمی‌کند و یکی از بزرگترین پرداخت کنندگان مالیات در جهان است و از مقررات مالیاتی تمام کشور‌هایی که در‌ آن فعالیت دارد تبعیت می‌کند.

خبرنگار بی‌بی‌سی معتقد است که با توجه به پاسخ پیچای، مسئله مالیات تنها یک موضوع قانونی نیست بلکه یک موضوع اخلاقی محسوب می‌شود. افراد فقیر برای کاهش مالیات خود پولی به حسابدار و وکیل نمی‌دهند؛ این شرکت‌های بزرگ و ثروتمندان هستند که چنین کاری می‌کنند و به عقده او عملکرد آنها بازده مالیاتی را کاهش می‌دهد.

وقتی خبرنگار بی‌بی‌سی از پیچای خواست که گوگل را از تمام به اصطلاح بهشت‌های مالیاتی خارج کند او این پیشنهاد را قبول نکرد اما گفت که «مذاکره درمورد یک حداقل مالیات شرکتی در سطح جهان را تشویق می‌کند.»

گوگل دائما با سیاست‌گذاران و مسئولان در این باره همکاری کرده و به دنبال راهی برای بهبود روند مالیاتی است. بعلاوه این شرکت در یک دهه گذشته بیش از 20 درصد مالیات پرداخت کرده که بیشتر از بسیاری از شرکت‌ها بیشتر است.

موضوع اصلی گوگل در زمینه داده، حریم خصوصی و تبدیل شدن این شرکت به یک انحصارگرا در زمینه جستجو است.

پیچای معتقد است گوگل یک محصول رایگان است و کاربران می‌توانند از هر محصول دیگری که بخواهند استفاده کنند.

این همان توجیحی است که مارک زاکربرگ در دادگاه اخیرش در واشنگتن برای قاضی جیمز بوسبرگ ارائه کرده و دادگاه شکایت‌های ضدانحصار علیه فیسبوک را رد و اعلام کرد که این شرکت در حال حاضر و با تعریف فعلی یک مونوپولی یا شرکت انحصارگر محسوب نمی‌شود.

احترام بخش تکنولوژی

خبرنگار بی‌بی‌سی می‌گوید که در مصاحبه با ده‌ها مدیر گوگل و مدیران ارشد دیگر شرکت‌های تکنولوژی، قانون‌گذاران و استراتژی‌پردازان بخش تکنولوژی یک نظر مشترک وجود دارد. تمام آنها معتقد بودند که سهام گوگل در زمان مدیریت پیچای به طرز فوق‌العاده‌ای رشد کرده است. عملکرد او واقعا فوق‌العاده است و این شرکت جریان عظیمی از مشتریان را در فضای آنلاین هدایت می‌کند که باعث رشد دیگر شرکت‌ها نیز می‌شوند.

پیچای و نامزدش آنجالی کمی پس از رسیدن به آمریکا

گوگل با مهندسی فوق‌العاده و محصولات با کیفیت به رفتار مصرف‌کنندگان شکل داد.

قانون‌گذاران خارج از مصاحبه اعلام کردند که قوانین زبانی که این غول‌ها را هدف گرفته باید تغییر کند. حکم قاضی بوسنبرگ نیز این موضوع را تایید کرد. لینا خان، رئیس جدید کمیسیون بازرگانی فدرال نیز پیشتر اعلام کرده که تعریف مونوپولی یا شرکت‌های انحصارگرا باید توسعه یافته و با واقعیت جهان جدید مطابقت پیدا کند.

مدیران ارشد شرکت‌های دیگر از کارآمد بودن پیچای در پست مدیریت الفابت می‌گویند. شهادت‌های او در کنگره به ندرت باعث کاهش ارزش سهام گوگل شده است.

مدیرعامل با اخلاق

پیچای به طور کلی به عنوان یک رهبر مهربان، متفکر و بامحبت شناخته می‌شود. کارکنان متعقدند که رفتار درست او پیچای را به یک مثال اخلاقی تبدیل کرده است. او در زمینه تاثیر تکنولوژی بر استاندارد‌های زندگی یک ایده‌آل‌گرا است و این موضوع ریشه در روند رشد او دارد.

پیچای در یک خانواده قشر متوسط در تامیل نادو در جنوب هند به دنیا آماد. تکنولوژی‌‌های مختلف از گوشی‌های قدیمی تا اسکوترش تاثیر زیادی روی او داشتند.

پیچای (سمت راست) به همراه برادرش چنای در هند

او در گوگل قلب مهندسان و توسعه دهندگان نرم‌افزار را بدست آورد. شرکت‌های سیلیکونی مملو از چهره‌های بزرگ جهانی هستند اما با این حال پیچای احترام خاص خود را دارد.

طبیعی است که پیچای پس از بنیان‌گذاران خطر پذیری مثل لری پیچ و سرجی برین توجه کمتری را جلب کرده و با احتیاط بیشتر روی حساسیت‌های عمومی کار کرده و برای جلب توجه مسئولان دولتی تلاش کند.

لری پیج و سرجی برین، بنیان‌گذاران گوگل در گاراژی در سال 1998. پیچای 6 سال بعد به گوگل پیوست

پیچای این کار را به خوبی انجام داد و افزایش قیمت سهام که در دوران مدیریت او تقریبا سه برابر شده مهر تاییدی بر عملکرد فوق‌العاده او است.

عاشقان تکنولوژی می‌گویند همان ویژگی‌هایی که باعث موفقیت پیچای شده شاید به مشکلاتی نیز منتهی شود.

اول اینکه گوگل حالا محتاط‌تر از همیشه است و دوم اینکه به جای محصولات تازه و بدیع شاهد بسیاری از محصولات «من-هم» (Me-too) هستیم که یعنی دیگران نوآوری کرده و سپس گوگل با مهندسان خود این محصولات را تقویت می‌کند.

سوم اینکه قمار‌های بزرگ پیچای شکست خورده‌اند: گوگل گلس، گوگل پلاس، گوگل ویو، پروژه لون. البته گوگل می‌تواند به ارزش این آزمون و خطا‌ها اشاره کند اما این موضوع با چهره محتاط گوگل هم‌خوانی ندارد.

چهارم، تلاش‌های گوگل برای رفع بزرگ‌ترین مشکلات گوگل کمرنگ شده است. حالا که بیشترین دارندگان مدرک PhD کامپیوتر در قسمتی از سن فرانسیسکو متمرکز شده‌اند، گوگل نباید به دنبال چاره‌ای برای تغییر اقلیم یا درمان سرطان باشد؟ خبرنگار بی‌بی‌سی معتقد است که این انتقادات با سابقه پیچای همخوانی ندارد.

اول اینکه مدیریت این حجم از کارمندان به ویژه با جایگاه ایده‌آل گرایی که گوگل در جدال‌های فرهنگی دارد بسیار دشوار است. این روزها گوگل تیتر بسیاری از خبرها است و کارکنان برای بهبود وضعیت تنوع و درآمد تلاش می‌کنند.

کنترل این روند برای گوگل با بیش از 100 هزار کارمند تقریبا غیرممکن است.

سرعت اجتناب‌ناپذیر است

نگرانی‌هایی که گفتیم مربوط به کسانی است که می‌خواهند گوگل سرعت خود را بیشتر کند. اما رای‌دهندگان در حزب‌های سیاسی می‌خواهند سرعت پیشرفت را کاهش دهند.

خبرنگار بی‌بی‌سی معتقد است که سیلیکون ولی با کاهش سرعت مخالف است و شتاب از جمله هنجار‌های این صنعت است.

زمانی که او درمورد مدل چینی اینترنت یعنی نظارت و کنترل بیشتر از پیچای سوال می‌کند او بدون اشاره مستقیم به چین می‌گوید اینترنت آزاد هدف حمله قرار گرفته است. اما در ادامه به چین اشاره می‌کند و می‌گوید: «هیچکدام از محصولات و خدمات در چین در دسترس نیستند.»

از آنجایی که قانون‌گذاران از سرعت و تاثیرگذاری کافی برخوردار نیستند، لابی سیاسی ساده است و پاندمی باعث شده تا اینترنت شلوغ‌تر شود. کسانی مثل سوندرا پیچای بار اصلی تصمیم گیری در مورد روند آینده را به دوش می‌کشند.

پیچای معتقد است که تمام مسئولیت باید بر دوش کسانی مثل او باشد. با این نظر موافقید؟

منبع: BBC

https://pvst.ir/ago

0 نظر

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

*

برای بوکمارک این نوشته
Back To Top
جستجو