مشکل فنی بانکی موجب تاخیر در تسویه پرداختیارها شد
براساس اطلاعیه پرداختیارهای زرینپال، وندار و جیبیت، تسویه پرداختیاری امروز، یکم آذر ۱۴۰۳، با تاخیر…
۱ آذر ۱۴۰۳
۹ تیر ۱۴۰۰
زمان مطالعه : ۴ دقیقه
بررسی طرح «حمایت از حقوق کاربران و خدمات پایه کاربردی فضای مجازی» که در دستور کار صحن علنی امروز (۹ تیرماه)مجلس قرار گرفته بود، به بعد از تعطیلات مجلس موکول شد.
به گزارش پیوست، پیشتر به دستور محمدباقر قالیباف، رئیس مجلس بررسی طرح «حمایت از حقوق کاربران و خدمات پایه کاربردی فضای مجازی» از دستور کار مجلس خارج شده بود. با اینحال براساس جدول دستور جلسه مجلس، بررسی این طرح در دستور کار امروز (۹ تیرماه) مجلس قرار گرفته بود؛اما در صحن علنی بررسی نشد و پس از تنفس بلافاصله نطق نمایندگان آغاز شد.
مجتبی یوسفی، عضو هیات رئیسه مجلس همچنین امروز در گفتوگو با باشگاه خبرنگاران جوان اعلام کرد که این طرح از دستور کار مجلس خارج شده و قرار نیست در صحن بررسی شود.
به گفته یوسفی پیشنهاد و اصرار طراحان این طرح این است که بر اساس اصل ۸۵ قانون اساسی این طرح مورد بررسی قرار گیرد به این معنا که در کمیسیون درباره آن تصمیم گرفته شود.
براساس اصل ۸۵ قانون اساسی، مجلس نمیتواند اختیار قانونگذاری را به شخص یا هیاتی واگذار کند؛ اما در موارد ضروری میتواند اختیار وضع بعضی از قوانین را با رعایت اصل هفتاد و دوم به کمیسیونهای داخلی خود تفویض کند، در این صورت این قوانین در مدتی که مجلس تعیین میکند، به صورت آزمایشی اجرا میشود و تصویب نهائی آنها با مجلس خواهد بود.
آنطور که یوسفی میگوید بررسی این طرح به هفتههای آتی و بعد از تعطیلات مجلس موکول شده است. البته در این مورد مجید نصیرایی، سخنگوی کمیسیون فرهنگی نظر دیگری دارد و درگفتوگو با پیوست اعلام کرد که این طرح از دستور کار مجلس به صورت کامل خارج نشده و تنها از دستور کار روز سه شنبه حذف شده بود.
مجید نصیرایی سخنگوی کمیسیون فرهنگی در گفتوگو با پیوست گفت: «هماکنون روی نحوه بررسی این طرح میان نمایندگان بحث وجود دارد.» او در توضیح کامل نحوه بررسی این طرح گفت: «همچنان با همکاران دیگر در حال مذاکره و گفتوگو هستیم. برخی از نمایندگان هنوز اعتقاد دارند که میتوان روی برخی از موضوعات این طرح بررسی بیشتری انجام داد؛ اما ما در کمیسیون فرهنگی معتقد هستیم که طرح از پختگی و کیفیت لازم برخوردار است.»
او ادامه داد: «خاصیت کار کارشناسی این است که قرار نیست همه به طور صد در صد نظر مشترک داشته باشند. این طرح هم موضوع مهمی است و سالها در مورد آن بحث بوده و روی آن حساسیت وجود دارد. به همین خاطر در مورد آن اظهارنظرها متفاوت است.»
او همچنین بیان کرد: «البته این طرح هم همه ابعاد حوزه فضای مجازی را در برنگرفته است. یکسری ابعاد دیگر فضای مجازی در طرحهای دیگری که تهیه خواهد شد، لحاظ میشود. مرحله به مرحله کار باید تکمیل شود تا به آن سطح مطلوبی که همه انتظار داشتند، برسیم.»
طبق گفته نصیرایی در این طرح اعضای کمیسیون فرهنگی نظرات مجموعهها و دستگاههای مختلف را تا آنجا که توانسته دریافت کردند، اگر باز هم نیاز به نظرات و پیشنهادهای بیشتری باشد، تا زمانی که طرح نهایی و به مرحله تصویب برسد به همین روال در کمیسیون کارشناسان دیگر را هم دعوت خواهند کرد.
او همچنین بیان کرد: «ما هنوز در حال رایزنی هستیم چون برخی از همکاران در مجلس معتقد هستند که بعد از اینکه این طرح در صحن علنی در قالب اصل ۸۵ رای آورد، ادامه کار و بررسی طرح در یک کمیسیون مشترک دنبال شود.»
نصیرایی تاکید کرد که موضع کمسیون فرهنگی بر تشکیل کمیسیون مشترک نیست. چون این طرح پختگی لازم را دارد و هماهنگیهای خوبی با کارشناسان این حوزه صورت گرفته است و نیازی به تشکیل کمیسیون مشترک نیست چون چنین کمیسیونی روند کار را دشوار میکند.
به گفته نصیرایی روند کار به این خاطر دشوار میشود چون نمایندگان در کمیسیونهای اصلی وقت زیادی را صرف میکنند و بعد در کمیسیون مشترک هم میخواهند روی این طرح کار کنند. به این صورت شاید به اصل کار آسیب وارد شود.