انویدیا در مشارکت با MetAI، همزاد دیجیتالی مبنی بر AI ایجاد کردند
انویدیا با سرمایهگذاری در استارتآپ تایوانی MetAI که در زمینه نسخههای دیجیتالی مبتنی بر هوش…
۲۹ دی ۱۴۰۳
هیچ دستگاه اجرایی نمره کامل شفافیت را بهدست نیاورد
۳۰ خرداد ۱۴۰۰
زمان مطالعه : ۴ دقیقه
تاریخ بهروزرسانی: ۳۱ خرداد ۱۴۰۰
وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی، امور اقتصادی و دارایی، ارتباطات و فناوری اطلاعات و همچنین سازمان فناوری اطلاعات ۴ دستگاهی هستند که طبق گزارش شفافیت دستگاههای اجرایی عنوان شفافترین دستگاههای اجرایی کشور را به خود اختصاص دادهاند؛ اما این دستگاهها که به ترتیب در رتبههای اول تا چهارم قرار گرفتهاند نیز نتوانستهاند نمره کامل شفافیت را به دست آورند و میزان شفافیت این دستگاهها در بهترین حالت کمتر از ۷۷ درصد است.
به گزارش پیوست، طبق این گزارش میزان شفافیت دستگاههای اجرایی کشور طبق ۱۴ فاکتور مورد بررسی قرار گرفته است. میزان شفافیت هر کدام از دستگاهها براساس اطلاعات مختلفی که در خصوص رزومه مدیران و معاونان، برنامههای توسعهای و راهبردی، اطلاعات برای کسب و کارها، اطلاعات هزینه کرد و جزئیات قرار دادها برآرود شده است. اطلاعات مناقطهها و مزایدهها، تفاهمنامههای امضا شده توسط دستگاههای اجرایی و همچنین میزان اموال و داراییها و بدهیها از دیگر فاکتورهایی است که در این ارزیابی عملکرد شفافیت مورد ارزیابی و بررسی قرار گرفته است.
همچنین نشر اسناد مربوط به پژوهشها، گزارش ارزیابی عملکرد، قوانین و مقررات سازمان، فهرست مجوزهای اعطایی، میزان استخدام و ارتقا و بانک صورتجلسات از جمله فاکتورهایی است که در این ارزیابی مورد بررسی قرار گرفته است.
در این بررسیها مشخص شد، وزارت تعاون کار رو رفاه اجتماعی توانستهاست در فاکتورهای مورد بررسی به شفافیتی در حدود ۷۶.۸۱ درصد برسد. بیشترین میزان شفافیت این وزارتخانه در نشر اسناد مربوط به پژوهشها و گزارش ارزیابی عملکرد این دستگاه اجرایی بوده است. البته در سایر موارد نیز تمامی اطلاعات را منتشر کرده و در این خصوص شفافسازی کرده است البته میزان شفافیتی که در بخشهای مختلف ایجاد کرده است متفاوت است.
مقایسه عملکرد وزارت امور اقتصادی و دارایی به عنوان دستگاهی که رتبه دوم را در شفافیت به دست آورده با وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی نشان میدهد که اگر وزارت اقتصاد فهرست مجوزهای اعطایی از سمت خود را منتشر کرده بود احتمالا این وزارتخانه رتبه اول در شفافیت را به دست میآورد چرا که در بسیاری از بخشها تقریبا نمره ۱۰۰ درصد شفافیت را به دست آورده است.
یکی از کاستیهای وزارت ارتباطات نیز که این وزارتخانه را به رتبه سوم در میزان شفافیت رسانده است، اسناد و مدارک مربوط به پژوهشهای انجام شده از سوی این وزارتخانه است. طبق برآرودهایی که این گزارش که توسط دبیرخانه شورای اجرایی فناوری اطلاعات انجام شده است شفافیت اندک در زمینه انتشار اطلاعات مورد نیاز برای کسب و کارها و همچنین نشر اسناد مربوط به پژوهشها و اطلاعات مربوط به مناقصهها و مزایدهها موجب شده تا این وزارتخانه در رتبه سوم قرار گیرد. این گزارش نشان میدهد که وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات در زمینه اطلاعات هزینه کردی و گزارش ارزیابی عملکرد و قوانین و مقررات سازمانی و فهرست مجوزهای اعطایی به صورت کامل نمرده شفافیت را کسب کرده است.
این گزارش نه تنها شفافترین دستگاهها در ارائه عملکرد خود و فعالیتشان را تعیین کرده است، بلکه وضعیت دستگاههای ضعیف و غیر شفاف را نیز به صورت دقیق مشخص کرده است. طبق این گزارش موسسه پژوهش و برنامهریزی آموزش عالی، صندوق رفاه دانشجویان وزارت بهدشا، سازمان تعزیرات حکومتی، سازمان غذا و دارو، صندوق رفاه دانشجویان، معاون علمی و فناوری ریاستجمهوری و شرکت سهامی بیمه ایران به ترتیب در رتبه ۱۰۰ تا ۱۰۶ در میزان شفافیت قرار میگیرند.
همچنین سازمان نهضت سوادآموزی، شرکت بازرگانی گاز ایران، سازمان هدفمندسازی یارانهها، سازمان مدارس غیردولتی و مشارکتهای مردمی و خانوادهها، سازمان سنجش کشور نیز هیچ مشخصهای از خود منتشر نکردهاند و جزو غیر شفافترین سازمانها و دستگاههای اجرایی طبقهبندی میشوند.
در این گزارش هیچکدام از دستگاههای اجرایی کشور به صورت کامل عملکرد شفافی از خود بروز ندادهاند. اما به نظر میرسد تهیه این گزارشها میتواند در جهت شفافسازی عملکرد و رویکرد دستگاههای اجرایی کشور موثر واقع شود.
لینک گزارش کامل وضعیت شفافیت دستگاههای اجرایی