تامین اجتماعی و پلتفرمهای سلامت دیجیتال بر سر میز مذاکره نشستند
سازمان تامین اجتماعی تعامل و مذاکره با پلتفرمهای سلامت دیجیتال را آغاز کرده است و…
۱۶ مهر ۱۴۰۳
۲۹ خرداد ۱۴۰۰
زمان مطالعه : ۵ دقیقه
محققان خواب از سراسر جهان طی نامهای از مسئولان خواستند تا نگذارند سناریوی آینه سیاه به محقق شود سناریویی که طی آن شرکتها میخواهند رویاهای ما را با تبلیغات هدفدار بمباران کنند.
به گزارش پیوست به نقل از گیزمودو، در این نامه گفته شده که مسئله یک فرضیه عجیب و باورنکردنی نیست، بلکه تبلیغاتی واقعی است و شرکتهایی با افتخار پا در این مسیر گذاشته و پیامدهای بازاریابی نیمه خودآگاه را نادیده میگیرند.
در این نامه آمده است که «رویاهای ما نباید به زمین بازی دیگری برای تبلیغ کنندگان شرکتی تبدیل شود.» و از کمیسیون تجارت فدرال آمریکا خواسته تا سیاستهای ممنوعیت تبلیغات نیمه خودآگاه را بررسی و تبلیغاتی زمان خواب را نیز به آن اضافه کنند. «واضح است که این تکنولوژیها پتانسیل شومی برای سو استفاده دارند.»
مسئله از چه قرار است؟ ادعای این محققان مربوط به یک روش خاص بازاریابی است که برند Coors Light برای مسابقات سوپربال 2021 از آن استفاده کرد. این شرکت توضیح میدهد که در حال همکاری با یک محقق خواب از مدرسه درمانی هاروارد است تا فیلم کوتاهی بسازد که «محک صوتی و تصویری خاصی دارد» و قرار است Coors را وارد خواب شما کند. اگر شما ویدیو تبلیغاتی که این شرکت درمورد این پروژه ارائه کرده را ببینید در عمل برخی از این محرکها را مشاهده می کنید: زمینهای سرسبز، افکتهای افشانه آب و (طبیعتا) تعداد زیادی قوطی آبجو.
کورز(Coors) از چند داوطلب خواسته بود تا با تیم این شرکت همکاری کنند و این تیم در هنگام خواب داوطلبان را زیر نظر داشت. قرار بود که داوطلبان ویدیوهای خاص کورز را وقتی به خواب فرو میروند و چند ساعت پس از آن مشاهده کنند-قرار بود که در این مدت این شرکت به ذهن ناخودآگاه خفتگان «سر و سامان دهد.» ایده این بود که وقتی داوطلب بیدار میشود، احتمالا مشتاق نوعی نوشیدنی از شرکت کور خواهد بود.
جالب این است که علم از این روشهای شرکت کور پشتیبانی میکند. محققان در حال بررسی «بذرکاری هدفمند در رویا» (TDI)-نام فنی هدایت رویاهای فرد به سمت موضوع مورد نظر-به عنوان درمان احتمالی PTSD و افسردگی هستند. سال گذشته، یکی از تیمهایی که در دانشگاه MIT موضوع TDI را مطالعه میکرد اولین محصول پوشیدنی خود را ارائه کرد که قرار بود به افراد کنجکاو (و خوابالو) کمک کند با استفاده از TDI رویای خود را «هک» کنند.
شرکت کور از دکتر دیردر بارت، پروفسر هاروارد و متخصص مشهور رویا که چندین مطلب در این باره نوشته کمک گرفت. حدود یک ماه پس از انتشار نامه این ائتلاف دانشمندان که درمورد هدف شرکتهایی مثل کور هشدار داد، بارت پستی را منتشر کرد. او در این پست یک سری تصمیمات شرکت کور در تنظیم تبلیغات نهایی را تصریح کرد که براساس آن این تبلیغ به نوعی تبلیغات هدفمند برای خواب بدل شده بود اما در واقعیت تمام شرکت کنندگانی که این ویدیو را نگاه میکردند بازیگرانی بودند که برای شرکت در این مطالعه پول دریافت کردند و براساس مصاحبه وبسایت Science Mag با بارت، هیچ دادهای از این آزمایشها منتشر نشده است.
به عبارت دیگر میتوان گفت که این مطالعه درواقع یک حقه بازاریابی بود و تمام محققان آن را باور کردند.
کور گفت: «عباراتی مثل “بذرکاری هدفمند رویا” و “کاشت رویا” به نوعی حس آزمایشهای تخیلی یا کنترل ذهن نظامی را منتقل میکرد.» او افزود: «با اینکه نتوانست این عبارت را از تبلیغات کور حذف کند اما دانشمندانی که با این عبارتها آشنایی دارند نباید چنین موضوعی را باور کنند و درمورد آن نامه بنویسند.»
برت اشاره کرد که نکات اصلی این نامه از برداشت اشتباه منشا میگیرد. این تبلیغ برای 100 میلیون تماشاگر سوپربال پخش نشده بود. این تبلیغ روی وبسایت کور منتشر شد و یعنی برای پیدا کردنش تلاش کنید. این نامه تبلیغ شرکت کور را به گونهای توصیف میکند که برای «نفوذ به رویای انسان طراحی شده» اما تنها راه اجرای روشهایی مثل TDI این است که فرد مورد نظر زمانی را به «تمرکز روی موضوع» یا تصویری که میخواهد در رویا مشاهده کند اختصاص دهد. این نامه از FTC خواسته تا سیاستهای خود را خیلی زود عوض کند، برت میگوید که سیاستهای این آژانس به حدی گسترده است که همین حالا هم موضوعات این چنین را پوشش میدهد.
اما بازهم این دستورالعملها، جلوی شرکتهای ردیابی و دلال داده که همین کار را انجام میدهند نمیگیرد. شرکتها میتوانند بانکی از هرنوع داده-حتی حساس یا دزدیده شده یا با پتانسیل سو استفاده-تشکیل دهند و مشخصا قوانین ساده حریم خصوصی جلودار آنها نیست.
برت در این مصاحبه علمی میگوید که تقریبا هیچ تحقیقاتی وجود ندارد که نشان دهد صداها (یا تبلیغات) هنگام خواب، پس از بیدار شدن روی فرد تاثیر میگذارد. اما حتی اگر کاری کنیم که فرد در هنگام بیداری تبلیغات دوران خواب را به یاد داشته باشد بازهم این موضوع اهمیتی ندارد. یکی از این متخصصان تبلیغات، دان مارتی، استراتژیست سابق موزیلا، میگوید متریکهای دقیقی که تبلیغ کنندگان برای هدف گیری استفاده میکنند، در رویا وجود ندارد و درنتیجه سرمایه گذاری روی تبلیغات هنگام خواب بیهوده است.
طبق نظر او، شما نمیتوانید رفتار فرد در تبلیغات را ردیابی کنید که ببینید مثلا روی کدام تبلیغات کلیک یا کدام ویدیو را دنبال میکند یا مشخص کنید که اصلا فرد در رویا به دنبال چه چیز میگردد. رویای آبجو یک چیز است و بیدار شدن و خریدن آن چیز دیگری است.
منبع: GIZMODO