مشکل فنی بانکی موجب تاخیر در تسویه پرداختیارها شد
براساس اطلاعیه پرداختیارهای زرینپال، وندار و جیبیت، تسویه پرداختیاری امروز، یکم آذر ۱۴۰۳، با تاخیر…
۱ آذر ۱۴۰۳
۲۵ خرداد ۱۴۰۰
زمان مطالعه : ۸ دقیقه
مشکلات متعدد بازار سختافزار در سالهای اخیر، مانند عدم تخصیص ارز برای واردات، کمبود جهانی چیپست و گرانی بیش از حد قیمت ارز باعث شده تا خرید کالاهای سختافزاری بهخصوص لپتاپها سختتر از همیشه باشد. حالا برای خرید یک لپتاپ پرچمدار باید بیش از ۳۰ میلیون تومان هزینه پرداخت و لپتاپهای میانرده و مناسب کارهای روزمره هم حداقل ۱۰ میلیون تومان قیمت دارند. در اینجا برخی از لپتاپهای میانرده و اقتصادی مناسب کارهای روزمره را معرفی میکنیم تا کسانی که نیاز به خرید این کالای ضروری دارند بدون پرداخت هزینه سنگین، بهترین گزینه مناسب نیاز خود را انتخاب کنند.
به گزارش پیوست، اگر قیمت ارز در چند سال اخیر، رشد صعودی خود را ادامه نمیداد، شاید لپتاپهای بسیار قابل قبول از لحاظ قدرت سختافزاری مانند مکبوک ایر M1، راهی به این لیست باز میکردند؛ اما حالا بسیاری از خریداران از جمله دانشجوها فقط میتوانند از پشت ویترین مغازهها یا از پشت صفحه نمایش به آنها نگاه کنند و به دنبال گزینههای ارزانتر باشند. پیش از انتخاب و خرید لپتاپ اقتصادی باید چند نکته را در نظر داشته باشید.
نکته اول این که گرانی سختافزار و البته کمبود چیپست، باعث شده تا CPUهای قدیمی و از رده خارج شدهای مانند CPUهای Celeron یا Pentium با تولید دوباره، راه خود را به بازار کشورهایی مانند ایران باز کنند.
در نظر داشته باشید که این پردازندهها برای پردازشهای سنگین اصلا مناسب نیستند و فقط برای کاربریهای سبک و ساده استفاده میشوند؛ پس در لیست پیشرو، لپتاپهایی با این پردازندهها جایی نخواهند داشت. چرا که ما بهدنبال گزینههایی هستیم که از پس همه امور روزانه مخصوصا امور دانشجویی بربیاید.
نکته دوم این که لپتاپهای ارزانقیمت همانطور که اشاره شد معمولا از سختافزارهای روز دنیا استفاده نمیکنند و به همین جهت هم با قیمتهای کمتری قابل خرید هستند. یکی از سختافزارهایی که در لپتاپهای ارزانقیمت جای خود را به سختافزارهای قدیمیتری داده، هارد دیسک است که تاثیر بهسزایی هم در سرعت اجرایی لپتاپ دارد. لپتاپهای ارزانقیمت عموما از هارد دیسکهای HDD استفاده میکنند در حالی که برای داشتن یک تجربه خوب در استفاده از لپتاپهای میانرده حداقل به یک هارد SSD نیاز است. پس راهحل این مساله، انتخاب یک لپتاپ میانرده با هارد معمولی و سپس تعویض آن با یک هارد SSD است. شاید این سوال برایتان پیش بیاید که چرا از همان اول لپتاپی با هارد SSD خریداری نکنیم. دلیل آن مشخص است. هاردهای SSD اکثرا در لپتاپهای بالای ۲۰ میلیون تومانی دیده میشوند و ما در این لیست قصد معرفی لپتاپهای اقتصادی بازار را داریم.
نکته سوم هم باز به سختافزار لپتاپها برمیگردد؛ چرا که قطعات سختافزاری حرف اول و آخر را در یک محصول سختافزاری میزنند. از جمله سختافزارهایی که در لپتاپهای میانرده و اقتصادی بهای زیادی به آن داده نمیشود، قطعه RAM است. معمولا در این لپتاپها با رمهای ۴ یا نهایتا ۸ گیگابایتی طرف هستیم. در اینجا باید در نظر داشته باشید که اضافه کردن یک رم ۴ یا ۸ دیگر در کنار رم اصلی میتواند در عملکرد بهتر دستگاه، تاثیر بسیار مهمی داشته باشد.
خلاصه آنچه تا اینجا گفتیم این بود که باید یک لپتاپ میانرده یا اقتصادی بسته به نیاز و بودجه مورد نظر انتخاب کرده و سپس اقدام به بهبود مشخصات آن کنید. این امر میتواند در همان لحظه خرید اتفاق بیافتد یا به مرور زمان انجام شود تا از لحاظ مالی فشاری روی کاربر ایجاد نکند.
اگر لیست لپتاپهای ارزان قیمت را از ابتدا مرور کنیم و از روی لپتاپهایی که پردازنده سلرون یا پنتیوم دارند بگذریم، نام سری V15 لنوو جزو اولین اسامی خواهد بود که به چشم میخورد. لپتاپ Lenovo V15 IIL-9IH با پردازنده نسل دهمی intel Core i3 1005G1 و حافظه رم ۴ گیگابایتی به بازار عرضه شده و همانطور که انتظار میرود به حافظه HDD یک ترابایتی مجهز است. نمایشگر این لپتاپ ۱۵.۶ اینچ از نوع LED است و کمتر از ۲ کیلوگرم (۱.۸۵ کیلوگرم) وزن دارد. متاسفانه کارت گرافیک مجزایی برای این لپتاپ در نظر گرفته نشده و از همان پردازنده گرافیکی داخلی Intel UHD M620 بهره میبرد. این لپتاپ برای استفاده روزمره مانند وبگردی و کار با نرمافزارهای مجموعه آفیس و تماشای فیلم و گوش دادن به موسیقی کاربرد دارد اما اگر همانطور که اشاره شد، حافظه رم و حافظه داخلی آن ارتقا پیدا کند، میتوان با آن کمی کارهای سنگینتر مانند کار با نرمافزارهای ویرایش عکس هم انجام داد. در حال حاضر (۲۵ خرداد) قیمت این لپتاپ در بازار ایران از حدود ۱۰ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان آغاز میشود.
شاید دیگر نتوانیم در لیست لپتاپهای ارزانقیمت و اقتصادی گزینهای مشابه A315 ایسر پیدا کنیم. چرا که این لپتاپ بهصورت پیشفرض از ۸ گیگابیت حافظه رم بهرهمند است و فضای ذخیرهسازی آن ۲۵۶ گیگابایت حافظه SSD با فناوری NVMe است. اگرچه این لپتاپ پردازنده نسل سومی AMD Ryzen 3 3200U را در خود جای داده و در نبرد CPUها قطعاIntel Core i3 1005G1 برنده است اما به واسطه رم ۸ گیگابایتی و حافظه پرسرعت SSD میتوان برای انجام کارهای سنگینتری روی این لپتاپ حساب کرد. از دیگر مشخصات این لپتاپ میتوان به اسپیکر استریو، ۲ پورت USB 3.2 و یک پورت USB 2.0 اشاره کرد. نمایشگر ۱۵.۶ اینچی این لپتاپ از نوع LCD بوده و با رزولوشن ۱۹۲۰ در ۱۰۸۰ تصاویر فول اچدی پخش میکند. لپتاپ اقتصادی ایسر با ۱.۹ کیلوگرم وزن میتوان در دسته لپتاپهای نسبتا سبکوزن قرار بگیرد. قیمت حدودی این لپتاپ در بازار ایران از حدود ۱۱ میلیون تومان شروع میشود.
لپتاپهای لنوو تنوع محصول بسیار بالایی دارد. یکی از سریهای موفق لپتاپهای لنوو سری آیدیاپد است. لپتاپ Ideapad L3 مشخصات سختافزاری متنوعی دارد اما گزینهای که در این لیست قرار گرفته، از پردازنده مرکزی Intel Core i3 10110U بهره میبرد و در کنار خود ۱۲ گیگابایت حافظه رم DDR4 دارد. کمترین لپتاپی در این رنج قیمتی وجود دارد که از ۱۲ گیگابایت حافظه رم بهرهمند باشد و در کنار آن درگاه USB Type C هم داشته باشد. اگر حافظه یک ترابایتی HDD این لپتاپ را با یک حافظه SSD مناسب تعویض کنید، در کنار پردازنده نسل دهمی اینتل و ۱۲ گیگابایت حافظه رم، فعالیتهای پردازشی قابل قبولی را میتوان از آن شاهد بود. قیمت این لپتاپ در بازار ایران از ۱۳ میلیون و ۲۰۰ هزار تومان شروع میشود.
به سری Thinkbook لپتاپهای لنوو میرسیم. در اینجا دو مدل از این سری را با مشخصات متفاوت معرفی میکنیم که هر دو در یک بازه قیمتی قرار دارند. مدل اول از این سری دارای پردازنده نسل یازدهی اینتل یعنی Core i3 1115G4 است که در کنار آن به ۸ گیگابایت حافظه RAM مجهز است. این لپتاپ دارای حافظه ذخیرهسازی هیبریدی است که شامل یک ترابایت حافظه HHD و ۱۲۸ گیگابایت حافظه SSD است. ایپ لپتاپ پردازنده گرافیکی مجزایی ندارد و از گرافیک داخلی Intel UHD Graphics بهره میبرد. قیمت این لپتاپ در بازار ایران از ۱۴ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان آغاز میشود. مدل دیگری که از سری Thinkbook در همین بازه قیمتی معرفی میکنیم، به پردازنده AMD Ryzen5 3500U مجهز است که در کنارش ۸ گیگابایت حافظه RAM دارد. این مدل دیگر به حافظه ذخیرهسازی هیبریدی مجهز نیست و تنها یک حافظه یک ترابایتی HDD دارد. اما در عوض این لپتاپ از ۲ گیگابایت گرافیک اختصاصی Radeon RX550 بهره میبرد که میتواند کاربردهای زیادی برای مولتیمدیا و بازی داشته باشد. قیمت مدل دوم این لپتاپ از ۱۵ میلیون تومان در بازار ایران شروع میشود.
یکی از مقرونبهصرفهترین لپتاپهایی که با قابلیت گیمینگ میتوان در بازار ایران تهیه کرد قطعا لنوو آیدیاپد گیمینگ ۳ است. این لپتاپ علاوه بر این که تمام نیازهای روزمره کاربر را به راحتی پوشش میدهد میتواند میزبان بازیهای متنوعی باشد تا در حوزه سرگرمی هم کاربر را تنها نگذارد. لپتاپ گیمینگ لنوو از پردازنده نسل دهمی Intel Core i5 10300H در کنار ۸ گیگابایت حافظه رم بهرهمند است. این لپتاپ هم از فضای ذخیرهسازی هیبریدی استفاده کرده و یک ترابایت حافظه HDD را در کنار ۱۲۸ گیگابایت حافظه SSD قرار داده است. طبیعتا پورت USB Type C هم در این لپتاپ حضور دارد و ۴ پورت USB 3.0 در کنار جک ۳.۵ میلیمتری هم از دیگر امکانات این لپتاپ است. اما مهمترین نکته در مورد این لپتاپ ۴ گیگابایت حافظه گرافیکی GDDR6 با مدل NVIDIA Geforce GTX 1650 است که قدرت بسیار بالایی در پردازشهای گرافیکی دارد و یکی از بهترین کارت گرافیکهای حال حاضر بازار در این رنج قیمتی به حساب میآید. البته لنوو در این رنج قیمتی گزینههای دیگری هم مانند IdeaPad 5 Core i5 1135G7 با ۲۵۶ گیگابایت حافظه SSD و کارت گرافیک MX450 دارد اما اگر قدرت و پردازش گرافیکی را ملاک انتخاب در نظر بگیریم قطعا IdeaPad Gaming 3 گزینه مناسبتری خواهد بود. شروع قیمت این لپتاپ در بازار ایران از ۲۰ میلیون و ۷۰۰ هزار تومان است.