میزان فروش شرکت خدمات انفورماتیک در ۹ ماهه امسال به ۵ هزار میلیارد تومان رسید
شرکت خدمات انفورماتیک در دوره مالی ۹ ماهه سال ۱۴۰۳ با حجم فروش ۵ هزار…
۳۰ دی ۱۴۰۳
۲۵ خرداد ۱۴۰۰
زمان مطالعه : ۳ دقیقه
سالهاست که در کنار انحصار شرکت مخابرات یکی از دلایل کاهش کیفیت و سرعت اینترنت به انحصار شرکت ارتباطات زیرساخت در واردات اینترنت ارتباطات داده میشود. حالا در تصمیمی جدید وزارت ارتباطات تصمیم گرفته تا پایان دولت دوازدهم انحصار درا ین بخش را بشکند.
به گزارش پیوست، از آغاز دولت دوازدهم وزیر ارتباطات وعده داد که انجصار در بخشهای مختلف شرکت زیرساخت را خواهد شکست که از جمله مهمترین آن انحصار در بخش واردات پهنای باند اینترنت خواهد بود. حالا نزدیک به ۴ سال از این وعده میگذرد ولی همچنان انحصار واردات پهنای باند در اختیار شرکت ارتباطات زیرساخت است. اما به تازگی در برنامهای جدید بعد از تصویب لایحه بازپسگیری کانالها، داکتها، حوضچههای مخابراتی از مخابرات ایران» در دولت که با این کار مانع بزرگ توسعه اینترنت خانگی رفع میشود شرکت ارتباطات زیرساخت تصمیم به رفع انحصار در واردات پهنای باند در شبکه شرکت ارتباطات زیرساخت کشور گرفته است.
حمید فتاحی، معاون وزیر ارتباطات و رئیس هیات مدیره و مدیرعامل شرکت ارتباطات زیرساخت در گفتوگو با خبرگزاری ایرنا اعلام کرده است که در هفته پیش رو با افتتاح «مرکز تبادل داده بینالملل»، علاوه بر فراهم آوردن زمینه صادرات خدمات محتوایی تولیدکنندگان محتوا، گام مهمی در رفع انحصار واردات پهنای باند بینالملل برداشته خواهد شد.
فتاحی در این زمینه گفت:«برای رفع انحصار در شبکه زیرساخت در گام اول، انحصار تجاری «وویس بینالملل» را به اپراتورها واگذار کردیم که عواید آن وارد بخش خصوصی فعال در حوزه فناوری اطلاعات شد. اکنون اپراتور بهصورت مستقیم با پرووایدرها (تأمینکنندگان) وارد مذاکره میشود. این کار، رقابتی را ایجاد میکند که نتیجه آن کاهش قیمت و افزایش کیفیت است.» او تاکید کرد که در حال حاضر نیز رفع انحصار از خرید و فروش پهنای باند اینترنت در برنامه قرار دارد. براساس گفتههای او البته در این مرحله ظرافتهایی نسبت به واگذاریهای قبلی وجود دارد که باید بهدقت آنها را بررسی کرد. طراحی و تأسیس یک مرکز ارتباطی بین المللی نقطهای برای آغاز رفع انحصار از واردات پهنای باند بینالملل است.
فتاحی در مورد مرکز تبادل اطلاعات گفت: « یکی از اجزای زیرساختی سند مصوب طرح کلان و معماری شبکه ملی اطلاعات، مرکزی به نام تبادل داده بینالملل (IXP International ) است که در این هفته بهعنوان منطقه ویژه فناوری اطلاعات افتتاح میشود.»
او ادامه داد: «خدمات این مرکز به حوزه فناوری مانند خدماتی است که مناطق ویژه اقتصادی کشور به صنایع اختصاص میدهند. همانطور که در مناطق ویژه اقتصادی، برخی ترجیحات و معافیتها برای بخشهای مختلف فراهم است، اعضای شورای عالی فضای مجازی و کارشناسانی که روی این سند کار کردند به این نتیجه رسیدهاند که راهاندازی چنین فضایی برای توسعه شبکه ملی اطلاعات جزو موارد ضروری است.» به گفته او از طریق راهاندازی این مرکز، تولیدکننده داخلی میتواند محتوایی که تولید کرده را برای مشتری خارج از کشور نیز دسترسپذیر کند. محتوای تولید شده در داخل میتواند با ترجیحات خوب، بهترین کیفیت و ارزانترین قیمت از طریق این مرکز دیتا به دست مشتریان بین المللی برسد.