skip to Main Content
محتوای اختصاصی کاربران ویژهورود به سایت

فراموشی رمز عبور

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ عضو شوید

ثبت نام سایت

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ وارد شوید

فراموشی رمز عبور

وارد شوید یا عضو شوید

جشنواره نوروزی آنر

کشور‌ها چگونه باید در زمینه هوش مصنوعی بایکدیگر رقابت کنند

۸ خرداد ۱۴۰۰

زمان مطالعه : ۵ دقیقه

تاریخ به‌روزرسانی: ۱۷ آبان ۱۴۰۰

در دوره‌ای به سر می‌بریم که اکثر کشورهای جهان به تاثیر گذاری هوش مصنوعی در صنایع و بخش‌های مختلف اقتصادی پی برده‌اند اما در عین حال می‌دانند اگر خواهان قدرت گرفتن آن و استفاده از مزایای آن هستند باید قوانینی تدوین کنند که بتواند مزایای هوش مصنوعی را در اختیار شهروندان قرار دهد جلوی معایب آن را نیز بگیرد. مجله فوربز گفت‌وگویی با ترونگ گی و آبیشک سریواستاوا (Trung Ghi and Abhishek Srivastava) نویسندگان مقاله «رقابت جهانی هوش مصنوعی-کشور‌ها چطور باید از عقب ماندگی جلوگیری کنند» انجام داده است. آنان بیشتر روی چشم‌اندازهای تصمیم‌گیری‌های رهبران جهان تمرکز کرده‌اند و موضوع رقابت کشورها در زمینه هوش مصنوعی برایشان از اهمیت ویژه‌ای برخوردار بوده است.

در تحقیق ترانگ آبیشک کشور‌ها براساس چهار فاکتور اصلی مورد سنجش قرارگرفته‌اند:

  • فعالیت استارت‌آپ‌های هوش مصنوعی: از جمله سرمایه‌گذاری روی استارت‌آپ‌های هوش مصنوعی در ازای سرمایه و تعداد یونیکورن‌ها (شرکت‌هایی که بالای یک میلیارد دلار ارزش دارند) در ازای هر میلیون نفر جمعیت.
  • مشاغل مربوط به هوش مصنوعی: درصد مشاغلی مربوط به هوش مصنوعی در هر اقتصاد.
  • استفاده از هوش مصنوعی در بخش خصوصی: شامل سطوح استفاده از هوش مصنوعی و سرمایه‌هایی که در 10 شرکت بزرگ کشور به هوش مصنوعی اختصاص داده شده‌اند.
  • دانش و مهارت‌های هوش مصنوعی: شامل مراکز پرورش دانشگاهی یا با بودجه دانشگاهی در پنج دانشگاه برتر کشور و تعداد حق اختراع‌های مربوط به هوش مصنوعی در ازای هر یک میلیون نفر جمعیت.

ترانگ و آبیشک پیش بینی می‌کنند در حال حاضر ما در میانه یک رقابت جهانی هوش مصنوعی هستیم، در طول ۱۰ سال ، کاربرد‌های بیشتری از هوش مصنوعی در اختیار همگان قرار می‌گیرد، درست همانند الکتریسیته در قرن ۱۹.

ترانگ و آبشیک می‌گویند: «هوش مصنوعی همانند الکتریسیته در قرن ۱۹، تاثیر مهمی روی اقتصاد جهانی امروز خواهد داشت… در اواخر قرن ۱۹، الکتریسیته در حال شهرت گرفتن بود و مشخص شد که این انرژی نیازمند یک چارچوب جدید است و با تمام دیگر کالاها متفاوت است. هرکسی که مهندسی و اقتصاد متکی بر الکتریسیته را از بر بود می‌توانست مسیر تاریخ را تغییر دهد… پیشرفت با تکنولوژی‌های متحول کننده به صورت خطی یا قابل پیش بینی نیست. مزایای استفاده از الکتریسیته برای کاربران اولیه مشخص نبود اما کسانی که دریافتند الکتریسیته می تواند جوامع را به طور کلی متحول کند پتانسیل آن را درک می‌کردند.»

آنان معتقدند برخی کشور‌ها سریع‌تر از دیگر کشورها پیش‌روی می‌کنند اما هوش مصنوعی به زودی فراگیر خواهد شد و منافع اقتصادی بزرگی را برای کشور‌هایی به همراه خواهد داشت که در مسیر درست هوش مصنوعی گام برمی‌دارند.

چرا هوش مصنوعی باید برای دولت‌ها اهمیت داشته باشد

هوش مصنوعی نیز به همان شکل در حال متحول‌ کردن کشور‌ها و صنایع است. آن کشور‌هایی بیشترین سود را از هوش مصنوعی می‌برند که استراتژی براساس بنیان محلی و اکوسیستم‌های اقتصاد جهانی ایجاد کنند.

آبیشک می‌گوید: «هوش مصنوعی می‌تواند به بهبود تقریبا تمامی محصولات، خدمات یا زیرساخت‌های کشور کمک کند. هوش مصنوعی محصولات بهتری را رهبری می‌کند و با این محصولات به پیروزی شما رد بازار کمک می کند. هرچه هوش مصنوعی بهتر باشد، تجربه مصرف کنند، قابلیت‌ها و قیمت پایین تری خواهیم داشت. پس درنتیجه دولت‌های پیشگام نیز این موضوع را درک می‌:نند و در حال ایجاد زیرساخت آن هستند.»

کدام کشور‌ها در زمینه هوش مصنوعی پیشتاز هستند؟

آبیشک می‌گوید: « چین تلاش زیادی را در حوزه هوش مصنوعی و ساخت این قابلیت‌ها کرده است. اما از لحاظ رویکرد بخش خصوصی، به طرز تعجب آوری کشور‌های کوچکتری مثل اسرائیل و سنگاپور بهترین عملکرد را دارند.»

آمریکا و چین نیز بازیگران مهم جهان هوش مصنوعی هستند. ما می‌دانیم که در بلند مدت، داده بیشتر با هوش مصنوعی بهتر مساوی است و درنتیجه نقش چین و آمریکا به میزان داده‌ای که جمع‌آوری می‌کنند بستگی دارد.

آمریکا همچنین در طراحی الگوریتم‌ها و توسعه موج جدید تکنولوژی هوش مصنوعی پیشتاز است. به دلیل این نوآوری، آنها می‌توانند بهترین استعداد‌ها را جذب کنند و به همین دلیل چرخه‌ قدرتمندی در کشور ایجاد می‌شود.

آلمان از لحاظ بخش خصوصی مقدار زیادی مشاغل مربوط به هوش مصنوعی به ویژه در شرکت‌های کوچک و متوسط و بخش تولیدی ایجاد کرده‌است.

پیشنهاداتی برای استفاده از پتانسیل هوش مصنوعی

ترانگ در پاسخ به فوربز در خصوص اهرم‌های سیاسی تاثیر گذار بر سیاست کشور‌ها و رویکرد کشورها در خصوص رقابت در این خصوص می‌گوید:«یکی از چیز‌هایی که به نظر من مهم است سرمایه‌گذاری در پشتیبانی از بخش تحقیق و توسعه است. انگلستان، قاره آمریکا و کانادا یک دهه پیش سرمایه‌گذاری روی هوش مصنوعی را آغاز کردند و حالا شاهد مزایای آن هستند. روند برای آنها تقریبا مثل همیشه است، در حالی که کشور‌های نوپا باید در زمینه تامین بودجه تحقیق و توسعه بسیار تلاش کنند.»

از نظر او پیدا کردن یک توازن مناسب بین اشتراک گذاری داده و محافظت از داده نیز نقش مهمی در آینده کشور‌ها خواهد داشت. اگر کشوری برای نحوه استفاده از داده قوانین سخت و بیرحمانه داشته باشد، این موضوع روی مزایای هوش مصنوعی برای آن کشور تاثیر منفی خواهد داشت اما محافظت از حریم خصوصی داده نیز در این زمینه از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است.

 

منبع: Forbes

 

https://pvst.ir/a6r

0 نظر

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

*

برای بوکمارک این نوشته
Back To Top
جستجو