skip to Main Content
محتوای اختصاصی کاربران ویژهورود به سایت

فراموشی رمز عبور

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ عضو شوید

ثبت نام سایت

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ وارد شوید

فراموشی رمز عبور

وارد شوید یا عضو شوید

جشنواره نوروزی آنر

معاون امور رادیویی رگولاتوری:

تکلیف واگذاری فرکانس 5G در خرداد ماه مشخص می‌شود

سونیتا سراب‌پور نویسنده میهمان

۱ خرداد ۱۴۰۰

زمان مطالعه : ۵ دقیقه

تکلیف باند فرکانسی ۳۰۰۰ مگاهرتز به عنوان بهترین باند برای ارئه نسل پنجم تلفن همراه تا پایان ماه جاری مشخص می‌شود. تکه باند فرکانسی هر اپراتور و نحوه واگذاری آن موضوعاتی هستند که باید درباره آنها تصمیم‌گیری شود. پیش از این رگولاتوری، مزایده را به عنوان روش واگذاری فرکانسی 5G در نظر گرفته بود؛ اما اپراتورها چندان با این روش موافق نیستند.

به گزارش پیوست، بهمن ماه سال گذشته در نشست تخصصی 5G اعلام شد که باند ۳۵۰۰ مگاهرتز که بهترین باند برای ارائه این نسل است به مزایده گذاشته خواهد شد. خبری که مخالفان و موافقان خاص خود را داشت. حالا چند ماه بعد از این خبر، معاون امور رادیویی رگولاتوری در گفت‌وگو با پیوست اعلام می‌کند که در ماه جاری (خرداد) تکلیف این باند فرکانسی توسط کمیسیون سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی مشخص خواهد شد.

توسعه 5G در کشور با موانع بی‌شماری مواجه است؛ از کمبود مودم در بازار گرفته تا مشکلات ارزی و قانون‌گذاری و از همه مهم‌تر مشخص نبودن تکلیف باندهای فرکانسی. نسترن محسنی، معاون امور رگولاتوری در گفت‌وگو با پیوست اعلام می‌کند که در خرداد ماه کمیسیون سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی مشخص می‌کند فرکانس‌ها را به صورت مزایده به اپراتورهای همراه واگذار کند یا خیر.

او در این زمینه به پیوست گفت: «باند ۳۵۰۰ را باند طلایی ارائه 5G می‌نامند. طبق برآوردهای انجام‌شده امیدواریم طی یک ماه آینده با بررسی و تحقیقات لازم این موضوع را در کمیسیون طرح کنیم و نتیجه خروجی کمیسیون نیز مشخص شود؛ اما یک نکته بسیار حائز اهمیت این است که نسل پنجم ارتباطی از فرکانس‌های مختلفی استفاده می‌کند: از فرکانس‌های زیر یک گیگ، فرکانس‌های بین یک تا شش گیک و فرکانس‌های موج میلی‌متری و فرکانس بالا. پس اپراتورها می‌توانند در آینده و نسل پنجم ارتباطی از دیگر فرکانس‌هایی هم که در اختیار دارند استفاده کنند. اما امیدوارم طی یک ماه آینده روی باند فرکانسی ۳۵۰۰ تصمیم‌های نهایی گرفته شود و این تصمیم نهایی در راستای نقشه توسعه راه 5G  در کشور باشد.»

او در پاسخ به این سوال که این تصمیم نهایی در چه جهت خواهد بود، گفت: «تا کمیسیون در این زمینه تصمیم نگیرد نمی‌توانم صددرصد اعلام کنم که مزایده برگزار می‌شود یا خیر؛ اما اگر بخواهم نظر تخصصی و کارشناسانه خودم را بگویم، طبق قوانین و مقررات، مدیریت طیف فرکانس برعهده سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی است، منتها مجامع بین‌المللی مانند ITU بر این موضوع تاکید دارند که واگذاری طیف فرکانس از طریق روش‌های رقابتی مانند مزایده انجام شود.» او ادامه داد: «بنابراین روش کارشناسی و تخصصی این است که روش رقابتی واگذاری، مزایده باند ۳۵۰۰، اجرا شود. با این حال باز هم سناریوهای مختلف پردازش مورد توجه قرار خواهد گرفت و به کمیسیون اعلام خواهد شد، در نهایت کمیسیون با توجه به جمیع شرایط و نظراتی که از بخش و سازمان می‌شنود تصمیم خود در این زمینه را اتخاذ می‌کند.

اپراتورها مخالف مزایده

با این حال اپراتورهای اول و دوم چندان موافق برگزاری مزایده نیستند. در این زمینه حسن بلوردی، معاول فنی مهندسی ایرانسل می‌گوید که آنها اصراری برای برگزاری مزایده فرکانس ۳۵۰۰ برای ارائه نسل پنجم ارتباطات ندارند. او به پیوست گفت: «واقعیتش ما اصرار نداریم که مزایده باشد. دو ملاحظه داریم. یکی اینکه حداقل ۱۰۰ مگ را به هر اپراتور بدهند که بتوانیم استفاده تجاری واقعی داشته باشیم و دیگر اینکه برنامه‌ریزی‌هایی که در سال‌های گذشته انجام شده تحت تاثیر قرار نگیرد. من فکر می‌کنم سازمان تنظیم به دلیل کشف قیمت خواسته مزایده برگزار کند؛ اما انتظار ما این است که فرصتی به اپراتورها داده شود تا بتوانند تجهیزات را وارد کنند و توسعه بدهند.»

بلوردی نظر ایرانسل برای واگذاری فرکانس 5G‌ را اینطور توضیح می‌دهد: «پیشنهاد ما این است که باند فرکانسی که برای 5G به ما می‌دهند چسبیده به باند TDLE باشد. ما الآن بیش از دو هزار سایت TDLE در کشور داریم و به راحتی نمی‌توانیم اینها را ریفرمینگ (reforming)‎ کنیم چون مودم دست مردم است و بخشی از ترافیک شبکه ما روی آن است. برای همین تقاضا کرده‌ایم فرکانس‌های واگذاری در ادامه باندهای قبلی باشد.»

در این زمینه مرتضی طاهری‌بخش، معاون فنی همراه اول به پیوست اعلام می‌کند که به هیچ‌وجه موافق برگزاری مزایده برای 5G نیستند. او در این زمینه به پیوست گفت: «ما به هیچ‌‌وجه موافق برگزاری مزایده نیستیم چون مزایده شرایط یکسان و عادلانه‌ای برای اپراتورها ایجاد نخواهد کرد؛ اگر ۳۶۰۰ تا ۳۷۰۰ را ایرانسل بردارد، ما از نظر فضای رقابتی هیچ کاری نمی‌توانیم بکنیم. در این زمینه به تجارب گذشته نگاه کنیم و ببینیم مزایده فرکانس‌هایی که قبلاً انجام شده چقدر کاربرد داشته است؟ چقدر روی آن سرویس موثر به مردم ارائه می‌شود؟» او در پاسخ به این پرسش که پیشنهاد این اپراتور در شرایط فعلی چیست توضیح داد: « پیشنهاد اول ما این است که باند فرکانسی ۳۴۰۰ تا ۳۶۰۰ را برای TDLE به ایرانسل و مبین‌نت بدهند، از ۳۶۰۰ تا ۳۷۰۰ را به همراه اول و ۳۷۰۰ تا ۳۸۰۰ را هم به ایرانسل واگذار کنند. دومین پیشنهاد این است که از باند مبین‌نت که شروع می‌شود ۱۶۰ مگ جلوتر بیاییم، بعد از آن به های‌وب و زی‌تل- یا هر اپراتور دیگر- ۸۰ مگ داده شود و بقیه باند در اختیار ایرانسل گذاشته شود تا اپراتوری که در وسط باند قرار می‌گیرد بتواند با هر دو اپراتور که سهم بالایی دارند مذاکره کند.»

طاهری‌بخش ادامه داد: «پیشنهاد اول برای این است که ببینیم وضعیت بازار به چه صورت است و آیا نیاز به سرمایه‌گذاری سنگین وجود دارد یا خیر و دومین پیشنهاد برای این است که تجهیزات را می‌توان ماندگار خرید و برنامه‌ریزی بهتری داشت. اگر نکات لازم برای تقسیم فرکانس رعایت نشود، حتماً در آینده نزدیک در حوزه توسعه شبکه  5Gبا مشکل مواجه خواهیم شد.»

اما در مقابل، بلوردی می‌گوید:‌ «اگر همراه اول و مبین‌نت را یک مجموعه را در نظر بگیریم، آنها هم در همین محدوده فرکانس دارند و می‌توان با کمترین تغییرات به آنها هم یک باند یک‌تکه داد.»

*جزییات بیشتر در این زمینه را می‌توایند در شماره خرداد (شماره ۹۰) که به موضوع توسعه 5G در کشور پرداخته است، بخوانید.

https://pvst.ir/a3e
سونیتا سراب‌پورنویسنده میهمان

    سال ۸۵ و با انتخاب رشته‌ دانشگاهی که نقشی در آن نداشتم وارد حوزه روزنامه‌نگاری شدم و حالا عاشق این کارم. ۱۲ سال است که به صورت تخصصی در حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات کار می‌کنم؛ ۸ سال از این مدت به کار در تحریریه روزنامه‌های دنیای اقتصاد و ایران گذشت و با روزنامه‌های سرمایه، هم‌میهن، همشهری و اعتماد نیز همکاری داشتم. از سال ۹۷ مسیر فعالیتم تغییر کرد و در نهایت رسیدم به تحریریه پیوست.

    تمام مقالات

    0 نظر

    ارسال دیدگاه

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    *

    برای بوکمارک این نوشته
    Back To Top
    جستجو