وزیر کشور: گواهی ولادت از امروز الکترونیکی میشود
وزیر کشور در آیین بهرهبرداری از گواهی الکترونیک ولادت در سراسر کشور، از هوشمند شدن…
۳ دی ۱۴۰۳
۳۰ اردیبهشت ۱۴۰۰
زمان مطالعه : ۴ دقیقه
نماینده ویژه رئیس جمهور در امور دولت الکترونیکی تاکید کرد که کاندیداهای ریاست جمهوری باید پارادایم قدیم را کنار بگذارند و درک کنند که چه فضایی پیش رویشان قرار داد؛ با توجه به زندگی شهروندان در بستر پلتفرمهای جهانی اگر از درک این فضا عاجر بمانند در آینده مشکلات امنیتی ایجاد خواهد شد.
به گزارش پیوست، نصرالله جهانگرد با بیان این مطلب در همایش اقتصاد هوشمند گفت: «ارتباطات جهان طی ۶ ماه تا یکسال آینده بر بستر موبایل قرار میگیرد و با وجود ماهوارههای ارتباطی که بالای کشورها قرار گرفتهاست دادههای اجتماعی شهروندان در کل کره زمین بدون کنترل دولتها جمعآوری میشود در این شرایط آیا دولتمردان ما خود را برای تفاهمبینالمللی بر سر چگونگی مدیریت دادهها آماده کردهاند؟»
او تاکید کرد که ما دچار یک عقبماندگی در تدوین اسناد حقوقی سرزمینی در زمینه حاکمیت داده و تفاهمهای بینالمللی هستیم و اگر هر چه سریعتر در این زمینه اقدامی انجام ندهیم در شرایط خطرناکی قرار خواهیم گرفت.
او ادامه داد که در شرایط فعلی حقوق حاکمیت شهروندی و حاکمیت دولتها در حال تدوین روی میزهای جهانی است و حال دستگاه سیاست خارجی ما با این شرایط اقدامی برای شرکت و حضور در این جمعهای بینالمللی کرده است؟
جهانگرد با اشاره به مفهوم Glocalization گفت: «شهروند ما با توجه به اینکه بر بستر پلتفرمهای جهانی زندگی میکند در اصل یک شهروند جهانی است ارتباط چنین شهروندی با نظام پولی و امنیتی و اقتصادی کشور کاملا متفاوت است چرا که در بستر پلتفرمهای جهانی حضور دارند و از همان بستر برای کسب و کار خود بهره میبرند و بدون اینکه به نظام پولی کشوری وابسته باشند از رمزارزها برای مبادله استفاده میکنند در چنین شرایطی باید رابطه حاکمیت با شهروندان چگونه باشد؟»
کل ارزش تولید شده از سوی شرکتهای دانشبنیان ما به یک درصد GDP کشور نمیرسد
او به واژه اسپوتنیک اشاره کرد که برای اولین بار روسها در سال ۵۷ هنگامی که پیش از آمریکاییها موفق به ارسال فضاپیما به فضا شدند از آن استفاده کردند. طبق گفته او لحظه اسپوتنیک برای کشور یا جامعه لحظهای است که نسبت به تحولات جهانی عقب افتادهاند و اگر نجنبند دیگر نمیتوانند در تحولات آتی نقشی برعهده گیرند. آیا ما در این لحظه قرا رگرفتهایم؟
جهانگرد با اشاره به اقداماتی که در دوره اول ریاست جمهوری روحانی برای گسترش زیرساختهای پهنباند صورت گرفتهاست گفت: «اگر در آن دوره دسترسی مردم به اینترنت پرسرعت فراهم نشده بود مشخص نیست در دوران کرونا چگونه میخواستیم این بیماری را کنترل کنیم و اطلاعات لازم را در اختیار افراد قرار دهیم چرا که در چنین شرایطی دیگر رسانههای سنتی جوابگوی نیاز نیستند.»
او با اشاره به اینکه ما در آستانه ورود به تکنولوژیهای جدید نسل پنجم ارتباطات موبایل و بلاکچین قرار گرفتهایم گفت: «ما در قله دگردیسی ایستادهایم. با تحلیل دادهها هوشمندی افزایش مییابد و رمزارزها میتوانند نظام پولی ایران و جهان را تغییر دهند و اگر در این مسیر سریع حرکت نکنیم ضربه خواهیم خورد.»
نماینده ویژه رئیسجمهور در امور دولت الکترونیکی گفت: «نوع مصرف انرژی در جهان در حال تغییر است در حالی که صنایع ما همچنان بر اساس سوختهای فسیلی کار میکنند و با وجود اینکه تا ۱۰ سال آینده دنیا برنامه دارد که دیگر خودرو با سوختهای فسیلی را شمارهگذاری نکند اما همچنان خودروسازان ما برنامههای توسعهایشان بر اساس بنزین و سوخت فسیلی تنظیم میکنند.»
طبق گفته او در شرایط فعلی مساله اصلی شکاف میان ساختارهای متصلب یا انعطاف ناپذیرفعلی با ابزارهای جدید است چرا که در صورت عدم تغییر و از بین نرفتن این شکاف حکمرانی با مشکل مواجه میشود.
او افزود: « کل ارزش تولید شده از سوی شرکتهای دانشبنیان ما به یک درصد GDP کشور نمیرسد که این شاخص بسیار تاثرانگیزی است از سویی ۷۰۰ شهرک صنعتی نیز در کشور فعالیت میکنند که مسیر خود را طی میکنند.»