کمیسیون ریتیلتک انجمن تجارت الکترونیک آغاز به کار کرد
کمیسیون ریتیل تک در راستای فعالیتهای صنفی و با هدف رفع چالشهای فعالان حوزه تجارت…
۲۸ شهریور ۱۴۰۳
۲۷ اردیبهشت ۱۴۰۰
زمان مطالعه : ۷ دقیقه
بسیاری از دانش آموختگان پیپال پس از جدایی از این شرکت، مسیر جداگانهای را رفته و اکثرا شرکتهای بزرگ و مهمی را تاسیس کرده یا روی تکنولوژیهای جریانسازی سرمایهگذاری کردهاند. این اتفاقات باعث شد تا نام «مافیای پیپال» گوش روزنامهنگاران را تیز کند. حالا پس از حدود ۲۰ سال الگویی مشابه در دنیای رمزارزها رخ داده است. حالا بسیاری از کارکنان شرکت کوینبیس و همچنین بسیاری از بنیانگذاران اتریوم، مسیر مشابهی با دانشآموختگان پیپال در پیش گرفتهاند.
به گزارش پیوست به نقل از دیکریپت، در اوایل قرن ۲۱، روزنامهنگاران متوجه شدند که تعداد زیادی از بهترینهای دره سیلیکونی حداقل یک بار در یک شرکت مشترک حضور داشتند. این شرکت پیپال بود و دانشآموختگان آن «مافیای پیپال» نام داشتند که بازیگران مهمی در حوزه تکنولوژی محسوب میشدند. پیتل تایل (Peter Thiel) پس از بنیانگذاری پیپال، غول تحلیل داده پلنتیر (Palantir) و صندوق سرمایه فاندرز (Founders Fund) را بنیانگذاری کرد، این صندوق بیش از 6 میلیارد دلار تحت مدیریت دارد و در شرکتهایی مثل ایربیانبی (Airbnb)، لیفت (Lyft)، اسپاتیفای (Spotify) و استرایپ (Stripe) سهام دار است.
مکس لوچین (Max Levchin) بنیانگذار و مدیر تکنولوژی پیپال پس از پیپال پستهای مهمی در شرکتهای یلپ (Yelp: شرکتی که خدمات تحلیل و جمعآوری دادههای تجاری را ارائه میدهد) و کینوت (Keynote: شرکت مشاوره اقتصادی و حقوق تجاری) در اختیار داشت و استیو چن (Steve chen) از مهندسان این شرکت پس از پیپال همبنیانگذار یوتیوب شد. رائولف بوتا (Roelof Botha)، مدیر ارشد مالی پیپال یکی از شرکای صندوق سرمایه سکویا (Sequoia) شد که در واتساپ، اپل، گوگل، یوتیوب، اینستاگرام، لینکدین و شرکتهای دیگر سرمایهگذاری کرده و مجموع ارزش این شرکت در بازار عمومی هزار و چهارصد میلیارد دلار است؛ نزدیک به ۲۲ درصد از شاخص نزدک (Nasdaq) که از مهمترین شاخصهای تکنولوژی بورس آمریکا است.
بالاتر از همه اینها ایلان ماسک است که احتمالا همه میدانید پس از پیپال چه کار کرد. این موضوع باعث شده تا بسیاری از ناظران بازار رمزارزها به دنبال چنین افرادی در این حوزه باشند: آیا شرکت رمزارز مشابهی در این بازار وجود دارد؟
اگر ملاک ما یک شرکت باشد. کوینبیس تقریبا شبیهترین شرکت به پیپال در حوزه رمزارزها است.
کارکنان سابق این صرافی رمزارزی پروژههای مختلفی را در عرصه رمزرازها آغاز کردهاند. اولاف کارلسون وی (Olaf Carlson-Wee) اولین کارمند کوینبیس کمی پیش از این صرافی جدا شد و صندوق سرمایه پلیچین (Polychain Capital) را در سال ۲۰۱۶ تاسیس کرد.
شرکت او روی پروژههای دیفینتی (DFinity)، کوینبیس، کیک (Kik)، کامپاند (Compound) و سلو (Celo) سرمایهگذاری کرده است. پلیچین در ۱۲ ماه گذشته در قراردادهایی به ارزش ۲۵۰ میلیون دلار شرکت داشته است.
فرد احرام (Fred Ehram) در سال ۲۰۱۲ به همراه براین آرمسترانگ پس از ملاقات در یک فروم در سابردیت بیتکوین شرکت کوینبیس را بنیانگذاری کرد. احرام در سال ۲۰۱۷ از کوینبیس جدا شد تا شرکت سرمایهگذاری پارادایم (Paradigm) را راهاندازی کند که روی پروژههای کامپاند، یونیسواپ (Uniswap)، بلاکفای (BlockFi)، چینالیسیس (Chainalysis) و بازار رمزارزی زورا (Zora) سرمایهگذاری کرده است.
انتونیو جولیانو (Antonio Juliano) که تنها یک سال به عنوان مهندس نرمافزار در کوینبیس کار کرد از این شرکت جدا شد و پلتفرم معاملات نامتمرکز dYdX را راهاندازی کرد که صندوق سرمایه پلیچین هم از آن پشتیبانی میکند.
پریتی کسیردی (Preethi Kasireddy) یکی دیگر از مهندسان نرمافزار این صرافی نیز در سال ۲۰۱۷ از این شرکت جدا شد تا پلتفرم مناظره رمزارز ترواستوری (TruStory) را راهاندازی کند که البته در اوایل سال 2020 تعطیل شد.
لیندا ژی (Linda Xie) و جوردن کلیفورد (Jordan Clifford) هم که پیشتر در کوینبیس با هم آشنا شده بودند بعدها صندوق سرمایهای را راهاندازی کردند. صندوق سرمایه اسکالار (Scalar) روی طرحهایی مثل دیفینیتی، dYdX و به تازگی شرکت آلئو (Aleo) که روی نرمافزارهای متمرکز بر حریم خصوصی کار میکند سرمایهگذاری کرده است.
نیک توماینو (Nick Tomaino) نیز مسیر مشابهی را با شرکت وانکانفرمیشن (1Confirmation) طی کرد و جوزف آرگو نیز از کوینبیس جدا شد و شبکه بازارهای نامتمرکز دیستریکت زیرو ایکس (District0x) را که روی شبکه اتریوم و IPFS فعالیت میکند راهاندازی کرد. کالیب تیبی (Caleb Tebbe) رادار ریلی (Radar Relay) را ساخت و پترلیک لوریو نیز مرکلاکس (MerkleX) را ساخت که هردو نیز نسخه نامتمرکزی از صرافی کوینبیس را ارائه میکنند.
کارکنان سابق کوینبیس در جنبههای بسیاری از فضای رمزارزها به ویژه در زمینه تامین بودجه فعال شدهاند، اگر به اعضای بنیانگذار بنیاد اتریوم که همانند پیپال و کوینبیس یک شرکت محسوب نمیشود نگاه کنیم، لیست بزرگتری از همراهانی را میبینیم که هرکدام حالا تجارتی جداگانه را بنیانگذاری کردهاند.
ویتالیک باترین که مقاله سفید اتریوم را در سال ۲۰۱۳ منتشر کرد، سریعا تیمی را در اطراف خود جمع کرد که نه تنها اتریوم، بلکه اکوسیستم بزرگتری در حوزه رمزارزها را تشکیل دادند.
چارلز هاسکینسون (Charles Hoskinson) در سال ۲۰۱۳ به باترین ملحق شد؛ اما کمی بعد به دلیل اختلاف نظر در مسیر این پروژه از او جدا شد. هاسکینسون سپس به دن لاریمر (Dan larime) پیوست و در راهاندازی صرافی منبع باز بیتشیرز (BitShares) به او کمک کرد؛ لارمیر سپس در ادامه مسیر خود بلاکچین استیم (Steem) و EOS را بنیانگذاری کرد.
هاسکینسون در حال حاضر IOHK تولید کننده کاردانو (Cardano) که یکی از بلاکچینهای بزرگ جهان از لحاظ سرمایه بازار است و امورگو (Emurgo)، شرکت تکنولوژی بلاکچین را بنیانگذاری کرده است.
انتونی دی لوریو (Anthony Di Lorio) یکی دیگر از همبنیانگذاران اولیه اتریوم است. او تقریبا همزمان با حضورش در اتریوم، کیف پول رمزارزی کریپتوکیت (KryptoKit) را ساخت و بعدها اریک وورهیس (Erik Voorhees) بنیانگذاری شرکت معامله رمزارزی شیپشیفت (ShapeShift) و راجر ور (Roger Ver) که یکی از عاشقان بیتکوین کش شد نیز در این پروژه به او پیوستند.
دی لوریو سپس از اتریوم جدا شد و اولین مدیر ارشد دیجیتال بورس سهام تورنتو شد و پس از آن هم شرکت رمزارزی دیسنترال (Decentral) سازنده کیف پول معروف Jaxx برای رمزارزها را بنیانگذاری کرد.
نفرات بعدی در مافیای اتریوم میهای آلیسی (Mihai Alisie) و امیر کتریت (Amir Chetrit) هستند. آلیسی و باترین با همکاری یکدیگر پیش از آغاز اتریوم، مجله بیتکوین را برای پوشش اخبار رمزارزها راهاندازی کردند. آلیسی در سال ۲۰۱۵ از اتریوم جدا شد و چارچوب اجتماعی آکاشا (Akasha) را برای اتریوم راهاندازی کرد.
باترین، کتریت آمریکایی-اسرائیلی را سپتامبر سال ۲۰۱۳ در کنفرانس تجاری بیتکوین در آمستردام ملاقات کرد. او یکی از افراد تاثیر گذار در ساخت پایگاه اتریوم در سوییس بود اما پس از پیوستن دومین موج بنیانگذاران اتریوم از این پروژه جدا شد.
در موج بعدی گوین وود (Gavin Wood)، جوزف لابین (Joseph Lubin) و جفری ولیک (Jeffrey Wilke) به پروژه اتریوم پیوستند. وود پیش از پیوستن به اتریوم در سال 2013، یکی از محققان علمی مایکروسافت بود. او در سه سال حضورش در این پروژه به ساخت زبان کدنویسی Solidity کمک کرد و مدیر ارشد تکنولوژی در بنیاد اتریوم بود.
او در سال ۲۰۱۶ به همراه جوتا استینر (Jutta Steiner) یکی دیگر از اعضای بنیاد اتریوم این پروژه را ترک کرد و بنیاد Web3 سازنده پولکادوت (Polkadot) که یک شبکه فعالیت بین بلاکچینی با سرمایه بازار حدود 40 میلیارد دلار است را بنیانگذاری کرد.
ویلک یکی از مهم ترین توسعهدهندگان اتریوم بود اما پس از چند سال این پروژه را ترک کرد تا استودیو بازیهای ویدیویی گرید گیمز (Grid Games) را در هلند راهاندازی کند.
جوزف لوبین پیشتر در حوزه امور مالی فعالیت میکرد و یکی از عناصر مهم برای جذب سرمایه اولیه این پروژه بود. پس از جدایی از این پروژه او مرکز ConsenSys را که شامل شرکتهایی مثل متامسک (MetaMask) که پلتفرمی برای تبدیل توکنهای اتریوم و گیتکوین (GitCoin) که پلتفرم اعطای وام نامتمرکز برای پروژههای منبع باز است را بنیانگذاری کرد و وبسایت خبری دیکریپت (Decrypt) را نیز راهاندازی کرد.
او همچنین یکی از افراد تاثیرگذار در جذب شرکای مهمی از جمله بانک جیپیمورگان، گروه معاملات فارکس CME، بانک BNY Mellon، بانک Credit Suisse، بانک دیجیتال Banco Santander، بانک BBVA آرژانتین، شرکت امور مالی ING، بانک UBS، شرکت نفت و گاز بینالمللی BP، اینتل و مایکروسافت برای حضور در پروژه اتریوم بود.
اما داستان بنیاد اتریوم و کسانی که از این پروژه جدا شده و پروژههای دیگری را ایجاد میکنند به اینجا منتهی نمیشود. شبکه نرووس (Nervos Network) که یک اکوسیستم بلاکچین منبع باز و عمومی و Torus سازنده کیف پول، شرکت Oaken Innovations و Raiden Network که در زمینه بلاکچین و اینترنت اشیا فعال هستند همگی توسط دانشمندان پروژه اتریوم بنیانگذاری شدهاند.
در واقع پروژهای که بیشترین شباهت را به غول پرداخت پیپال در فضای رمزارزها دارد یک شرکت نیست و یک شبکه نامتمرکز است.
منبع: Decrypt